Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. december 21.
Nagy Karácsonyi PunkÜnnep 2019
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a Corvin sétányra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

VII. Advent Budapesten 2019
 
Budapest, 2019. november 23 - december 28.

 

Advent idején nemcsak a város, a lelkünk is ünnepi díszbe öltözik és egész évben gyakorolt hitünket igyekszünk jó cselekedetekkel is kifejezni. Az évnek ebben a szép időszakában kicsit megállva elgondolkodhatunk keresztény identitásunkon és hagyományainkon is. Immár hatodik alkalommal, Budapest kitüntetett terén, a Városháza parkban rendezzük meg az öt héten át tartó Advent Budapesten téli fesztivált és karácsonyi vásárt a Fővárosi Önkormányzat támogatásával, melynek egész ideje alatt ingyenes, hangulatos programokkal, közösségi eseményekkel hívjuk fel a figyelmet az összetartozás fontosságára.

Az idei év a Családok éve – ez kínál lehetőséget számunkra arra is, hogy a kereszténység és a köré kiépült kultúránk jegyében tervezzük rendezvénysorozatunkat, mellyel az ünnepi készülődésben is segítségére lehetünk a szülőknek és nevelőknek, munkájukat támogatva. A fesztiválon hétköznap délelőttönként óvodás és iskolás csoportokat látunk vendégül, akiknek apró ajándékokkal kedveskedünk, bibliai mesesorozatot indítunk számukra, közös énekléssel, olvasósarokkal, játékos foglalkozásokkal várva őket. A rendezvényt megnyitó Karácsonyfadíszítő Piknikkel, valamint az adventikoszorú-díszítés fortélyaiba bevezető kézműves foglalkozásokkal a családokat is szeretettel várjuk. A téli fesztivál napjain számos koncert, művészeti iskolások, amatőr formációk, kórusok szórakoztatnak, melyen a fiatal generáció művészi produkciói is bemutatkozási lehetőséget kapnak. Az „Iskolakapun kívül” program diákjai és határon túli fellépőink hagyományőrző műsoraikkal lesznek velünk.

A vásár attraktív látványossága lesz a fényliget, melyet ez évben is a BDK, azaz a főváros fényeiért és ünnepi díszeiért is felelős társaságnak köszönhetünk. Állandó partnerünk, a FŐKERT Zrt. együttműködésével idén is kiállítjuk a kisiskolások környezettudatosság jegyében díszített karácsonyfa-installációit, melyen immár hagyományosan több száz gyermek vesz részt. A programért köszönet jár a gyerekeket nevelő óvónőknek és tanároknak is, akiknek gondoskodó munkája és szeretete nélkülözhetetlen életünkben.

December 2-án 17 órakor Budapest idei első adventi gyertyájának meggyújtásával a város is fénydíszbe öltözik, december 8-án pedig hozzánk is benéz a Mikulás. A vasárnapi közös gyertyagyújtások meghittségét a vásár egész ideje alatt zajló programok és a minden korosztály számára élményt nyújtó együttlét adja. A szombat és vasárnap délelőtt a gyerekszínházi és bábelőadások, valamint a kézműves foglalkozások ideje, a vasárnapi közös gyertyagyújtások előtt betlehemes játékok varázsolják igazi élménnyé a fesztivált, péntek és szombat esténként pedig profi előadók koncertjeit élvezheti majd a közönség felnőtt korosztálya.

Találkozzunk idén is Budapest legcsaládiasabb karácsonyi fesztiválján!


 
Pontos helyszín:
Városháza Park (V. kerület)
 
Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!
 
Információ:
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
1/375-5922
titkarsag@szabadter.hu
 
Honlap: www.adventbudapest.hu

Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: