Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2020. június 07 - július 07.
Soproni Ünnepi Hetek
Sopron

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Bordói November Nagykóstoló
 
Budapest, 2019. november 16.

 

Újdonságokat kínál az idei Bordói November
A magyar csúcsborok mellett az „eredeti” Bordeaux és Amerika is bemutatkozik a Bordói Novemberen

Több mint hatvan hazai kiállító mintegy150 bora várja november 16-án a bordeaux-i szőlőfajták borainak szerelmeseit a Bordói November Nagykóstolón. 2019 újdonsága, hogy a rendezvény BDX különteremmel bővül, ahol kiegészítő jeggyel 20 féle bordeaux-i bort kóstolhatnak korlátlanul a vendégek, így képet kaphatnak arról, hol tartanak a magyar bordói házasítások az „etalonhoz” képest. Az idei év másik csúcspontja az a mesterkurzus lesz, amin az amerikai kontinens mutatkozik be a bordói fajtákkal.

Magyarországon összesen 6000 hektáron termelik a három kulcsfontosságú fajtát,a cabernet sauvignont, cabernet franc-t és a merlot-t. Ez a teljes kékszőlővel beültetett terület több mint egyharmada, ami jól mutatja a fajták jelentőségét és népszerűségét mind termelői, mind fogyasztói oldalon. A Bordói November Nagykóstolón összesen 13 borvidék mutatja be bordói típusú borait a budapesti Corinthia Hotelben, ahová a szervezők a korábbi évekhez hasonlóan idén is 1000-nél több főt várnak. A kiállítótérbe november 1-ig early bird jegyek 3000 forint kedvezménnyel válthatók.

A sétálókóstoló 150 borán kívül a Csúcsbor Teremben– külön térítés ellenében –exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő tételekkel, és idén először a BDX teremben kiegészítő jeggyel 100 érdeklődő további 20 féle bordeaux-i bort kóstolhat korlátlanul.

A nyolcórás rendezvény további izgalmas programokat is kínál. A Borkollégium három ingyenes pop-up school előadásának egyikén például a sokak által csak „Monsieur Cabernet Franc”-ként tisztelt villányi borász, Malatinszky Csaba személyesen mutatja be borait és filozófiáját.

„A bordói stílusú boroknak népes rajongótábora van itthon is, a Bordói November Nagykóstoló évről-évre telt házzal fut. A rendezvény különlegessége, hogy a hazai élvonal mellett különteremben itthon amúgy nehezen hozzáférhető tételekkel is találkozhatnak a vendégek, valamint az egyik mesterkurzuson a tengerentúli bordói házasítások kerülnek terítékre, amik az egész rendezvényen kizárólag ezen az előadáson lesznek elérhetők” – foglalja össze az idei év újdonságait Lóth Viktória, a Winelovers rendezvények főszervezője.

Program:
2019. november 16. 14.00 órától
A bordói vörösek legnagyobb kóstolója!
Fókuszban: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és bordeaux-i házasítások.

Több mint 60 borászat és 150 bor,
ÚJDONSÁG: BDX terem 20 bordeaux-i tétellel,
Csúcsbor terem hazai csúcstételekkel,
2 mesterkurzus,
Ingyenes előadások a Pop-up Schoolban.

A legkiválóbb hazai tételek mellett dél-amerikai kurzussal és Bordeaux Superior borokkal is készülnek a Bordói November Nagykóstoló szervezői november 16-án.

Több mint hatvan hazai kiállító mintegy 150 bora várja november 16-án a Corinthia Hotel Budapestben a bordeaux-i szőlőfajták szerelmeseit a Bordói November Nagykóstolón. A sétálókóstoló mellett lesz Csúcsborok terme a stílus legkiválóbb magyar képviselőivel, valamint BDX terem, ahol kiegészítő jeggyel 20 különböző AOC eredetvédett bordeaux-i bor lesz kóstolható korlátlanul.

Ingyenes előadás keretében mutatja be a borait az egyik legkiválóbb villányi borász, Malatinszky Csaba, Bálint László WSET nemzetközi borakadémikus pedig Amerika és a 6 bordeaux-i kékszőlő fajta találkozása" címen tart mesterkurzust. Utóbbi érdekessége, hogy az előadás keretében kóstolt 8 tengerentúli borból 4 fajtatiszta lesz, kettőnél pedig legalább 85 százalékban dominál egyetlen szőlő. Mindez azért nagy szó, mert a bemutatott fajták a hazájuknak számító Bordeaux-ban eközben csak elvétve mutathatják meg magukat önállóan, szinte mindig cuvée-kben szerepelnek. Az előadáson szó esik arról is, miért házasítják el az őshonos fajtákat Bordeaux-ban, illetve ugyanezek hogy kerültek Dél-Amerikába és csináltak fajtaborként ott karriert?

A 8 órás rendezvényt igényes gasztronómiai kiállítók teszik még színesebbé. Elővételi jegyek 2.000 Ft kedvezménnyel 2019. november 15-ig kaphatók.

 
Pontos helyszín:
Corinthia Hotel Budapest (VII. ker., Erzsébet körút 43-49.)
 
Belépő:
Early bird jegyek 3.000 Ft kedvezménnyel csak 2019. november 1-ig.
Jegyvásárlás itt: http://bordoinovember.hu/jegyek-jegyvasarlas
 
Információ:
Winelovers
70/427-7059
info@winelovers.hu
 
Honlap: bordoinovember.hu
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: