Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2020. február 29.
Boszorkány Szombat
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a XI. Debreceni Mangalica Fesztiválra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Whole Hog Barbecue és az 1. BBC Workshop
 
Budapest, 2019. október 23.

 

Barbecue rajongók és gasztronómiai érdekességek iránt érdeklődők számára egyaránt érdekes eseményt szeretnék a figyelmedbe ajánlani.
 
Az egész sertés, vagyis a Whole Hog* BBQ igazi különlegességnek számít Magyarországon, hiszen kevés magyar bbq formáció próbálkozott meg a nagyközönség előtt ezzel az igen nehéz műfajjal. A whole hog bbq elkészítése során már az előkészítés folyamata is igen körülményes, magas szaktudást igényel, a sütés pedig még ennél is izgalmasabb: az egészben hagyott sertés több mint egy napot tölt el a szmókerben, alacsony hőmérsékleten, hikori és almafa füstjén. 
 
Megéri a ráfordított idő minden percét (és izzadtságcseppjét), hiszen a gondos elkészítésnek és a szmóker füstjének köszönhetően a whole hog húsa szálaira omlik szét, az íze karakteres, enyhén fűszeres, kellemesen füstös aromát kap, emellett pedig elképesztően szaftos lesz, ami az jelenti, hogy felbontás után a húslé szinte spriccelve ömlik ki a rostok közül.
 
A Budabest Barbecue Company-ban október 23-én már 4. alkalommal készítjük el ezt a különlegességet, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. A whole hog-ból bontás után tálakat készítünk, melyen tépett sertéshús, ropogós sertésbőr, pirított kakukkfüves tört burgonya, bacon-ös bajor káposzta és sült almás mártás lesz.
 
Ezen a napon egy barbecue témájú workshopot is tartunk az étteremben, aminek középpontjában a whole hog-hoz kötődő bbq ismeretek lesznek.

*Mi az a Whole Hog?
A whole hog egy amerikai barbecue specialitás, mely az egészben hagyott sertés szmókerben történő low and slow sütését jelenti. Több államokbeli bbq-joint is foglalkozik kifejezetten ezzel a műfajjal, a bbq-versenyeken pedig külön kategóriát is dedikáltak neki. Két olyan vendéglátóhely is van az USA-ban, akik rendkívül magas szinten űzik a whole hog műfaját, egyikük a The Shed, akik többszörös amerikai bajnokok is, illetve a a Pappy's Smokehouse, akik szintén számos díjat söpörtek már be különböző bbq-megmérettetéseken. Szerencsénk volt mindkettőjüktől tanulni, ennek megfelelően pedig a kettőjük elkészítési módját ötvöztük. Erről itt írtunk bővebben, ha érdekel a téma, kattints :)
 
A whole hog az akár 26 órás low and slow füstön sütés közben megkapja a bbq húsokra jellemző elfeketedett, karamellizált külső réteget, viszont a legbelső részek, mint például a comb közepe nem a fűszerezéstől vagy a füsttől lesz ízletes, hanem előtérbe kerül a hús natúr íze is. A tökéletes összhatás érdekében tépjük, majd összekeverjük a whole hog egyes részeiből készített pulled pork-ot, hogy az ízek összessége tökéletes harmóniát alkosson.  

Az igazi különlegesség viszont a textúrában rejlik: olyan puha és lédús az így megsütött disznó húsa, hogy például a karajból – ami elvileg egy szárazabb húsrész – is ömlik a szaft. Nem is kell különösebb erő a tépéshez, mert szinte szétfoszlik. Mindezek mellett az egy napos sütési idő alatt egy extra ízt is kap a hús, amiért a rub és az injektálás mellett véleményünk szerint a csontok felelnek – gondoljunk csak arra, mennyivel ízesebb a csontleves egy sima zöldséglevesnél.  
 
Szeretnél még többet megtudni róla? Látogass el hozzánk a Budabest Barbecue Company-ba és szívesen beavatunk a barbecue-zás világába!

Program:

 
Pontos helyszín:
Budabest Barbecue Company (V. ker., Szent István körút 13.)
 
Belépő:
VIP szakmai jegy: 5 990 Ft
Whole Hog tál: 3 990 Ft
 
Információ:
Budabest Barbecue Company
061/611-0199
info@budapestbarbecue.hu
 
Honlap: budapestbarbecue.hu/event/whole-hog-barbecue-es-szakmai-workshop
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: