Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2020. június 07 - július 07.
Soproni Ünnepi Hetek
Sopron

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

XXXIII. FLORA Virágfesztivál és XVII. Keceli Országos Fazekas Kiállítás
 
Kecel, 2019. december 06 - 08.

 

2019. december 6-8. között 33. alkalommal rendezik meg Kecelen a FLORA Virágfesztivált és 17. alkalommal társrendezvényét, a Keceli Országos Fazekas Kiállítást.

A FLORA Virágfesztivál az 1980-as években indult Kecelen, lehetőséget biztosítva a helyi virágkertészetek bemutatkozására. Pár év alatt országos hírű fesztivállá nőtte ki magát, látogatóinak száma napjainkban közel tízezer fő. Az esemény alapötletét főként szakmai szempontok adták: a kiállítás lehetőséget teremt a kis- és nagytermelők, kereskedők bemutatkozására, üzletkötésre, árusításra, a vásárlókkal való közvetlen kapcsolattartásra. A hagyományosan december első hétvégéjén megrendezésre kerülő kiállításon látható a hazánkban termesztett dísznövények, vágott- és szárazvirágok szinte teljes skálája.

A FLORA az ország nagy cégeinek és magántermelőinek rangos eseménye. A kiállítók standjait termékzsűri bírálja el. A szakmai programból az indulás óta kiemelkedik a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével közösen szervezett ifjúsági kötészeti verseny, ahol az ország szakiskoláinak csapatai versengenek a vándordíjért, a legügyesebb tanulók pedig az egyéni bajnoki címért. A virágkötészeti bemutatók, ehető virágok kóstolója és virágvásár mellett képző- és népművészeti kiállítások is szerepelnek a programban, melyek főként a megyében, illetve a régióban élő és alkotó művészeknek, kézműves mestereknek nyújtanak bemutatkozási lehetőséget. 14. éve társrendezvény a Keceli Országos Fazekas Kiállítás, melyre - meghívásos úton - az ország minden tájáról érkeznek a hagyományokat őrző fazekasmesterek. Közülük egy mester hazaviheti az esemény nagydíját, egy mester pedig a szakmai közösség által alapított "Mesterek tiszteletére" elismerést.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Florakecel/

Program:
Virágkiállítás, ifjúsági kötészeti verseny, kiskertépítő verseny, fazekas kiállítás, mesterségek bemutatója, szakmai előadások, kulturális és szórakoztató programok. Virág- és karácsonyi vásár. Kisállat kiállítás, gazdák udvara.

Virágkiállítás megnyitó: december 6. (péntek) 10 óra

Fazekas kiállítás megnyitó: december 7. (szombat) 15 óra

Nyitvatartási idő:
december 6. péntek 10-19 óráig
december 7. szombat 9-19 óráig
december 8. vasárnap 9-18 óráig

 
Pontos helyszín:
Városi Sportcsarnok, Városi Könyvtár és Művelődési Ház, II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Városi Múzeum épületei és udvara (Szabadság tér 17.)
 
Belépő:
Felnőtt: 800 Ft
Diák: 500 Ft
6 éves korig nem kell belépőt váltani!
Csoportos kedvezmény 15 fő felett: 500 Ft/fő.
 
Információ:
Gyalogné Klajkó Eszter
20/965-6888
rendezveny@kecel.hu
 
Honlap: kecel.hu/index.php/flora-2019
/nbsp;
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: