Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. október 25 - 26.
Hacktivity Biztonsági Fesztivál
Budapest

2019. október 27.
Zöldgömb Fesztivál
Budapest

2019. október 23.
Whole Hog Barbecue és az 1. BBC Workshop
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják Örkényre, a Forraltbor Fesztiválra
Árusok jelentkezését várják a Corvin sétányra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Óbudai Nyár 2019
 
Budapest, 2019. június 14 - augusztus 31.

 

EGÉSZ NYÁRON TÖBB MINT 250 PROGRAM 20 HELYSZÍNEN
Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg Óbuda-Békásmegyeren az Óbudai Nyár elnevezésű programsorozatot, amely hagyományosan augusztus utolsó napjáig biztosítja a változatos szórakozási lehetőségeket a helyiek, valamint a Budapestre és az Óbudára látogatók számára. A fesztivál elsődleges célja a közösségépítés, de mint Óbuda számos kulturális eseménye, arra is hivatott, hogy bemutassa a kerület szerteágazó kulturális örökségét, valamint a közösségi tereket és a kulturális helyszíneket. Ezek mind elválaszthatatlan részei, mi több, teremtői annak a helyi atmoszférának, amelyet Óbudában annyira szeretünk.

Nyári koncertkavalkád, újcirkusz
Az Óbudai Nyár kezdetét júniusban az Óbudai Danubia Zenekar Fő téri koncertje jelzi, de Hámori Máté és az ÓDZ többször is fellép: klasszikus zenei nyitókoncertjük után második műsorukban a filmek és tv sorozatok zenéi kapják a főszerepet, felcsendülnek a Game of Thrones és a Karib tenger kalózainak ismerős és kedvelt dallamai. Retro rajongóknak és filmzeneőrülteknek kötelező program!

Az ingyenes koncertek sorát Jamie Winchester és Hrutka Róbert folytatja, akik a Mendelssohn Kamarazenekarral karöltve ismét színpadra állítják ’Wood & Strings` című, különleges hangulatú előadásukat.

A változatos programokat gazdagítja a `Like A Rolling Stone’ című produkció is: a BONUS TRACK zenekar olyan neves művészekkel kiegészülve, mint Ónodi Eszter, Trokán Anna, Trokán Nóra, Simon, Kornél, Törőcsik Franciska, és Sztarenki Dóra, Bob Dylantől kezdve Jimmi Hendrixen és a Beatlesen keresztül Lenny Kravitzig végigkalauzolja a közönséget az elmúlt 50 év poptörténelmén.

Javában tombol majd a nyár, amikor Orosz Zoltán harmonikaművész és barátai örömzenét hoz a Fő térre. Francia sanzon, orosz cigánydal, argentin tangó, a Balkán páratlan ritmikai világa, világzene, jazz, filmzene és magyar népdal – megannyi zenei stílus egy koncerten, a magyar zenei élet kiemelkedő előadóinak fergeteges előadásában.

Az örömzene mellett a ’Soul szerelmesei’ című Aretha Franklin emlékkoncerten a soul műfajának legismertebb dalai csendülnek majd fel.

Igazi nemzetközi sztárok is érkeznek Óbudára. Két évtizednyi, a világot Sydney-től San Franciscón és Berlinen át egészen Pekingig átívelő, fergeteges koncertsorozattal a háta mögött jön a francia Paris Combo is, emellett a Fő tér színpadán köszönthetjük a német Quadro Nuevo akusztikus quartetet, akik zenéjükkel „Európa válaszát adják azargentin tangóra”.

A Fő tér egyik legpatinásabb helyszínén, a Zichy udvarban lép fel a nemzetközi hírnevű, de alapítóját tekintve óbudai gyökerű Recirquel-Újcirkusz Társulat . A Müpa és a társulat közös produkciójában lenyűgöző artisták, táncosok és zenészek keltik életre a korszak dekadens és fülledt erotikájú világát, felidézve a századelő párizsi lokáljainak vággyalteli és szerethető miliőjét.

Fesztivál a fesztiválban, megragadó helyszínek
A júniust záró Óbudai búcsú szintén különleges program. A „Kirschen Kiritog” (Cseresznyés búcsú), mintegy háromszáz éves múltra tekint vissza: eredetileg a Szent Péter és Pál Főplébánia-templom védőszentjeinek búcsúja volt, és a főplébánia-templom körül tartották. Az idei búcsú díszvendége Pilisvörösvár, fellépői pedig Szandi, és a gyermekkoncertjei miatt is népszerű Szalóki Ági.

Az Óbudai Nyár további helyszíne még a budapestiek körében népszerű Kobuci Kert, amely otthont ad a VII. Blues Fesztiválnak. Ez mára a műfaj talán legfontosabb fővárosi ünnepévé nőtte ki magát, az eseménynek is köszönhető, hogy a kelet-európai blues ma nemcsak egy tradicionális műfaj, hanem eleven, kortárs művészi erő is.

A Fő téri helyszínek mellett Kaszásdűlő is várja az érdeklődőket. Klasszikusok újragondolva - ez a mottója a Pethe Ferenc téren a kifejezetten ide készült színházi előadásnak. Dicső Dániel rendező William Shakespeare Tévedések vígjátéka című művét állítja a rögtönzött színpadra.

Hamisítatlan, Krúdy Gyula világát idéző környezetben, az Óbudai Társaskör kertjében rendezik meg a „Színház a kertben” című előadásokat, de nem kevésbé különleges helyszín az Aquincumi Múzeum romkerti színpada, ahol
Friedrich Dürrenmatt A nagy Romulus című darabját láthatják az érdeklődők Papp Dániel rendezésében.

A változatos helyszínek sorát gazdagítja többek között az Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont különleges atmoszférájú belső udvara is.

Parádés nyárzárás
A Fő téri programok július végéig tartanak, azonban augusztus nyárzáró hónapjában is bőven lesz még szórakozási lehetőség az Óbudai nyár keretein belül. Az Óbudai Társaskör, a múzeumok, a kerületi kulturális intézmények megannyi programot ajánlanak erre a hónapra is. Az Esernyős terasza minden héten szeretettel várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Az Óbudai Nyár záró rendezvénye a Hékás Békás, a Csobánka téren egész napos programokkal várják a családokat, este a KFT koncertje zárja a nyarat.

A június 14-től augusztus 31-ig tartó eseményen a helyszínek sokasága és a programok változatossága olyan lüktető nyári atmoszférával egészül ki, amely bárki számára felüdülés egy forró nyári estén.

Program:
A részletes programot a  WWW.OBUDAINYAR.HU oldalon találja.


 
Pontos helyszín:
több helyszínen a III. kerületben
 
Belépő:
Jegyek válthatók a programok rendezvényhelyszínein, valamint a szervezőknél.
 
Információ:
Óbudai Kulturális Központ
1/388-2373, 1/388-7370
kulturkozpont@kulturkozpont.hu
 
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat
70/508-4213
rendezveny@obuda.hu
Honlap: obudainyar.hu
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: