Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. december 21.
Nagy Karácsonyi PunkÜnnep 2019
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a Corvin sétányra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

V. Pákozdi Gasztro-Feszt
 
Pákozd, 2019. június 29.

 

Az ökoturizmus jó példája az V. Pákozdi Gasztro-Feszt
A turizmus paradoxonja, hogy egy népszerű turisztikai célpont, amely pont az érintetlensége, természetessége miatt vált azzá, a vendégek tömeges megjelenése után szükségszerűen átalakul, akár vonzerejét is elveszítheti.
Ezt az ellentmondást kívánja feloldani Pákozd az ökoturizmus fejlesztésével.

Az egyre gyakrabban használt fogalmat a természetvédelmi Világszövetség definiálta: Az ökológiai turizmus, vagy »ökoturizmus« a környezetért felelősséget vállaló utazás és látogatás a viszonylag zavartalan természeti területeken, azok természeti, valamint jelen és múltbeli kulturális értékeinek élvezete és értékelése céljából, úgy, hogy kíméli azokat a látogatás hatásainak mérséklésével, valamint a helyi népesség társadalmi, gazdasági előnyökhöz való juttatásával.
A fentiekből következik, hogy Pákozd nem szállodakomplexumokban, hanem vendégházakban, csendes, falusi turizmusban gondolkodik, popfesztiválok helyett a néphagyomány értékeit közvetítené, az autóval érkezőknél szívesebben látja a bicikliseket, örömmel fogadja a horgászokat, természetjárókat, a futókat és a gasztroturistákat.
Ennek szellemében szervezik immáron fél évtizede a Pákozdi Gasztro-Fesztet. Az öko-szemlélet a garancia arra, hogy a június 29-i, egész napos rendezvényen a résztvevők ételből, italból, programokból az eredetit, a természeteset: a valódit kapják.
A poharakba kerülő bor a 450 millió éves hegy lankáin termett gyümölcsből érlelődött, a halat pedig adja a tó.
Itt nem lesz "mikrózás", gyorsmelegítés, tubusból nyomott ízesítő szószok, se slime-gyúrogatás, se playback. Street food helyett "treatfood", azaz csemege, ritka élvezet jut a látogatóknak - mindenből.
A fesztivál nyitányaként szolgáló két kategóriában (vöröshús és hal) megrendezendő főző-verseny, illetve a napot záró koncert között a szervezők kézműves harapnivalókat és bort - többek között a határon túli magyar borvidékekről - kínálnak, a színpadon autentikus zenei és táncprodukciókat, a gyerekeknek pedig népi játékokat.
A kézműves fogalom itt azonban már nem csupán a minőség iránti nosztalgia húrjait igyekszik megpendíteni, hanem a Magyar élelmiszer könyvben megjelent, szigorú szabályozás alapján előállított ételeket, italokat jelöl.
A pákozdi rendezvény vendégei, a kirakodóvásár látogatói tehát biztosak lehetnek abban, hogy a tányérjukra kerülő falatok, a melléjük kortyolt italok, a desszertként fogyasztott lekvárok konzisztenciájukban, összetételükben és érzékszervi hatásaikban vagy tökéletesen egybevágnak a valódi élelmiszerekről alkotott elképzeléseikkel (ha még van), vagy éppen a kóstolásuk tapasztalatai alakítanak ki új igényeket - ízvilágok, vágyak számára nyitva kapukat.
És valódi lesz a zene is! Sipos F. Tamást ugyanis a természetes hangzásokat kedvelő PartYssimo zenekar tagjai kísérik.
Az ötödik Pákozdi Gasztro-Feszten gyönyörű természeti környezetben ad egymásnak találkozót az étel, a bor és a jókedv.

Program:
10.00 A rendezvény és a Halfőző Nap megnyitója
12.00-18.00 Kulturális hagyományőrző programok, kézműves kirakodóvásár és a határon túli magyar borvidékek bemutatkozása.
15.00 Csörömpölő Zenekar gyermekeknek
18.00 Kákics Együttes
20.00-23.00 PartYssimo Zenekar
Sztárvendég: Sipos F. Tamás

Gyermekprogramok:
Játszóház, kézműves foglalkozások, lufibohóc és egyéb meglepetések, kézműves kirakodóvásár

 
Pontos helyszín:
Pákozd, Hősök tere 9.
 
Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!
 
Információ:
Janicska Judit
30/850-9209
kulturhaz@pakozd.hu
 
Honlap: www.pakozd.hu/gasztro-feszt-pakozd
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: