Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. október 25 - 26.
Hacktivity Biztonsági Fesztivál
Budapest

2019. október 27.
Zöldgömb Fesztivál
Budapest

2019. október 23.
Whole Hog Barbecue és az 1. BBC Workshop
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják Örkényre, a Forraltbor Fesztiválra
Árusok jelentkezését várják a Corvin sétányra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

V. Pákozdi Gasztro-Feszt
 
Pákozd, 2019. június 29.

 

Az ökoturizmus jó példája az V. Pákozdi Gasztro-Feszt
A turizmus paradoxonja, hogy egy népszerű turisztikai célpont, amely pont az érintetlensége, természetessége miatt vált azzá, a vendégek tömeges megjelenése után szükségszerűen átalakul, akár vonzerejét is elveszítheti.
Ezt az ellentmondást kívánja feloldani Pákozd az ökoturizmus fejlesztésével.

Az egyre gyakrabban használt fogalmat a természetvédelmi Világszövetség definiálta: Az ökológiai turizmus, vagy »ökoturizmus« a környezetért felelősséget vállaló utazás és látogatás a viszonylag zavartalan természeti területeken, azok természeti, valamint jelen és múltbeli kulturális értékeinek élvezete és értékelése céljából, úgy, hogy kíméli azokat a látogatás hatásainak mérséklésével, valamint a helyi népesség társadalmi, gazdasági előnyökhöz való juttatásával.
A fentiekből következik, hogy Pákozd nem szállodakomplexumokban, hanem vendégházakban, csendes, falusi turizmusban gondolkodik, popfesztiválok helyett a néphagyomány értékeit közvetítené, az autóval érkezőknél szívesebben látja a bicikliseket, örömmel fogadja a horgászokat, természetjárókat, a futókat és a gasztroturistákat.
Ennek szellemében szervezik immáron fél évtizede a Pákozdi Gasztro-Fesztet. Az öko-szemlélet a garancia arra, hogy a június 29-i, egész napos rendezvényen a résztvevők ételből, italból, programokból az eredetit, a természeteset: a valódit kapják.
A poharakba kerülő bor a 450 millió éves hegy lankáin termett gyümölcsből érlelődött, a halat pedig adja a tó.
Itt nem lesz "mikrózás", gyorsmelegítés, tubusból nyomott ízesítő szószok, se slime-gyúrogatás, se playback. Street food helyett "treatfood", azaz csemege, ritka élvezet jut a látogatóknak - mindenből.
A fesztivál nyitányaként szolgáló két kategóriában (vöröshús és hal) megrendezendő főző-verseny, illetve a napot záró koncert között a szervezők kézműves harapnivalókat és bort - többek között a határon túli magyar borvidékekről - kínálnak, a színpadon autentikus zenei és táncprodukciókat, a gyerekeknek pedig népi játékokat.
A kézműves fogalom itt azonban már nem csupán a minőség iránti nosztalgia húrjait igyekszik megpendíteni, hanem a Magyar élelmiszer könyvben megjelent, szigorú szabályozás alapján előállított ételeket, italokat jelöl.
A pákozdi rendezvény vendégei, a kirakodóvásár látogatói tehát biztosak lehetnek abban, hogy a tányérjukra kerülő falatok, a melléjük kortyolt italok, a desszertként fogyasztott lekvárok konzisztenciájukban, összetételükben és érzékszervi hatásaikban vagy tökéletesen egybevágnak a valódi élelmiszerekről alkotott elképzeléseikkel (ha még van), vagy éppen a kóstolásuk tapasztalatai alakítanak ki új igényeket - ízvilágok, vágyak számára nyitva kapukat.
És valódi lesz a zene is! Sipos F. Tamást ugyanis a természetes hangzásokat kedvelő PartYssimo zenekar tagjai kísérik.
Az ötödik Pákozdi Gasztro-Feszten gyönyörű természeti környezetben ad egymásnak találkozót az étel, a bor és a jókedv.

Program:
10.00 A rendezvény és a Halfőző Nap megnyitója
12.00-18.00 Kulturális hagyományőrző programok, kézműves kirakodóvásár és a határon túli magyar borvidékek bemutatkozása.
15.00 Csörömpölő Zenekar gyermekeknek
18.00 Kákics Együttes
20.00-23.00 PartYssimo Zenekar
Sztárvendég: Sipos F. Tamás

Gyermekprogramok:
Játszóház, kézműves foglalkozások, lufibohóc és egyéb meglepetések, kézműves kirakodóvásár

 
Pontos helyszín:
Pákozd, Hősök tere 9.
 
Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!
 
Információ:
Janicska Judit
30/850-9209
kulturhaz@pakozd.hu
 
Honlap: www.pakozd.hu/gasztro-feszt-pakozd
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: