Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. július 26 - 27.
Retro Balaton Fesztivál
Fonyód

2019. július 27 - 28.
Western Lovasverseny és Élő Bikarodeo Show
Monorierdő

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a Corvin sétányra
Árusok jelentkezését várják 4 napos Augusztus 20-ai rendezvényre Budapestre, a Városligetbe
Árusok jelentkezését várják a Miskolci Sörfesztiválra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Tavaszhozó állatságok - Farsangi Forgatag a Vajdahunyadvárban
 
Budapest, 2019. február 16.

 

Farsangkor felfordul a világ rendje. Ilyenkor kibújhatunk a bőrünkből és sok mindent szabad, amit máskor nem. Február 16-án, szombaton a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Farsangi Forgatag várja az érdeklődőket! Családi programkavalkád, sok zajjal, vidámsággal. Az esemény jelszava: állati a buli!
A Vajdahunyadvárból ezen napon nem hiányozhatnak a magyar néphagyomány jól ismert figurái, a gólya-, a medve- és a kecskealakoskodók, akik a nap folyamán többször is feltűnnek majd, hogy ráijesszenek a Télre.

Építsetek kiszebabát és csalogassátok a medvét! Farsangkor számos téltemető, tavaszcsalogató, termésvarázsló és gonoszűző népszokást és dramatikus játékot felelevenítenek majd. Álarcos felvonuláson is részt vehettek! Minél nagyobb zajt csapva parádézzatok bent és kint a Vajdahunyadvár körül, hogy jól elkergessétek a sötét, hideg, nyirkos Telet. Készüljetek jelmezversenyre is! A legötletesebb jelmezek viselőit díjazásban részesítik. Figyelem, külön gyermek és felnőtt kategória is lesz, így számítanak a vállalkozó kedvű felnőttek részvételére is!
A látogatókat kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő programokkal, diafilmvetítéssel, állatos kvízekkel is várják. A gyerekek számára a vidámságot a népi játszóház, ősi meseház garantálja.

Az álöltözeteken kívül a farsang régen a párválasztás és a táncos mulatságok időszaka is volt. A Múzeum egyik legújabb kincse, a színpompás Trombitás-textilgyűjtemény, valamint a csak farsangkor megnézhető, egykori jegyajándékokat bemutató Szerelmünk tárgya című minitárlat segítségével felelevenítik a fonók világát, amelyek a téli időszakban a közösségi élet legfontosabb színtereiként szolgáltak. A különleges gyűjteményi anyaghoz két izgalmas workshop is kapcsolódik. A tésztászacskó találkozása a zero waste újratasakkal, valamint a Vedd fel a fonalat! című családi workshopokra már előre is regisztrálhatnak a lelkes, alkotni vágyó látogatókat.

Program:
Részletek hamarosan...

 
Pontos helyszín:
Városliget - Vajdahunyadvár (XIV. kerület)
 
Belépő:
Felnőtt: 2000 Ft
Gyerek: 1000 Ft
Családi belépőjegy (1-2 gyerek+ 2 felnőtt): 4600 Ft
 
Információ:
Pataki Hanna Tina
1/422-0765
info@mmgm.hu
 
Honlap: www.mmgm.hu
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: