Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. March 28.
Bsides BUD2019 IT Konferencia
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják az Újbudai Húsvéti Vásár idejére
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

V. Kőrösi Möggyfesztivál
 
Nagykőrös, 2018. June 22 - 23.

 

Az ételek, italok jelentős részére igaz, hogy bár sok helyen elkészíthetőek az országban vagy a világon mégis van egy hely, ahol az igazit, a legjobbat, a legfinomabbat fogyaszthatjuk belőle. Ennek hátterében a szakmai fortélyokon túlmenően legtöbbször az áll, hogy azon a bizonyos helyen teremnek hozzá a legízletesebb, legzamatosabb alapanyagok, ott a legjobb a klíma vagy ott a legjobb a föld szerkezete, ásványi anyag összetétele. Persze hosszasan sorolhatnánk még, hogy a tudós hozzáértők milyen magyarázatot adnak arra, miért is olyan finom az a falatnyi étel, kortynyi ital melyet éppen magunkhoz veszünk.

Így van ez a meggyel vagy ahogy Mi kőrösiek mondjuk „möggy”-el és Nagykőrössel is. Bizton állítom, hogy a nagykőrösi möggynek nincs párja. Lehet az leves, sütemény, befőtt, lekvár formájában vagy éppen frissen szedve, egy nagy kosárban az asztal közepére téve, egy biztos, amíg van, addig arra csalogatja az embert, hogy még egy kicsit, egy kanállal, egy szeletet, csak egy-két szemet, de vegyünk belőle. És rendszerint el is fogy mindig. Gyermekként még az is előfordult, hogy ki sem vártuk, míg az asztalig jut, hanem a fán „tálalva”, azon csüngve tömtük a hasunkat. Higgyék el, akkor sem ehettünk volna belőle többet, ha tudtunk volna mindazon pozitív hatásokról, melyeket időközben a tudomány megállapított a meggyről.

Azóta jó pár év eltelt már, de Nagykőrösön, Arany János városában még mindig páratlanul finom ízű möggy terem. A Kőrösi Möggyfesztiválon ezt szeretnénk minél több emberrel megízleltetni a legkülönbözőbb tálalásokban. Az ízes falatok és italok fogyasztása közben színes programcsokor: főzőverseny, bor-, pálinka-, szörp és ételbemutatók, elismert hazai fellépők teszik még kerekebbé ezt a napot. Meglehet, a „kerekségben” van a nagykőrösi möggy zamatosságának titka is, hiszen mi nem csak kereken szedjük, de úgy is nevezzük meg ezt a zamatos gyümölcsfajtát. Meggy helyett möggynek!

Jöjjön el, kóstolja meg Ön is, és rájön, amit mi már tudunk, a kőrösi möggynek nincs párja!

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/events/563659763975549/


ÁRUSOK FIGYELEM!!!
Kitelepülő árusok jelentkezést várjuk.
A kitelepüléshez szükséges kitöltendő dokumentum a http://www.moggyfesztival.hu/info-kitelep-mi/letoltendo-dokumentumok oldalon érhető el.

A jelentkezési lapok beküldhetők a jelentkezes@korosikultura.hu e-mail címre.

Leadási határidő: 2018. június 13. (leadási határidőt kérjük pontosan betartani)

További információ: 06-20/398-7014

Program:
Rendezvényünkhöz csatlakozik 4. Nemzetközi jóga nap & 3. Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivál is.
A rendezvény keretében fantasztikus hétvégét tölthetnek el a kilátogatók jógával, indiai zenével és tánccal, ételekkel, hennával, bábjátékkal és sok más érdekességgel.

Június 22., péntek
18:30 óra Jaggers koncert (Szeleczki Dávid és zenekara)
21:00 óra Geszti Péter- Best Of Geszti koncert
22:30 óra MöggyÖröm - Zenés est
Közreműködik: Oti Voice & Bass

Június 23., szombat
A Cifrakertben egész napos Termelői Piac: möggy, möggybor, möggysör, möggypálinka, möggyszörp vásár. Emellett a möggy minden feldolgozható formájában megjelenik és megvásárolható: kimért möggytölcsér, 100%-os möggylé, möggyes vattacukor, fánk, rétes, dzsem, szörp.
A cifrakerti vásártéren Ízek és Régi mesterségek utcája, Kádár Ferkó Fotószínház, Kovácsmester, Ólomöntés, Íjászat, XIX. konyhai eszközök bemutatója, állatsimogató a Ceglédi Hagyományéltető Baráti Kör közreműködésével és még sok minden más.
A készlet erejéig Möggymenüt lehet vásárolni a cifrakerti zene pavilonban.
Egész nap Városnéző kisvonat a Cifra Csárda előtti parkolóból indul.

Délelőtt
08.00 órától Főzőverseny a Svájci Ház mögött.
Házigazda: Serényi Zsolt - A Tetovált Séf
"Serényi Zsolt ismerős lehet a Paprika TV –ből, de a Viasat 3 csatornáján is feltűnt saját főzőműsorával. Első munkahelye, az Intercontinental Hotel volt, már itt felfedezték tehetségét de volt már konyhafőnök, üzletvezető könnyed mexikói-amerikai és elegáns francia étteremben; hatalmas Bajor sörházban; különleges látványkonyhás bisztróban, sőt, fiatalos szórakozóhelyen is, mégsem tartja magát "konyhaművésznek". Bár az élete a főzés úgy gondolja, vezető séffé csak a kitartó munka eredménye által válhat ez ember. Kedvenc ételei az amerikai stílusú, grill és barbecue húsok."
Forrás : http://foodyny.hu/serenyi-zsolt
10:00 Jóga előadás és közös gyakorlás
Indiai és magyar jógamesterekkel és oktatókal a 4. Nemzetközi Jóga Nap alkalmából.
10.00 Babajóga Pozsár Kinga jógaoktatóval.
10.30 Felnőtt jóga Egri Melinda jógaoktatóval.
11:30 Jóga indiai jógamesterrel.
„Az MJSZ egységesen a jóga fogalmát Indiából származó ősi, a gyakorlaton alapuló egyetemes bölcseleti rendszerként határozza meg, amely az ember testi, lelki, szellemi, szociális és spirituális kiteljesedését szolgálja. Végső célja a megvilágosodás, az elme feletti tökéletes uralom elnyerése. … A jóga a test, elme és a lélek tudománya. Segít minden idők emberének visszatalálni a harmónia, az egészség és a boldogság útjára sok ezer éves gyakorlatai és filozófiája segítségével… . ."
Forrás: http://jogaoktatok.hu/bemutatkozas/
12:00 Turisztikai reklámfilmek vetítése, melyeken keresztül bemutatjuk az indiai kultúrát.

Délután
13.00 Möggyfőzőverseny és Möggyes süti receptverseny eredményhirdetés.
14:00 „Jó ebédhez szól a nóta” Jolly & Suzy tolmácsolásában.
15:00 Fókuszban az Indiai Kultúra
16:00 Köszönti a megjelenteket Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára, Földi Lázló országgyűlési képiselő, Dr. Czira Szabolcs polgármester és T.P.S. Rawat az Amrita Sher - Gi Kulturális Központ igazgatója
16.30 óra Borlovagavatás
A Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend közreműködésével.
16:00 A koccintás napja
A Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából közösen koccintunk a jelenlévő vendégekkel.
„A Koccintás 2015-ben a Magyar Bor Napja kiemelt eseménye. Idén minden csatlakozó településsel arra szeretnénk vállalkozni, hogy az egy időben egyszerre koccintók számának rekordját felállítsuk. Célunk, hogy egy időben, az összes borvidéken, minél több település részvételével, legalább 100.000 ember koccintson.
Természetesen ebben az évben sem marad el a települések egymás közti versenye.”
Forrás: http://www.koccintas.hu/koccintas
17:00 Kathak klasszikus indiai tánc
"Napjainkban az indiai táncokat három csoportba oszthatjuk: a klasszikus a népi és a modern .
A háromféle táncból a legismertebb és legősibb csoport a klasszikus táncok. Ezek a Kathak (északi államokban), a Manipuri (Manipur, északkelet), az Odisszi (Orissa, kelet), a Kucsipudi (Ándhra Pradés államban, délkelet) Kathákalí, Móhiní Áttam (Kerala, délnyugat) és a Bharatanátjam (Nādu, délkelet).
A klasszikus táncokat, bár sok közös elem található bennük, India különböző részeiről származnak, más funkcióval rendelkeznek.
A kathak Észak-India klasszikus tánca. Technikája a többitől gyökeresen eltér, kezdetben a muszlim udvarokban táncolták, majd a 17. század körül az onnan elűzött táncosok megismerkedtek az indiai táncstílussal, és a kettőt ötvözték. A tánc ma ismert formáját feltehetőleg Bindadin Mahārājnak köszönhetjük, aki írásba foglalta az addig csak a mesterek fejében élő táncot. Zenéje a hindusztáni klasszikus zene, amelynek a tabla (dob fajta) fontos hangszere. A lépések pontosan követik a dobszót, a táncosok lábán csörgős bokadísz található."
Források:
http://www.trigatu.hu/indiai-kalisszikus-tanc/indiai-tanc-kultura
http://mibt.hu/indiai-tancok/
18:00 Kozmix együttes műsora
18:40 Hip-Hop előadás .A Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Hip –Hop tánccsoportjának műsora
20.00 Compact Disco koncert
22.00 Lotfi Begi élő mixműsora

 
Pontos helyszín:
Cifrakert (Ceglédi út 21.)
 
Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!
 
Információ:
Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ
53/550-040, 20/433-8745
muviroda@korosikultura.hu
 
Honlap: www.moggyfesztival.hu
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: