Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2018. július 25 - 29.
XXV. Vonyarci Boros Forgatag
Vonyarcvashegy

2018. július 28 - 29.
Középkori Forgatag DIÓSGYŐR VÁRÁBAN
Miskolc

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a szervezők a Miskolci Sörfesztiválra
Kézművesek jelentkezését várják a nyári szezonra Badacsonyba
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Koronázási Ünnepi Játékok
 
Székesfehérvár, 2017. augusztus 18 - 20.

 

Immár ötödik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron 2017. augusztus 18-20. között a Koronázási Ünnepi Játékokat. Az összművészeti fesztiválnak köszönhetően az ország egykori szakrális központjának, az Árpád-házi királyok ősi koronázóvárosának falai közé erre az időre beköltözik a középkor. Királyok, királylányok, lovagok jönnek szemben az utcán, fegyveres vitézek vívnak csatákat, énekmondók, csepűrágók szórakoztatják a járókelőket három napon át.

Életre keltett skanzen, középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fényfestészeti műalkotások a belváros házfalain, fölénk magasodó, közel ötméteres óriásbábok, királyaink koronázási ceremóniája az egykori koronázó bazilika romjai fölött. A grandiózus Koronázási Szertartásjáték idén III. Béla történetét eleveníti meg.

Aki augusztus közepén érkezik hozzánk, igazi csodát láthat: a Koronázási Ünnepi Játékok az egykori koronázóvárosba repíti vissza. A rendezvény kiemelt elemei a szertartásjáték, a középkori vásári forgatag, az óriásbábok felvonulása és a Fény utca. A Koronázási szertartásjáték a Nemzeti Emlékhelyen felépített monumentális szabadtéri színpadon, grandiózus díszletek között, modern fény- és látványtechnikával, közel 900 éves koronázási szertartásszövegek tolmácsolásával eleveníti fel a koronázásokat. 2017-ban III. Béla élettörténetének lehetünk tanúi. A Városház téren felépül egy középkori város a város közepén, amely az egykori élet mindennapjaiba enged bepillantást. A középkori vásári forgatagban időről időre feltűnnek a közel 5 méter magas királyi óriásbábok is. A Fény utca Európa legnagyobb fénnyel festett, óriás, mozgó történelmi képregénye, mely a megkoronázott király életéről, legendáiról mesél.

III. Béla életét viszi színre az idei Koronázási Szertartásjáték

Szent István, Szent László, Könyves Kálmán és II. (Vak) Béla után idén az Árpád-ház talán legfényesebb uralkodója, III. Béla koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező Székesfehérváron. Az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon, augusztus 18-19-én mutatják be a Koronázási Szertartásjátékot, amelyben a díszletek mellett a zene is a bizánci és a keresztény kultúrát ötvözi. Az előadásnak idén is részesei az ötméteres történelmi óriásbábok, újdonságként pedig cirkuszművészek is bekapcsolódnak.

Idén augusztus 18-19-én ötödik alkalommal rendeznek Koronázási Szertartásjátékot Székesfehérváron. Az Árpád-házi királyaink életét liturgikus királylegenda formájában életre keltő, monumentális produkció a Nemzeti Emlékhelyen, a magyar uralkodók egykori koronázó és temetkezési helyén várja a magyar történelem iránt érdeklődőket és a látványos szabadtéri színpadi játékok kedvelőit. Az idei előadásról a budapesti Mária Magdolna-toronyban tartottak sajtótájékoztatót Székesfehérvár polgármestere, a szertartásjáték rendezője és közreműködői.

"Székesfehérvár büszke arra, hogy nemzetünk történelmi fővárosa. Évszázadokon át királyok koronázási és temetkezési helye volt az államalapító Szent István által építtetett bazilika. III. Bélát is itt helyezték örök nyugalomra, bár ma a budapesti Mátyás-templomban őrzik ő és hitvese hamvait. Székesfehérvár városa mindent megtesz azért, hogy a művészet eszközeivel évről-évre megidézze az Árpád-házi uralkodók korát, és elkötelezett abban, hogy a Nemzeti Emlékhelynek az egykori Nagyboldogasszony Bazilika szellemiségéhez méltó kialakításával megteremtse a lehetőségét az ereklyék „hazahozatalának”. Kiemelten igaz ez az idei évben a Koronázási Szertartásjáték keretében megidézett III. Béla és Antiochiai Anna földi maradványaira – szeretnénk, hogy végakaratának megfelelően egykor ő is újra székesfehérvári földben nyugodjon." - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester a szertartásjáték kapcsán.

III. Béla a kelet-nyugati kapcsolatok terén egyfajta jelképpé vált: a fiatal korában Bizáncban élt és a bizánci trón várományosának számító, később a magyar trónra lépő, így a keleti és a nyugati kultúrában egyaránt otthonosan mozgó fiatalember kora egyik legelismertebb uralkodója lett, aki uralkodásának 24 éve alatt Magyarországból virágzó államot épített.

Ezért is viseli az idei szertartásjáték az aranykor trónusán alcímet – mondta el Szikora János, a Koronázási Szertartásjáték rendezője. Kiemelte: idén gyökeresen megújult díszlettel találkozhat a közönség: míg a korábbi években a Székesfehérvári Nagyboldogasszony Bazilika körvonalait jelenítették meg, felidézve az egykori koronázó-templom grandiozitását, addig idén egy görög-keleti kupola és a magyar korona egységéből létrejött stilizált, kettős kupolarendszer hivatott érzékeltetni a III. Bélára jellemző kelet-nyugati egységet. Az idei év további érdekessége, hogy az előadásban, Fekete Péter rendezésében cirkuszművészek is részt vesznek.

A címszereplő, III. Béla szerepét Hirtling István, feleségét, a szépséges Antiochiai Annát Trokán Nóra alakítja. Manuel, bizánci császár szerepében Trokán Pétert, Anonymus szerepében Blaskó Pétert, a Nemzet Művészét láthatja majd a közönség. II. Géza király özvegyének szerepében Závodszky Noémi, Lukács, esztergomi érsek szerepében Sághy Tamás lép majd színpadra. A koronázó püspököt Mihályi Győző alakítja. A Koronázási Szertartásjáték dramaturgja Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa. Az előadás díszlettervezője Szendrényi Éva, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezte. A bizánci és keresztény zenei hatásokat ötvöző zenét Szirtes Edina Mókus komponálja.

Az előadásokat két alkalommal, 2017. augusztus 18-án és 19-én 21.00 órától láthatja a közönség Székesfehérváron, a Nemzeti Emlékhelyen. A Koronázási Szertartásjátékra már lehet jegyet vásárolni. Online jegyvásárlásra a www.koronazas.hu oldalon keresztül van lehetőség, valamint a Vörösmarty Színház Jegyirodájában, Székesfehérváron is megválthatóak a belépők.

A különleges szabadtéri előadásra ellátogatók bekapcsolódhatnak a Székesfehérvári Királyi Napok programjaiba is, igazi középkori hangulatú forgatag részesei lehetnek az előadásnapokon a Székesfehérvár Belvárosában zajló Koronázási Ünnepi Játékokon. Esténként a Belvárosban, a házfalakon III. Béla életének legfőbb mozzanatai köszönnek vissza interaktív történelmi képregényként.

Program:
Mindhárom napon:
10.00–19.00     Középkori piac és középkori városi élet (Városház tér)
10.00–21.00     Zenetér (Mátyás király-emlékmű)
10.00–19.00     Bábosok tere (Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér – Bartók Béla tér)
10.00–18.00     Scola Capitularis Ecclesiae Alba Regiae – középkori iskola játszóház (Országzászló tér)
10.00–19.00     Jósok és boszorkányok sikátora (Szent János köz)
10.00–18.00     Hagyományőrző talpas tábor (Zichy liget)
10.00–18.00     Hagyományőrző lovas tábor (Jávor Ottó tér)
 

Augusztus 18., péntek
10.00  Bordó Sárkány Régizene Rend (Mátyás király-emlékmű)
11.00  A Koronatanúk kora – Lábodi Ádám és Egger Géza történelemóra-színháza (Mátyás király-emlékmű)
13.00–13.40  I. András Király Lovagrend bemutatója (Zichy liget)
13.30  Bourdon együttes (Mátyás király-emlékmű)
14.00–17.00  Lovagoltatás, tábori élet bemutatója, madarász és vadász bemutatók (Jávor Ottó tér)
14.00–14.40  Magyar Királyi Kardforgatók Rendje HSZGYSE bemutatója (Zichy liget)
14.00  Bordó Sárkány Régizene Rend (Mátyás király-emlékmű)
14.30  Vásártér – a Mesebolt Bábszínház előadása (Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér – Bartók Béla tér)
15.00–15.30  Fejér Baranta Hagyományőrző Sport Egyesület bemutatója (Zichy liget)
15.00  A Musica Historica Régizene Együttes megzenésített versekkel bemutatja az óriásbáb-királyokat és azok rokonságát (Mátyás király-emlékmű)
15.30–16.00  Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület bemutatója (Zichy liget)
16.00  Pannon mesék – a Sacra Compania és az Anonim Muszkák Utcaszínház előadása (Városház tér)
16.00  Kurul dobosok (Mátyás király-emlékmű)
16.00–16.40  A Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület bemutatója (Zichy liget)
16.40–17.10  A Borostyánkő Nemzetség Hagyományőrző Egyesület és a Fekete Nap bemutatói (Zichy liget)
17.00  Sosemvolt király bánata – Tűzkő Sándor és Nyáry Bernadett interaktív játéka gyerekekkel (Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér – Bartók Béla tér)
17.00–18.00  Fehérvári Huszárok Egyesülete és Váli Hunok bemutatói (Jávor Ottó tér)
17.00  Bourdon együttes (Mátyás király-emlékmű)
18.00  Csipás, a csodacsődör – népmesei elemekkel megtűzdelt interaktív gólyalábas történet Csipásról, a táltosról, és három testvérről (Városház tér)
18.00  Hollóének Hungarica (Mátyás király-emlékmű)
19.00  A halhatatlanság országa – Fabók Mancsi Bábszínháza (Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér – Bartók Béla tér)
19.00  A Musica Historica Régizene Együttes megzenésített versekkel bemutatja az óriásbáb-királyokat és azok rokonságát (Mátyás király-emlékmű)
19.30  Óriásbábok felvonulása a Sub Rosa régizenei együttessel a Mátyás király-emlékműtől a Városház térig, majd vissza a Fő utcán a Vörösmarty Színházba
20.30  Kurul dobosok (Mátyás király-emlékmű)
21.00  Koronázási Szertartásjáték - III. Béla – Az aranykor trónusán (Nemzeti Emlékhely)
21.00–24.00  Fény utca (Fő utca)
 

Augusztus 19., szombat
10.00  Pavane zászlóforgatók (Mátyás király-emlékmű)
11.00  Sosemvolt király bánata – Tűzkő Sándor és Nyáry Bernadett interaktív játéka gyerekekkel (Mátyás király-emlékmű)
13.00–13.40  I. András Király Lovagrend bemutatója (Zichy liget)
13.30  Bourdon együttes (Mátyás király-emlékmű)
14.00–17.00  Lovagoltatás, tábori élet bemutatója, madarász és vadász bemutatók (Jávor Ottó tér)
14.00–14.40  Magyar Királyi Kardforgatók Rendje HSZGYSE bemutatója (Zichy liget)
14.00  Pavane zászlóforgatók (Mátyás király-emlékmű)
14.30  A Koronatanúk kora – Lábodi Ádám és Egger Géza történelemóra-színháza (Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér – Bartók Béla tér)
15.00–15.30  Fejér Baranta Hagyományőrző Sport Egyesület bemutatója (Zichy liget)
15.00  A Musica Historica Régizene Együttes megzenésített versekkel bemutatja az óriásbáb királyokat és azok rokonságát (Mátyás király-emlékmű)
15.30–16.00  Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület bemutatója (Zichy liget)
16.00  Pannon mesék – a Sacra Compania és az anonim muszkák utcaszínház előadása (Városház tér)
16.00–16.40  A Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület bemutatója (Zichy liget)
16.40–17.10  A Borostyánkő Nemzetség Hagyományőrző Egyesület és a Fekete Nap bemutatói (Zichy liget)
16.00  Kurul dobosok (Mátyás király-emlékmű)
17.00  A székely menyecske meg az ördög – Fabók Mancsi Bábszínháza (Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér – Bartók Béla tér)
17.00–18.00  Fehérvári Huszárok Egyesülete és Váli Hunok bemutatói (Jávor Ottó tér)
17.00  Bourdon együttes (Mátyás király-emlékmű)
18.00  Hollóének Hungarica (Mátyás király-emlékmű)
18.00  Trampoli Amore – élőzenével kísért szerelmi háromszög gólyalábakon, mellébeszélés nélkül (Városház tér)
19.00  Kinizsi Pál – a Kabóca Bábszínház előadása (Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér – Bartók Béla tér)
19.00  A Musica Historica Régizene Együttes megzenésített versekkel bemutatja az óriásbáb királyokat és azok rokonságát (Mátyás király-emlékmű)
19.30  Óriásbábok felvonulása a Sub Rosa régizenei együttessel a Mátyás király-emlékműtől a Városház térig, majd vissza a Fő utcán a Vörösmarty Színházba
20.30  Pavane zászlóforgatók (Mátyás király-emlékmű)
21.00  Koronázási Szertartásjáték - III. Béla – Az aranykor trónusán (Nemzeti Emlékhely)
21.00–24.00  Fény utca (Fő utca)
 

Augusztus 20., vasárnap
10.00  Bandiera zászlóforgatók (Mátyás király-emlékmű)
11.00  Vitéz László és Vas Juliska – Fabók Mancsi Bábszínháza előadása (Mátyás király-emlékmű)
13.00–13.40  I. András Király Lovagrend bemutatója (Zichy liget)
14.00–17.00  Lovagoltatás, tábori élet bemutatója, madarász és vadász bemutatók (Jávor Ottó tér)
14.00–14.40  Magyar Királyi Kardforgatók Rendje HSZGYSE bemutatója (Zichy liget)
14.00  Bandiera zászlóforgatók (Mátyás király-emlékmű)
14.30  Szász Ilona: Az állatok nyelvén tudó juhász – az Aranyszamár Bábszínház előadása (Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér – Bartók Béla tér)
15.00–15.30  Fejér Baranta Hagyományőrző Sport Egyesület bemutatója (Zichy liget)
15.00  A Musica Historica Régizene Együttes megzenésített versekkel bemutatja az óriásbáb királyokat és azok rokonságát (Mátyás király-emlékmű)
15.30–16.00  Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület bemutatója (Zichy liget)
16.00–16.40  A Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület bemutatja (Zichy liget)
16.40–17.10  A Borostyánkő Nemzetség Hagyományőrző Egyesület és a Fekete Nap bemutatói (Zichy liget)
16.00  Kurul dobosok (Mátyás király-emlékmű)
17.00  A Koronatanúk kora – Lábodi Ádám és Egger Géza történelemóra-színháza (Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér – Bartók Béla tér)
17.00–18.00  Fehérvári Huszárok Egyesülete és Váli Hunok bemutatói (Jávor Ottó tér)
17.00  Bourdon együttes (Mátyás király-emlékmű)
18.00  Hollóének Hungarica (Mátyás király-emlékmű)
18.00  Hosszúlépés – Interaktív gólyalábas térjáték kicsiknek és még kisebbeknek (Városház tér)
19.00  Sosemvolt király bánata – Tűzkő Sándor és Nyáry Bernadett interaktív játéka gyerekekkel (Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér – Bartók Béla tér)
19.00  Bandiera zászlóforgatók (Mátyás király-emlékmű)
20.30  Sub Rosa régizenei együttes (Mátyás király-emlékmű)
 
 
Bővebben a programokról
 
Aug. 18–20. 10.00–18.00 | Zichy liget
Hagyományőrző talpas tábor
Próbálják ki, hogyan éltek őseink! A Koronázási Ünnepi Játékok alatt hagyományőrző csapatok keltik életre a múltat Székesfehérvár szívében: délelőtt a tábori életet mutatják be, délután pedig harcászati bemutatókat tartanak. Napközben több alkalommal középkori zene szól a pódiumszínpadon.
Harcászati bemutatók:
13.00–13.40        I. András Király Lovagrend
14.00–14.40        Magyar Királyi Kardforgatók Rendje HSZGYSE
15.00–15.30        Fejér Baranta Hagyományőrző Sport Egyesület
15.30–16.00        Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület
16.00–16.40        Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület
16.40–17.10        Borostyánkő Nemzetség Hagyományőrző Egyesület, Fekete Nap
 
Aug. 18–20. 10.00–18.00 | Jávor Ottó tér
Hagyományőrző lovas tábor
Idén is lódobogástól lesz hangos a Jávor Ottó tér. A lovas hagyományőrző csapatok délelőtt interaktív foglalkozásokkal a táborélet rejtelmeit fedik fel a kíváncsiak előtt, délután pedig izgalmas bemutatókkal szórakoztatják a közönséget, akik közül a legbátrabbak a lovak hátára is felpattanhatnak.
10.00–13.00  Lovagoltatás, tábori élet bemutatója
14.00–17.00  Lovagoltatás, tábori élet bemutatója, madarász és vadász bemutatók
17.00–18.00  Fehérvári Huszárok Egyesülete és Váli Hunok bemutatói
 
Aug. 18–20. 10.00–19.00 | Városház tér
Szabad a vásár! – középkori piac és középkori városi élet
Középkori sokadalom a Szabad Színházzal, benne: piaci perpatvarok, vásári életképek, pergő nyelvű kofák és borvirágos pofák, ravasz kalmárok és rémhírkeltő pletykások, korhely komédiások és dévaj mutatványosok, léhűtő igricek és naplopó bikficek, megszállottak és mániások, öngyógyító felcser és középkori tébolydája, tolvajok, javasasszonyok, bűbájosok, lidérclátók, piaci bíró és példamutató büntetései, középkori köpködő, állat-olimpia a jószágokra köthető fogadásokkal, vásári játékok, fogadó korabeli harapni- és hörpentenivalókkal. A Jancsárkert középkori árusai, illetve kézművesek várják a járókelőket, akik a Szélkakas Társulat középkori attrakcióit, például a kötélverést, a kovácsműhelyt, a gyertyamártást, a papírmerítést, a jósdát vagy az állatsimogatót  is kipróbálhatják.
 
Gólyalábas vásári komédiák a téren:
Aug. 18, péntek 18.00 Csipás, a csodacsődör – népmesei elemekkel megtűzdelt interaktív történet Csipásról, a táltosról és három testvérről
Aug. 19., szombat 18.00 Trampoli Amore – élőzenével kísért szerelmi háromszög, mellébeszélés nélkül
Aug. 20., vasárnap 18.00 Hosszúlépés – interaktív térjáték kicsiknek és még kisebbeknek
 
Továbbá:
Mindhárom napon, 16.00 Pannon mesék – a Sacra Compania és az Anonim Muszkák Utcaszínház előadása
 
Aug. 18–20. 10.00–21.00 | Mátyás király-emlékmű
Zenetér
Egész napos foglalkoztató és játékos történelmi programok, zenei produkciók a pódiumszínpadon. Mindhárom nap 15.00 órakor (18-án és 19-én 19.00 órakor is) a Musica Historica Régizene Együttes megzenésített versekkel mutatja be az óriásbáb-királyokat és azok rokonságát.
Augusztus 18., péntek
10.00  Bordó Sárkány Régizene Rend
11.00  A Koronatanúk kora – Lábodi Ádám és Egger Géza történelemóra-színháza 
13.30  Bourdon együttes
14.00  Bordó Sárkány Régizene Rend
15.00  Az óriásbábok bemutatója a Musica Historica Régizene Együttessel
16.00  Kurul dobosok
17.00  Bourdon együttes
18.00  Hollóének Hungarica
19.00  Az óriásbábok bemutatója a Musica Historica Régizene Együttessel
20.30  Kurul dobosok
Augusztus 19., szombat
10.00  Pavane zászlóforgatók
11.00  Sosemvolt király bánata – Tűzkő Sándor és Nyáry Bernadett interaktív játéka
13.30  Bourdon együttes
14.00  Pavane zászlóforgatók
15.00  Az óriásbábok bemutatója a Musica Historica Régizene Együttessel
16.00  Kurul dobosok
17.00  Bourdon együttes
18.00  Hollóének Hungarica
19.00  Az óriásbábok bemutatója a Musica Historica Régizene Együttessel
20.30  Pavane zászlóforgatók
Augusztus 20., vasárnap
10.00  Bandiera zászlóforgatók
11.00  Fabók Mancsi Bábszínháza: Vitéz László és Vas Juliska
14.00  Bandiera zászlóforgatók
15.00  Az óriásbábok bemutatója a Musica Historica Régizene Együttessel
16.00  Kurul dobosok
17.00  Bourdon együttes
18.00  Hollóének Hungarica
19.00  Bandiera zászlóforgatók
20.30  Sub Rosa régizenei együttes
 
Aug. 18–20. 10.00–19.00 | Szent János köz
Jósok és boszorkányok sikátora
Egész napos foglalkoztató programok Váradi Eszter Sárával, Keller Jánossal, Jónás Andreával és Németh Mariannal.
Érdekel a jövő? Kártyát vetünk, hörcsöggel jósolunk, szerencsecédulát húzunk... A kisebbeknek a kedves Északi boszorkány mesét olvas, és a nap folyamán többször is óriások teszik próbára a bátor jelentkezőket! Az utcában járók boszorkányjelmezbe bújva fényképezkedhetnek, hogy az így készült fotót emlékül magukkal vigyék. A kezdő boszik – miután leparkoltak seprűikkel az arra kijelölt helyen – készíthetnek talizmánt és gyógyfüves cukorkát, sőt, megízlelhetik az élet vizét is! S ha még nem volna elég a bűbáj és varázslat, mágikus körtáncot lejthetnek a sikátor varázslójával és boszorkányával az arra vágyók.
 
Aug. 18–20. 10.00–21.00 | Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér (Bartók Béla tér)
Bábosok tere
Egész napos foglalkoztató programok és kézműves foglalkozások, délután báb- és utcaszínházi előadások a pódiumszínpadon.
Augusztus 18., péntek
14.30     Mesebolt Bábszínház: Vásártér
17.00     Tűzkő Sándor és Nyáry Bernadett: Sosemvolt király bánata
19.00     Fabók Mancsi Bábszínháza: A halhatatlanság országa
Augusztus 19., szombat
14.30     Lábodi Ádám és Egger Géza történelemóra-színháza: A Koronatanúk kora
17.00     Fabók Mancsi Bábszínháza: A székely menyecske meg az ördög
19.00     Kabóca Bábszínház: Kinizsi Pál
Augusztus 20., vasárnap
14.30     Aranyszamár Bábszínház: Az állatok nyelvén tudó juhász
17.00     Lábodi Ádám és Egger Géza történelemóra-színháza: A koronatanúk kora
19.00     Tűzkő Sándor és Nyáry Bernadett: Sosemvolt király bánata
 
Aug. 18–20. 10.00–18.00 | Országzászló tér
Scola Capitularis Ecclesiae Alba Regiae
Többfunkciós középkori iskola és játszóház az Art Kulturális Egyesület közreműködésével, amelyben a különböző korú és nemű gyerekek egyaránt megtalálhatják a szórakozásukat. Az iskola egyik részében a tantárgyakhoz köthető feladatokkal kell megküzdeniük, a másik részben pedig kifejezetten lányokra, illetve fiúkra szabott állomáshelyek vannak. Lehet az iskola keretein belül ékszert készíteni, hímezni vagy éppen íjászkodni, vívóiskolát végezni. Az iskolai feladatokon kívül két vár várja a családokat, különböző játékokkal, többek között akadálypályával, zászlófelvonással, sárkányvadászattal.
 
Aug. 18–20. 10.00–18.00 | Három helyszínen
A Királyi Napok a gyerekeké is!
Éld át a történelmet és válj királlyá Szent István, Szent László és III. Béla nyomában!
A gyerekek a három helyszínt térkép segítségével bejárva játékos formában ismerkedhetnek meg Szent Istvánnal, Szent Lászlóval és III. Bélával.
Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti terület (Bartók Béla tér): Koronakészítés, ismeretterjesztő játék III. Béláról
Mátyás király-emlékmű: Vágj ki egy pajzsot!, Ismeretterjesztő játék Szent Istvánról
Prohászka liget: Pajzsfestés, ismeretterjesztő játék Szent Lászlóról, lovagi torna
 
Aug. 18., péntek 11.00 | Mátyás király-emlékmű
Aug. 19., szombat 14.30 és aug. 20., vasárnap 17.00 | Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér (Bartók Béla tér)

A Koronatanúk kora – átlagosan igen alacsony
Immáron a negyedik epizóddal jelentkezik a Koronázási Ünnepi Játékok évek óta nélkülözhetetlen műsora, Jobku és Dzsevu sziporkázóan szellemes utcaszínházi sorozata, melyből ezúttal III. Béla életét és korát ismerhetjük meg, különös tekintettel olyan hatalmas titkok megfejtésére, mint például, hogy hogyan keletkezett a Szent Korona, ki volt valójában Anonymus, illetőleg ki is nyugszik III. Béla sírjában? Mindezt természetesen fergeteges akrobatamutatványokkal, dalbetétekkel, történelmi szkeccsjelenetekkel és sok-sok meglepetéssel fűszerezve.
Jobku: Egger Géza
Dzsevu: Lábodi Ádám
Írta és rendezte: Egger Géza és Lábodi Ádám

 
Pontos helyszín:
Belváros
 
Belépő:
1700 Ft, 2400 Ft, 3000 Ft, 3500 Ft
Online jegyvásárlás: http://www.koronazas.hu/index.php/jegyvasarlas/online-jegyvasarlas
/nbsp;
Információ:
Koronázási Ünnepi Játékok
22/512-100
 
Honlap: www.koronazas.hu
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: