Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2018. June 27 - 30.
Double Rise Fesztivál
Torockó

2018. June 30.
36. LIDL Balaton-átúszás
Révfülöp-Balatonboglár

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a teljes nyári szezonra Badacsonyba
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

VI. Gönci Barack Vigasság
 
Boldogkőváralja, 2017. July 01 - 02.

 

A Gönci Barack Vigasság az a két nap a nyárban, mikor a legjobbat kaphatja, tapasztalhatja, érezheti az, aki erre a vidékre látogat. Amellett, hogy meg lehet kóstolni az érett Gönci barackot, lesznek barackos finomságok, barackpálinka, barackos koktélok, frissen főtt lekvárok és két napra való, tömény program gyerekeknek és felnőtteknek.

Ha eddig nem jártunk a környéken – az ország északi csücskében, az abaúji kistérség területén –, számos nyomós okunk lehet, hogy ezt a mulasztást mielőbb pótoljuk. Vizsolyból a Vizsolyi Bibliához hasonló nyomtatvánnyal térhetünk haza, Encsen az Anyukám Mondta étteremben helyi alapanyagokból főznek világhírűt, de ami fontosabb: szédületesen jót, aki pedig éppen Kéktúra-pecsétet ütne a füzetébe lélegzetelállítóan szép vidéken barangolva, szintén itt a helye. Ott a Hernád megannyi vizes kalandra, felfedezésre váró várakból, réges-régi templomból pedig talán sehol nincs ennyi. És az adu ász még csak most jön…

A gönci barackról legendák keringenek: egyedülállóan finom, telt, zamatos íze, gyönyörű, egészséges külseje, temérdek – sajátosan helyi – felhasználási módja miatt maga az édes kísértés. A gönci kajszibarack és az abból készült pálinka egyaránt hungarikum, földrajzi eredetvédett termék, de nincs helye itt a szerénységnek: maga a mosolygós vendégcsalogató világszám. Helyit kóstolni márpedig helyben a legjobb!

És amíg a különleges, aromás szesz meg a fenséges gyümölcs a maga világhódító útját járja, addig a környékbeliek sem ülnek tétlenül: Boldogkőváralján 2012 óta fesztivállal is ünneplik ezt a kivételes kincset. A VI. Gönci Barack Vigasságon minden a jókedvről, a mulatásról és a főszereplő finomságról fog szólni– a gasztronómiai extrák mellett élő zenével, gyerek- és családi programokkal, tánccal, hasznos előadásokkal várják a vendégeket az ország minden tájáról július első hétvégéjén.

Az édes palacsintákat, zamatos lekvárokat, hűsítő szörpöket és frissítő barackos különlegességeket kóstolva mások mellett ByAlex, Hobo vagy Szalonna és Bandája koncertjébe feledkezhetünk bele boldogan, részt vehetünk pálinkakóstolón, a falu háziasszonyai és a környék kézművesei pedig a barackfeldolgozás kedves régi hagyományaiba avatják be az érdeklődőket. A kisebbeket rengeteg ügyességi foglalkozás, zenés műsor és izgalmas előadás várja, a nagyobbak pedig csak győzzék feldolgozni ezt a végtelen sok ízes, színes, illatos élményt.

És hogy hol szállhatnak meg a kíváncsi utazók, családok, baráti társaságok? Az esemény honlapja minden érdeklődőt útbaigazít, gyönyörű vendégházak, családias fogadók egész sorából válogathatunk Boldogkőváraljától Tállyán át Regécig. És ha már több napra érkezünk, használjuk ki az időt: járjuk be ezt a csodás vidéket, ismerjük meg a helyiek fő büszkeségét, kóstoljunk meg minél több mindent, és ha tehetjük, koccintsunk minél több helyi, fenséges barackpálinkával!

Boldogkőváralja a nyár legfinomabb esszenciáit kínálja. Kétnapnyi tömény élvezet.


 
Pontos helyszín:
BESTILLO Pálinkaház udvara (Abaújszántó irányában, a település lakott részén kívül esik, tábla jelöli)
 
Belépő:
Sétáló jegyek
Felnőtt - Szombat 2200 Ft, Vasárnap 1800 Ft
Gyerek (3-14) - Szombat 1100 Ft, Vasárnap 900 Ft

Deluxe jegyek
Felnőtt - Szombat 4800 Ft, Vasárnap 4300 Ft
Gyerek (3-14) - Szombat 1900 Ft, Vasárnap 1700 Ft

Helyi jegyek - Helyi jegyre Boldogkőváralja, Boldogkőújfalu, Arka, Göncruszka és Gönc állandó lakósai jogosultak.
Felnőtt - Szombat 1600 Ft, Vasárnap 1400 Ft
Gyerek (3-14) - Szombat 800 Ft. Vasárnap 700 Ft

3 éves kor alatt a rendezvény ingyenes.

Sétáló jegyek tartalma: 1 db barack, ingyenes parkolás, és részvétel az összes programon, a Pálinkaház területén

Deluxe jegyek tartalma:
Gyerekek esetében - 1 db barack, részvétel az összes programon, a Pálinkaház területén, várbelépő, kisvonat használata (1 oda-vissza út), 1 db hűtő mágnes
Felnőttek esetében - 1 db barack, ingyenes parkolás, részvétel az összes programon, a Pálinkaház területén, várbelépő, kisvonat használata (1 oda-vissza út), 2 cl gönci barack pálinka vagy 3 dl szörp, Zemplén pass
 
Információ:
Gönci Barack Vigasság
70/423-9318
info@bestillo.hu
 
Honlap: www.goncibarack.hu
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: