Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

 

Felhívások

Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Szent György Napi Forgatag és Virágvásár Nagykőrösön
 
Nagykőrös, 2017. April 22.

 

Nagykőrös, az Alföld szívében húzódó „zöldváros” gondozott sétáló- pihenő parkjaival, kiterjedt erdőspusztáival, Csónakázó – tavával, látványos szökőkutakkal és köztéri alkotásokkal várja a kincskeresőket április utolsó hétvégéjén a Szent György napi vásárba.

Nagykőrös városában több száz éves múltra tekint vissza a vásározás. A város a vásártartási jogot a XVI. században kapta meg, majd I. Lipót 1697-ben erősítette meg és ismerte el a mezőváros kiváltságos helyzetét. A vásárok közül kiemelt szerepet tölt be a Szent György napi sokadalom, amely a hagyományok szerint az állatok kihajtásának időszaka is egyben. E vásártartási jogát Nagykőrös 1749-ben Mária Teréziától kapta. Napjainkban, a nagykőrösi vásárban olyan igazi kincsekre találhatnak a vásárlók, melyeket a bevásárlóközpontokban és más kereskedelmi egységekben már nem lehet beszerezni. A vásártéren szakosítva találhatók meg a régi mesterségek termékei: kádárok, söprűkötők, szűcsök, méhészek és egyéb kézművesek portékái, melyek mellett jól megférnek a mai kor divatos termékei is.

Dr. Czira Szabolcs polgármester kezdeményezésére 2012 óta nemcsak a vasárnapi vásár várja a turistákat Nagykőrösre. Április utolsó hétvégéjén a tavasztól késő őszig tengernyi virággal borított belvárosban és a megújult főtéren kezdődik a Szent György Napi Forgatag és Virágvásár első napja, szombaton. A szervezők minden évben gazdag programkínálattal várják a családokat. Reggel 8 órától virágkiállítás és vásár veszi kezdetét, ahol ismeretterjesztő előadások, gyógynövény ismertetők, hobbikertészeti tanácsadások várják a vendégeket. Az elmúlt években vendégünk volt, Koncz Gábor, Kossuth díjas és Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, hallhattuk már Kiss Attila, alföldi és Szertel Sándor, balatoni borászok borkóstolással egybekötött gasztronómiai előadását, visszatérő vendégünk Megyeri Szabolcs, kertészmérnök is. A gyermekek számára a színpadi programok mellett felejthetetlen élményt biztosítunk a Szent György napi játszótérrel és az élő bábos előadásainkkal, a városnéző kisvonattal és a Füvesember Teázójával. Emellett a kirándulásra vágyókat minden évben meglepjük egy csodálatos kerékpáros kirándulással is.

Nem kérdés tehát: érdemes ellátogatni a nagy hagyományokkal rendelkező Nagykőrösi Vásárba, a kincsek nyomába, az Alföld Oázisába!

Program:
Állandó programjaink
 
8.00 – 17.00
Nagykőrösi Virágkiállítás - és vásár

 

8.00 – 13.00
Kerékpártúra
Túravezető: Polyák Péter (06 30/663-4657)
Indulás: 8 órakor a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ elől. Visszaérkezés: kb. 13 óra körül. A részvétel ingyenes! Szervező: KÖVA-KOM Nonprofit Zrt.10.00-12.00
Virágos térségünkért előadássorozat és virágbemutatók.
Az előadásokra ingyenes belépőjegyek igényelhetők a kulturális központ információs pontjánál (Szabadság tér 7., telefon: 06 53 550-040). Minden jegy egyben tombola is.10.00 – 18.00
Egész nap városnéző kisvonat
Útvonal: Szabadság tér – Ceglédi út – Balaton utca – Ménesi utca- Ceglédi út – Szabadság tér  
A kisvonat menetideje: 25 perc. Indulás: Félóránként a Szabadság térről.
Menetjegy: egységesen 3 Sárkánypengő/fő.
A Sárkánypengők megvásárolhatók a rendezvény ideje alatt a Deák téri információs pontban.
1 Sárkánypengő 150 Ft-ba kerül.Szent György napi játszótér
  • Ingyenesen használható népi fajátékok: Sárkányűző, Koronázó, Katicafogó
  • Népi fakörhinta 5 perces menetidővel 1 Sárkánypengő.
         

Múzeumi pavilon
  • Részletek Dezső Kázmér növénygyűjteményéből.
  • Eszközök a múltból a fenntartható jövőért – interaktív múzeumi tárgybemutató és kvízjáték
 

Kézműves kuckó
  • Szent György Napi ujjbábok, állarcok és könyvjelzők készítése
 

 „Sárkánytér”
Ingyenesen használható interaktív drámapedagógiai és vásári bábjáték...

 

14.00 – 18.00
Polyák Péter füvesember teázója
Nagykőrös gyógynövényeinek teakóstolással egybekötött bemutatója. Vad gyógynövények élőben.

 

10.00 – 22.00
Greznár Vidámpark

 

Részletes program hamarosan...


ÁRUSOK FIGYELEM!!!
Amennyiben részt kíván venni a Szent György Napi Forgatag és Virágvásár programon, mint kitelepülő, akkor kérjük, hogy értelemszerűen töltse ki a korosikultura.hu oldalon található jelentkezési lapot.

A kitöltött jelentkezési lapot küldje el a jelentkezes@korosikultura.hu e-mail címre, és a jelentkezési lap mellé referenciaként csatoljon fényképeket.

A szervezők minden jelentkezési lapot feldolgoznak és visszajelzést küldenek a fizetendő összegről és a kitelepülés pontos időpontjáról. Felhívjuk a tisztelt kitelepülők figyelmét, hogy a jelentkezési lap kitöltése még nem jogosítja fel a rendezvényre történő kitelepülésre.

További információ: Nagy Nóra, művelődésszervezőnél a 20/398-7014-es számon.

 
Pontos helyszín:
Cifrakert (Ceglédi u. 21.)
 
Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!
Azonban néhány program, szolgáltatás fizetős.
 
Információ:
Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ
53/550-040, 20/398-7014
muviroda@korosikultura.hu
 
Honlap: korosikultura.hu/szent-gyorgy-napi-forgatag-es-viragvasar-96.html
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: