Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2020. március 04.
Orosz Cirkusz a Jégen
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a XI. Debreceni Mangalica Fesztiválra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

XXI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár
 
Százhalombatta, 2014. augusztus 12 - 22.

 

Minden település életének fontos része a hagyományteremtés, a külvilág számára való megmutatkozás, az önálló arculat megteremtése. Vannak olyan települések, ahol ezért szinte semmit sem kell tenni, mert a földrajzi fekvés, a történelmi múlt önmagát adva csak a „kihasználásra vár”. Vannak azonban olyan települések, melyek egyáltalán nem rendelkeznek hagyományokkal, vagy, mert a főváros árnyékában vannak, nagyon nehéz számukra kilépni ebből az árnyékból.
Három ilyen „árnyékban lévő” település hívott életre (Százhalombatta, Ráckeve, Tököl) egy olyan rendezvényt, amely mára méltán a régió - Pest megye déli részének - legnépszerűbb és legnagyobb szabású nyári kulturális rendezvénye.

1994-ig a három településen egymástól függetlenül zajlottak a nyári folklórrendezvények. 1995-től a három település szervezőbizottsága (Szigetvári József - Százhalombattáról, Budai Gábor - Ráckevéről és Halász László - Tökölről) egyre nagyobb mértékben hangolta össze a rendezvényeket. 1998-tól már nemcsak a lebonyolítás, hanem az előkészítés is teljesen összehangoltan történik.

A fesztivál szakmai, illetve CIOFF központja Százhalombatta, főbb eseményei a települések között megosztottan történnek. Az elmúlt 20 évben közel 150.000 néző és 102 ország vett részt a fesztiválon. Ebben az évben 21 ország mutatkozik be.
Százhalombattai sajátosság, hogy a külföldi táncosok családoknál laknak, melynek következtében szabályszerű népi mozgalom alakult ki a városlakók között, hogy melyik évben milyen nemzetiségű táncost hívhat otthonába a fesztivál ideje alatt. Levelek jönnek-mennek a világ minden pontja és Százhalombatta között a rendezvényt követően, ezzel is bizonyítván, hogy a külföldi táncosok és házigazdáik továbbra is szeretnének kapcsolatban maradni egymással.
A Summerfest Nemzetközi Folklór Fesztivál a CIOFF (a Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) védjegyét elnyert fesztivál, tagja az UNESCO egyik legerősebb nemzetközi partnerszervezetének.
A fesztivál igazi találkozási pont, hiszen öt kontinens közel száz országának táncosai találkozhattak egymással az elmúlt 19 év során. Idén 21 ország lesz jelen.
A Summerfest igazi kulturális csemege, a nagy utazás, KULTÚRA HATÁRTALANUL vagy éppen kortalanul, hiszen több ezer éves kultúrák, eltűnőben lévő népcsoportok számára is be- és megmutatkozási lehetőség.
Az idei évben is érkeznek kuriózum együttesek Costa Ricából, Eleféntcsontpartról, Grűziából, Peruból, Tajvanról, és itt lesz számos európai ország is. A fesztivál legjelentősebb koncertjei Sebestyén Márta, a Vujicsics zenekar Pál István Szalonna és barátai, a Pál Család koncertje, valamint a Fölszállott a páva sztáregyüttese: Zsikó Zoltán és zenekara.
A fesztivál legfontosabb hívószavai: 21 ország jelenléte; MOTIVÁCIÓ INSPIRÁCIÓ a nemzetköziség; a hagyományőrzés; a multikulturális események sora; a családi programok; a sajátos, csak itt megtalálható közösségi élmény; a népművészet, zene, tánc; a tárgyalkotók találkozása; a családias hangulat; a magas művészi élmény; a minőség.
Kiknek ajánljuk? Akiket érdekel a hagyományos kultúra, és akik nem csak nézni szeretik, hanem kipróbálni is.
Akik ismerkedni akarnak más országokból, távoli kontinensekről érkezőkkel. Akik szeretik a jó zenét, akik a nap bármely szakában, akár éjszaka is képesek beülni egy jó koncertre, eseményre. Akik kedvelik a pezsgő éjszakai életet, akiknek kisgyermekeik vannak, és szeretnének velük délutánonként családi programokon részt venni, úgy hogy nem kell hazamenni, etetni, a szervezők erre is gondoltak, és biztosítottak helyet a mamáknak és a babáknak. Ajánljuk fiataloknak, középkorúaknak, idősebbeknek, mert mindenkire gondoltunk. Ajánljuk helybélieknek, utazóknak, vándoroknak.

Program:
A rendezvény százhalombattai programelemei:

Augusztus 12. kedd - A TALÁLKOZÁS NAPJA
Ezen a napon érkeznek a külföldiek, a találkozás örömére szervezzük a programokat.

Augusztus 13. szerda - MAGYARORSZÁG NAPJA
A fesztiválra érkező külföldieknek bemutatjuk a vendéglátó országot. A nap során megismerkedhetnek a legszebb magyar táncokkal és egy felejthetetlen estét tölthetnek el Budapesten, ahol a Hunyadi hajó fedélzetéről csodálhatják meg a fővárost.
10:30 Welcome to Hungary! A Forrás Néptáncegyüttes gálaműsora a külföldi táncegyüttesek részére
14:30 Summerfest sokadalom: Fesztiválsátor: Körtánc
A fesztiválra érkező együttesek rövid bemutatkozása és tánctanítása
 
Augusztus 14. csütörtök - AZ ÖRÖM NAPJA
Ezen a napon a Nyitóceremóniával hivatalosan kezdetét veszi a fesztivál, amely reményeink szerint mind a résztvevők, mind az idelátogatók feltétlen örömét szolgálja majd.
17:00 Summerfest sokadalom, zászlófelvonás a Rendezvényközpont parkolójában a Fesztiválsátornál. Menettánc a Damjanich út és az Ősz utca útvonalon
19:00 Szent István tér, Fesztiválszínpad, Köszöntünk Világ! A XXI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál nyitóceremóniája!
23:00  Fesztiválklub a BKK-ban: nemzetközi klubest
Folkkocsma és táncház a Bara Zenekarral

Augusztus 15. péntek - A BARÁTSÁG NAPJA
Ezen a napon a programok segítségével a fesztivál vendégei és a külföldiek barátságát szeretnénk megalapozni, elmélyíteni.
14:00-20:00 Summerfest sokadalom, népművészeti vásár, ahol eredeti kézműves portékákat lehet vásárolni a fesztivál ideje alatt. A borházban a legjobb magyar borokat, a sörsátorban hidegen csapolt sört lehet fogyasztani
16:00 Fesztiválsátor, Gyerkőcök program
16:00 Ládafia Színház
17:00 Egy kis hazai – játék és tánc Mezőföldről a Pesovár Ferenc A.M.I. Néptánc Suli tanáraival
18:30 Alex Torres és José Marcos Gamarra koncertje
20:00 Népek Bálja, amelyen 8 ország és a vendéglátó Forrás Néptáncegyüttes táncházban tanítja az érdeklődőket. Résztvevő országok: Brazília, Ciprus, Costa Rica, Elefántcsontpart, Görögország, Lengyelország, Peru, Románia, Magyarország
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: WHITE PARTY: megjelenés kizárólag fehérben! – MEGADANCE – TÁNCVERSENY
Folkkocsma: nemzetközi táncház: Costa Rica, Románia
 
Augusztus 16. szombat - A ZENE NAPJA
16:00, 16:30, 17:00, 17:30 Bogármuzsika ½-től 4 éves korig
A Bogármuzsika játékos együttlét a piciknek és a szüleiknek 30 percben. A foglalkozáson a hagyományos mondókák, gyermekdalok mozgásos játékok, lovagoltatók mellett zenét hallgatunk, amit ritmusos hangszerekkel kísérünk. Fél óra játék és móka oldott hangulatban, amelyben örömteli élményben gazdagodik a baba és a mama egyaránt.
16:00 Fesztiválsátor: Ki játszik ilyet? Bodza Műhely meséi: Kalandra fel! Szélpál Stefivel, Krisztics Csabával és Rédli Évával
17:00 Fesztiválsátor: Nemzetközi játszóház: Csehország, Elefántcsontpart, Grúzia, Olaszország-Szicília, Törökország
18:30 Törzsi orientális tánc (hastánc) tanítása az érdeklődőknek Fodor Mária vezetésével
19:00 Táncpanoráma (BKK Színházterem): Csehország, Elefántcsontpart, Grúzia, Olaszország-Szicília, Törökország
19:00 Forr-Más Hagyományőrző Együttes műsora és táncháza a Fesztiválsátorban
20:00 Fesztiválsátor: Csehország, Elefántcsontpart, Grúzia, Olaszország-Szicília, Törökország népzenei koncertek és tánctanítás
22:00 Sebestyén Márta koncertje, közreműködők: Andrejszki Judit és Balogh Kálmán, vendég: Krajcsó Bence (Fölszállott a páva) a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: VÁMPÍROK ÉJSZAKÁJA – Tánctanítás a Vámpírok Bálja táncosaival
Folkkocsma: nemzetközi táncház: Ciprus, Peru

Augusztus 17. vasárnap - AZ ARANYSZÍV NAPJA
Ezen a napon különleges vendégei lesznek a fesztiválnak, kihívással élők (mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő emberek) veszik birtokba a színháztermet és a főteret.
10:30 Aranyszív Gála a fesztiválsátorban
Fellépnek: Gördülő Táncegyüttes, Vakrepülés színjátszó társulat, Felhőjárók színpad, Csengettyűsök
11:30 Brazília, Ciprus, Costa Rica, Elefántcsontpart, Görögország, Lengyelország, Peru, Románia, Magyarország táncosainak gálaműsora
16:00, 16:30, 17:00, 17:30 Bogármuzsika ½-től 4 éves korig
A Bogármuzsika játékos együttlét a piciknek és a szüleiknek 30 percben. A foglalkozáson a hagyományos mondókák, gyermekdalok mozgásos játékok, lovagoltatók mellett zenét hallgatunk, amit ritmusos hangszerekkel kísérünk. Fél óra játék és móka oldott hangulatban, amelyben örömteli élményben gazdagodik a baba és a mama egyaránt.
16:00 Fesztiválsátor, Ki játszik ilyet? Bodza Műhely meséi: A szél boszorka titka Szélpál Stefivel, Krisztics Csabával és Rédli Évával
17:00 Fesztiválsátor, nemzetközi játszóház: India, Oroszország-Szibéria, Szerbia, Tajvan, Hajdina Táncegyüttes (Marosludas, Erdély)
18:30 Törzsi orientális tánc (hastánc) tanítása az érdeklődőknek Fodor Mária vezetésével
19:00 Táncpanoráma (BKK, Színházterem): India, Oroszország-Szibéria, Szerbia, Tajvan, Hajdina Táncegyüttes (Marosludas, Erdély)
19:00 Szalonna és Bandája koncert a Fesztiválsátorban
20:00 Fesztiválsátor: India, Oroszország-Szibéria, Szerbia, Tajvan, Hajdina Táncegyüttes (Marosludas, Erdély) népzenei koncertek és tánctanítás
22:00 Pál Lajos és családja koncert a Szent István templomban
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: KARAOKE Farkas Gábor Gábriel vezetésével, WORLD SONG CONTEST - ÉNEKVERSENY
Folkkocsma és táncház Szalonna és Bandájával, nemzetközi táncház: Lengyelország
 
Augusztus 18. hétfő - A SZERETET NAPJA
Ez a nap a szeretet jegyében zajlik, a délelőtti ökumenikus imádság után újból megterítjük a szeretet asztalát, ahová a város lakói az általuk készített ételekkel, finomságokkal vendégelik meg a külföldi táncosokat. Az asztalt a Fesztiválsátorban állítjuk föl.
10:00 SZERETETASZTAL – aki szeretne hozzájárulni a szeretet asztalához, kérjük, hogy tíz órakor hozza el ajándékát a Fesztiválsátorba
10:30 Ökumenikus imádság a Szent István templomban, amelyen a résztvevők népviseletben vesznek részt, és minden zenekar rövid koncertet ad a béke, a barátság és a szeretet jegyében vallástól, felekezettől, világnézettől függetlenül. Közreműködik: Kaszai Lili
11:45 A szeretet asztala a Fesztiválsátorban
16:00, 16:30, 17:00, 17:30 Bogármuzsika ½-től 4 éves korig
A Bogármuzsika játékos együttlét a piciknek és a szüleiknek 30 percben. A foglalkozáson a hagyományos mondókák, gyermekdalok mozgásos játékok, lovagoltatók mellett zenét hallgatunk, amit ritmusos hangszerekkel kísérünk. Fél óra játék és móka oldott hangulatban, amelyben örömteli élményben gazdagodik a baba és a mama egyaránt
16:00 Fesztiválsátor: Ki játszik ilyet? Ramazuri Báb-színjátszóház műsora és játszóháza, benne mesés táncház
17:00 Nemzetközi játszóház: Brazília, Bulgária, Ciprus, Lengyelország
19:00 Táncpanoráma (BKK, Színházterem): Brazília, Bulgária, Ciprus, Lengyelország
18:30 Hajdina Táncegyüttes műsora a Fesztiválsátorban
19:00 Márványos Tamburazenekar koncertje a Fesztiválsátorban
21:00 Fesztiválsátor: Brazília, Bulgária, Ciprus, Lengyelország népzenei koncertek és tánctanítás
22.00 Vujicsics Együttes koncertje a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: NYÁRI JELMEZBÁL, ahová jelmez nélkül nem érdemes jönni
Folkkocsma a Zagyva Bandával, nemzetközi táncház: Brazília, Elefántcsontpart

Augusztus 19. kedd - A CIVILEK NAPJA

Ezen a napon újból megnyitjuk a Civilek Utcáját, ahol a battai civilek mutatkozhatnak be.
16:00, 16:30, 17:00, 17:30 Bogármuzsika ½-től 4 éves korig
A Bogármuzsika játékos együttlét a piciknek és a szüleiknek 30 percben. A foglalkozáson a hagyományos mondókák, gyermekdalok mozgásos játékok, lovagoltatók mellett zenét hallgatunk, amit ritmusos hangszerekkel kísérünk. Fél óra játék és móka oldott hangulatban, amelyben örömteli élményben gazdagodik a baba és a mama egyaránt.
16:00 Fesztiválsátor: Ki játszik ilyet? A Batyu Színház Mesemalac című előadása
17:00 Fesztiválsátor: Nemzetközi játszóház: Costa Rica, Görögország, Peru, Románia
18:15 Zsikó Zoltán és Zenekara koncert, Fesztiválsátor
19:00 Táncpanoráma (BKK, Színházterem): Costa Rica, Görögország, Peru, Románia, „ZSIGMOND DORA menswear" divatbemutató
19:30 Elsa Valle koncert a Fesztiválsátorban
20:30 Fesztiválsátor: Costa Rica, Görögország, Peru, Románia népzenei koncertek és tánctanítás
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: Retro party Dévényi Tibi bácsival, Mr. és Mrs. Summerfest választás
Folkkocsma és táncház Zsikó Zoltán és Zenekarával, valamint nemzetközi táncház: Görögország

Augusztus 20. szerda - MINDEN MAGYAROK NAPJA
Százhalombatta Város Önkormányzata, a Barátság Kulturális Központ és a Magyarok Öröksége Alapítvány közös rendezvénye.
Az utca mindenkié, a belváros a Battaiaké!
Egész napos programok: népművészeti vásár, hungaricumok utcája, néptánc gálák, népzenei koncertek, családi programok, utcabál
Programok a Hotel Training teraszán és a Damjanich úton
MEZŐFÖLDI FALU A VÁROSBAN
Egész napos program, melynek során a falusi kultúrával, kézművességgel, szokásokkal lehet megismerkedni, azokat kipróbálni. Mezőföldi ételkóstoló: kukorica prósza és málé.
HUNGARIKUMOK UTCÁJA
Hagyományainknak megfelelően lezárjuk a Damjanich utcát, ahol megjelennek a hungaricum élelmiszert, pálinkát, bort árusító pavilonok, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének kemencéiben frissen sült finomságok. Mindezek mellett megtalálhatók a kézművesek remekei, népi-iparművészeti termékei.
Este ünnepi díszkivilágítás a Damjanich úton.
 
10.00 Vásárfia – a BaHorKa együttes régi vásárok hangulatát idéző zenés-mesés előadása
11.00 Süssünk, süssünk valamit! – anekdotamesék egy sváb konyhából gyerekeknek, nagyszülőknek (az Álomzug Társulás előadása)
12.00 Déli muzsikaszó – nóta és operettműsor
fellép: Dömsödi Farkas Bálint, Teremi Trixi és Bozsó József
közreműködik: Ökrös Tibor prímás és népi zenekara
13.30 Aratóénekek – a százhalombattai Városi Népdalkör előadásában
14.00 A Pesovár Ferenc A.M. I. Néptánc Suli gálaműsora
15:00 Pávatojás: A 2014-es Pesovár Napok nyerteseinek gálaműsora
15:30 A Püspökhatvani népzenekar koncertje, művészeti vezető: Pál Lajos
16:30 José Marcos Gamarra zongorakoncertje
16:45 Hajdina Táncegyüttes (Marosludas-Erdély) gálaműsora
17:30 „Veled Uram!” – Sándor Péter színművész előadása, amelyben ismert magyar zenés színházi produkciók legszebb dallamai csendülnek fel
19:00 Városi ünnepség a Szent István téren
Kenyéráldás és a Képviselő-testület által alapított Kultúráért Százhalombatta Díj és a BKK által alapított Zenálkó Etel Közművelődésért Szolgálati Díj átadása a Szent István téren. Ünnepi beszédet mond Vezér Mihály Ph.D. polgármester
Ünnepi gálaműsor, közreműködnek: a Hajdina Táncegyüttes (Marosludas) és a Forrás Néptáncegyüttes
20:30 Illényi Katica élőzenekaros koncertje
22:00-24:00  Utcabál a Damjanich úton, zenél Dj Köbli
23:00 VILLAGE PARTY szintetizátorral
 
Augusztus 21. csütörtök - A BÚCSÚ NAPJA
16:30 Faültetés a Kálvin parkban
19:00 Búcsúzunk, Világ! A XXI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál záróceremóniája
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: Good bye Hungary, Good bye Summerfest 2014! Big Gatsby – bevonulás vörös szőnyegen
Folkkocsma a Bara Zenekarral 
 
Augusztus 22. péntek - A GYERTYAFÉNY NAPJA
A hagyományainknak megfelelően, ezen a napon Százhalombatta lakói elbúcsúztatják a fesztivált
20:00 BKK - Búcsúzunk Summerfest! Gyertyagyújtás, fénykép és filmnézegetés

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

 
Pontos helyszín:
több helyszínen és településen (Százhalombatta, Ráckeve, Tököl)
 
Belépő:
Jegyek vásárolhatók a Barátság Kulturális Központ pénztárában, Szent István tér 5.
 
Információ:
Fesztiváliroda
23/358-973
forras@mail.battanet.hu
 
Honlap: www.summerfestbatta.hu

Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: