Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2018. March 02 - 04.
VI. Budapesti Halfesztivál
Budapest

2018. March 03 - 04.
Édesség Napok - CsokoláDays
Zalaegerszeg

2018. March 03.
14. Árvízi Emléknap
Szeged

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják veresegyházi rendezvényre
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

XXI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár
 
Százhalombatta, 2014. August 12 - 22.

 

Minden település életének fontos része a hagyományteremtés, a külvilág számára való megmutatkozás, az önálló arculat megteremtése. Vannak olyan települések, ahol ezért szinte semmit sem kell tenni, mert a földrajzi fekvés, a történelmi múlt önmagát adva csak a „kihasználásra vár”. Vannak azonban olyan települések, melyek egyáltalán nem rendelkeznek hagyományokkal, vagy, mert a főváros árnyékában vannak, nagyon nehéz számukra kilépni ebből az árnyékból.
Három ilyen „árnyékban lévő” település hívott életre (Százhalombatta, Ráckeve, Tököl) egy olyan rendezvényt, amely mára méltán a régió - Pest megye déli részének - legnépszerűbb és legnagyobb szabású nyári kulturális rendezvénye.

1994-ig a három településen egymástól függetlenül zajlottak a nyári folklórrendezvények. 1995-től a három település szervezőbizottsága (Szigetvári József - Százhalombattáról, Budai Gábor - Ráckevéről és Halász László - Tökölről) egyre nagyobb mértékben hangolta össze a rendezvényeket. 1998-tól már nemcsak a lebonyolítás, hanem az előkészítés is teljesen összehangoltan történik.

A fesztivál szakmai, illetve CIOFF központja Százhalombatta, főbb eseményei a települések között megosztottan történnek. Az elmúlt 20 évben közel 150.000 néző és 102 ország vett részt a fesztiválon. Ebben az évben 21 ország mutatkozik be.
Százhalombattai sajátosság, hogy a külföldi táncosok családoknál laknak, melynek következtében szabályszerű népi mozgalom alakult ki a városlakók között, hogy melyik évben milyen nemzetiségű táncost hívhat otthonába a fesztivál ideje alatt. Levelek jönnek-mennek a világ minden pontja és Százhalombatta között a rendezvényt követően, ezzel is bizonyítván, hogy a külföldi táncosok és házigazdáik továbbra is szeretnének kapcsolatban maradni egymással.
A Summerfest Nemzetközi Folklór Fesztivál a CIOFF (a Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) védjegyét elnyert fesztivál, tagja az UNESCO egyik legerősebb nemzetközi partnerszervezetének.
A fesztivál igazi találkozási pont, hiszen öt kontinens közel száz országának táncosai találkozhattak egymással az elmúlt 19 év során. Idén 21 ország lesz jelen.
A Summerfest igazi kulturális csemege, a nagy utazás, KULTÚRA HATÁRTALANUL vagy éppen kortalanul, hiszen több ezer éves kultúrák, eltűnőben lévő népcsoportok számára is be- és megmutatkozási lehetőség.
Az idei évben is érkeznek kuriózum együttesek Costa Ricából, Eleféntcsontpartról, Grűziából, Peruból, Tajvanról, és itt lesz számos európai ország is. A fesztivál legjelentősebb koncertjei Sebestyén Márta, a Vujicsics zenekar Pál István Szalonna és barátai, a Pál Család koncertje, valamint a Fölszállott a páva sztáregyüttese: Zsikó Zoltán és zenekara.
A fesztivál legfontosabb hívószavai: 21 ország jelenléte; MOTIVÁCIÓ INSPIRÁCIÓ a nemzetköziség; a hagyományőrzés; a multikulturális események sora; a családi programok; a sajátos, csak itt megtalálható közösségi élmény; a népművészet, zene, tánc; a tárgyalkotók találkozása; a családias hangulat; a magas művészi élmény; a minőség.
Kiknek ajánljuk? Akiket érdekel a hagyományos kultúra, és akik nem csak nézni szeretik, hanem kipróbálni is.
Akik ismerkedni akarnak más országokból, távoli kontinensekről érkezőkkel. Akik szeretik a jó zenét, akik a nap bármely szakában, akár éjszaka is képesek beülni egy jó koncertre, eseményre. Akik kedvelik a pezsgő éjszakai életet, akiknek kisgyermekeik vannak, és szeretnének velük délutánonként családi programokon részt venni, úgy hogy nem kell hazamenni, etetni, a szervezők erre is gondoltak, és biztosítottak helyet a mamáknak és a babáknak. Ajánljuk fiataloknak, középkorúaknak, idősebbeknek, mert mindenkire gondoltunk. Ajánljuk helybélieknek, utazóknak, vándoroknak.

Program:
A rendezvény százhalombattai programelemei:

Augusztus 12. kedd - A TALÁLKOZÁS NAPJA
Ezen a napon érkeznek a külföldiek, a találkozás örömére szervezzük a programokat.

Augusztus 13. szerda - MAGYARORSZÁG NAPJA
A fesztiválra érkező külföldieknek bemutatjuk a vendéglátó országot. A nap során megismerkedhetnek a legszebb magyar táncokkal és egy felejthetetlen estét tölthetnek el Budapesten, ahol a Hunyadi hajó fedélzetéről csodálhatják meg a fővárost.
10:30 Welcome to Hungary! A Forrás Néptáncegyüttes gálaműsora a külföldi táncegyüttesek részére
14:30 Summerfest sokadalom: Fesztiválsátor: Körtánc
A fesztiválra érkező együttesek rövid bemutatkozása és tánctanítása
 
Augusztus 14. csütörtök - AZ ÖRÖM NAPJA
Ezen a napon a Nyitóceremóniával hivatalosan kezdetét veszi a fesztivál, amely reményeink szerint mind a résztvevők, mind az idelátogatók feltétlen örömét szolgálja majd.
17:00 Summerfest sokadalom, zászlófelvonás a Rendezvényközpont parkolójában a Fesztiválsátornál. Menettánc a Damjanich út és az Ősz utca útvonalon
19:00 Szent István tér, Fesztiválszínpad, Köszöntünk Világ! A XXI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál nyitóceremóniája!
23:00  Fesztiválklub a BKK-ban: nemzetközi klubest
Folkkocsma és táncház a Bara Zenekarral

Augusztus 15. péntek - A BARÁTSÁG NAPJA
Ezen a napon a programok segítségével a fesztivál vendégei és a külföldiek barátságát szeretnénk megalapozni, elmélyíteni.
14:00-20:00 Summerfest sokadalom, népművészeti vásár, ahol eredeti kézműves portékákat lehet vásárolni a fesztivál ideje alatt. A borházban a legjobb magyar borokat, a sörsátorban hidegen csapolt sört lehet fogyasztani
16:00 Fesztiválsátor, Gyerkőcök program
16:00 Ládafia Színház
17:00 Egy kis hazai – játék és tánc Mezőföldről a Pesovár Ferenc A.M.I. Néptánc Suli tanáraival
18:30 Alex Torres és José Marcos Gamarra koncertje
20:00 Népek Bálja, amelyen 8 ország és a vendéglátó Forrás Néptáncegyüttes táncházban tanítja az érdeklődőket. Résztvevő országok: Brazília, Ciprus, Costa Rica, Elefántcsontpart, Görögország, Lengyelország, Peru, Románia, Magyarország
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: WHITE PARTY: megjelenés kizárólag fehérben! – MEGADANCE – TÁNCVERSENY
Folkkocsma: nemzetközi táncház: Costa Rica, Románia
 
Augusztus 16. szombat - A ZENE NAPJA
16:00, 16:30, 17:00, 17:30 Bogármuzsika ½-től 4 éves korig
A Bogármuzsika játékos együttlét a piciknek és a szüleiknek 30 percben. A foglalkozáson a hagyományos mondókák, gyermekdalok mozgásos játékok, lovagoltatók mellett zenét hallgatunk, amit ritmusos hangszerekkel kísérünk. Fél óra játék és móka oldott hangulatban, amelyben örömteli élményben gazdagodik a baba és a mama egyaránt.
16:00 Fesztiválsátor: Ki játszik ilyet? Bodza Műhely meséi: Kalandra fel! Szélpál Stefivel, Krisztics Csabával és Rédli Évával
17:00 Fesztiválsátor: Nemzetközi játszóház: Csehország, Elefántcsontpart, Grúzia, Olaszország-Szicília, Törökország
18:30 Törzsi orientális tánc (hastánc) tanítása az érdeklődőknek Fodor Mária vezetésével
19:00 Táncpanoráma (BKK Színházterem): Csehország, Elefántcsontpart, Grúzia, Olaszország-Szicília, Törökország
19:00 Forr-Más Hagyományőrző Együttes műsora és táncháza a Fesztiválsátorban
20:00 Fesztiválsátor: Csehország, Elefántcsontpart, Grúzia, Olaszország-Szicília, Törökország népzenei koncertek és tánctanítás
22:00 Sebestyén Márta koncertje, közreműködők: Andrejszki Judit és Balogh Kálmán, vendég: Krajcsó Bence (Fölszállott a páva) a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: VÁMPÍROK ÉJSZAKÁJA – Tánctanítás a Vámpírok Bálja táncosaival
Folkkocsma: nemzetközi táncház: Ciprus, Peru

Augusztus 17. vasárnap - AZ ARANYSZÍV NAPJA
Ezen a napon különleges vendégei lesznek a fesztiválnak, kihívással élők (mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő emberek) veszik birtokba a színháztermet és a főteret.
10:30 Aranyszív Gála a fesztiválsátorban
Fellépnek: Gördülő Táncegyüttes, Vakrepülés színjátszó társulat, Felhőjárók színpad, Csengettyűsök
11:30 Brazília, Ciprus, Costa Rica, Elefántcsontpart, Görögország, Lengyelország, Peru, Románia, Magyarország táncosainak gálaműsora
16:00, 16:30, 17:00, 17:30 Bogármuzsika ½-től 4 éves korig
A Bogármuzsika játékos együttlét a piciknek és a szüleiknek 30 percben. A foglalkozáson a hagyományos mondókák, gyermekdalok mozgásos játékok, lovagoltatók mellett zenét hallgatunk, amit ritmusos hangszerekkel kísérünk. Fél óra játék és móka oldott hangulatban, amelyben örömteli élményben gazdagodik a baba és a mama egyaránt.
16:00 Fesztiválsátor, Ki játszik ilyet? Bodza Műhely meséi: A szél boszorka titka Szélpál Stefivel, Krisztics Csabával és Rédli Évával
17:00 Fesztiválsátor, nemzetközi játszóház: India, Oroszország-Szibéria, Szerbia, Tajvan, Hajdina Táncegyüttes (Marosludas, Erdély)
18:30 Törzsi orientális tánc (hastánc) tanítása az érdeklődőknek Fodor Mária vezetésével
19:00 Táncpanoráma (BKK, Színházterem): India, Oroszország-Szibéria, Szerbia, Tajvan, Hajdina Táncegyüttes (Marosludas, Erdély)
19:00 Szalonna és Bandája koncert a Fesztiválsátorban
20:00 Fesztiválsátor: India, Oroszország-Szibéria, Szerbia, Tajvan, Hajdina Táncegyüttes (Marosludas, Erdély) népzenei koncertek és tánctanítás
22:00 Pál Lajos és családja koncert a Szent István templomban
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: KARAOKE Farkas Gábor Gábriel vezetésével, WORLD SONG CONTEST - ÉNEKVERSENY
Folkkocsma és táncház Szalonna és Bandájával, nemzetközi táncház: Lengyelország
 
Augusztus 18. hétfő - A SZERETET NAPJA
Ez a nap a szeretet jegyében zajlik, a délelőtti ökumenikus imádság után újból megterítjük a szeretet asztalát, ahová a város lakói az általuk készített ételekkel, finomságokkal vendégelik meg a külföldi táncosokat. Az asztalt a Fesztiválsátorban állítjuk föl.
10:00 SZERETETASZTAL – aki szeretne hozzájárulni a szeretet asztalához, kérjük, hogy tíz órakor hozza el ajándékát a Fesztiválsátorba
10:30 Ökumenikus imádság a Szent István templomban, amelyen a résztvevők népviseletben vesznek részt, és minden zenekar rövid koncertet ad a béke, a barátság és a szeretet jegyében vallástól, felekezettől, világnézettől függetlenül. Közreműködik: Kaszai Lili
11:45 A szeretet asztala a Fesztiválsátorban
16:00, 16:30, 17:00, 17:30 Bogármuzsika ½-től 4 éves korig
A Bogármuzsika játékos együttlét a piciknek és a szüleiknek 30 percben. A foglalkozáson a hagyományos mondókák, gyermekdalok mozgásos játékok, lovagoltatók mellett zenét hallgatunk, amit ritmusos hangszerekkel kísérünk. Fél óra játék és móka oldott hangulatban, amelyben örömteli élményben gazdagodik a baba és a mama egyaránt
16:00 Fesztiválsátor: Ki játszik ilyet? Ramazuri Báb-színjátszóház műsora és játszóháza, benne mesés táncház
17:00 Nemzetközi játszóház: Brazília, Bulgária, Ciprus, Lengyelország
19:00 Táncpanoráma (BKK, Színházterem): Brazília, Bulgária, Ciprus, Lengyelország
18:30 Hajdina Táncegyüttes műsora a Fesztiválsátorban
19:00 Márványos Tamburazenekar koncertje a Fesztiválsátorban
21:00 Fesztiválsátor: Brazília, Bulgária, Ciprus, Lengyelország népzenei koncertek és tánctanítás
22.00 Vujicsics Együttes koncertje a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: NYÁRI JELMEZBÁL, ahová jelmez nélkül nem érdemes jönni
Folkkocsma a Zagyva Bandával, nemzetközi táncház: Brazília, Elefántcsontpart

Augusztus 19. kedd - A CIVILEK NAPJA

Ezen a napon újból megnyitjuk a Civilek Utcáját, ahol a battai civilek mutatkozhatnak be.
16:00, 16:30, 17:00, 17:30 Bogármuzsika ½-től 4 éves korig
A Bogármuzsika játékos együttlét a piciknek és a szüleiknek 30 percben. A foglalkozáson a hagyományos mondókák, gyermekdalok mozgásos játékok, lovagoltatók mellett zenét hallgatunk, amit ritmusos hangszerekkel kísérünk. Fél óra játék és móka oldott hangulatban, amelyben örömteli élményben gazdagodik a baba és a mama egyaránt.
16:00 Fesztiválsátor: Ki játszik ilyet? A Batyu Színház Mesemalac című előadása
17:00 Fesztiválsátor: Nemzetközi játszóház: Costa Rica, Görögország, Peru, Románia
18:15 Zsikó Zoltán és Zenekara koncert, Fesztiválsátor
19:00 Táncpanoráma (BKK, Színházterem): Costa Rica, Görögország, Peru, Románia, „ZSIGMOND DORA menswear" divatbemutató
19:30 Elsa Valle koncert a Fesztiválsátorban
20:30 Fesztiválsátor: Costa Rica, Görögország, Peru, Románia népzenei koncertek és tánctanítás
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: Retro party Dévényi Tibi bácsival, Mr. és Mrs. Summerfest választás
Folkkocsma és táncház Zsikó Zoltán és Zenekarával, valamint nemzetközi táncház: Görögország

Augusztus 20. szerda - MINDEN MAGYAROK NAPJA
Százhalombatta Város Önkormányzata, a Barátság Kulturális Központ és a Magyarok Öröksége Alapítvány közös rendezvénye.
Az utca mindenkié, a belváros a Battaiaké!
Egész napos programok: népművészeti vásár, hungaricumok utcája, néptánc gálák, népzenei koncertek, családi programok, utcabál
Programok a Hotel Training teraszán és a Damjanich úton
MEZŐFÖLDI FALU A VÁROSBAN
Egész napos program, melynek során a falusi kultúrával, kézművességgel, szokásokkal lehet megismerkedni, azokat kipróbálni. Mezőföldi ételkóstoló: kukorica prósza és málé.
HUNGARIKUMOK UTCÁJA
Hagyományainknak megfelelően lezárjuk a Damjanich utcát, ahol megjelennek a hungaricum élelmiszert, pálinkát, bort árusító pavilonok, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének kemencéiben frissen sült finomságok. Mindezek mellett megtalálhatók a kézművesek remekei, népi-iparművészeti termékei.
Este ünnepi díszkivilágítás a Damjanich úton.
 
10.00 Vásárfia – a BaHorKa együttes régi vásárok hangulatát idéző zenés-mesés előadása
11.00 Süssünk, süssünk valamit! – anekdotamesék egy sváb konyhából gyerekeknek, nagyszülőknek (az Álomzug Társulás előadása)
12.00 Déli muzsikaszó – nóta és operettműsor
fellép: Dömsödi Farkas Bálint, Teremi Trixi és Bozsó József
közreműködik: Ökrös Tibor prímás és népi zenekara
13.30 Aratóénekek – a százhalombattai Városi Népdalkör előadásában
14.00 A Pesovár Ferenc A.M. I. Néptánc Suli gálaműsora
15:00 Pávatojás: A 2014-es Pesovár Napok nyerteseinek gálaműsora
15:30 A Püspökhatvani népzenekar koncertje, művészeti vezető: Pál Lajos
16:30 José Marcos Gamarra zongorakoncertje
16:45 Hajdina Táncegyüttes (Marosludas-Erdély) gálaműsora
17:30 „Veled Uram!” – Sándor Péter színművész előadása, amelyben ismert magyar zenés színházi produkciók legszebb dallamai csendülnek fel
19:00 Városi ünnepség a Szent István téren
Kenyéráldás és a Képviselő-testület által alapított Kultúráért Százhalombatta Díj és a BKK által alapított Zenálkó Etel Közművelődésért Szolgálati Díj átadása a Szent István téren. Ünnepi beszédet mond Vezér Mihály Ph.D. polgármester
Ünnepi gálaműsor, közreműködnek: a Hajdina Táncegyüttes (Marosludas) és a Forrás Néptáncegyüttes
20:30 Illényi Katica élőzenekaros koncertje
22:00-24:00  Utcabál a Damjanich úton, zenél Dj Köbli
23:00 VILLAGE PARTY szintetizátorral
 
Augusztus 21. csütörtök - A BÚCSÚ NAPJA
16:30 Faültetés a Kálvin parkban
19:00 Búcsúzunk, Világ! A XXI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál záróceremóniája
23:00 Fesztiválklub a BKK-ban: Good bye Hungary, Good bye Summerfest 2014! Big Gatsby – bevonulás vörös szőnyegen
Folkkocsma a Bara Zenekarral 
 
Augusztus 22. péntek - A GYERTYAFÉNY NAPJA
A hagyományainknak megfelelően, ezen a napon Százhalombatta lakói elbúcsúztatják a fesztivált
20:00 BKK - Búcsúzunk Summerfest! Gyertyagyújtás, fénykép és filmnézegetés

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

 
Pontos helyszín:
több helyszínen és településen (Százhalombatta, Ráckeve, Tököl)
 
Belépő:
Jegyek vásárolhatók a Barátság Kulturális Központ pénztárában, Szent István tér 5.
 
Információ:
Fesztiváliroda
23/358-973
forras@mail.battanet.hu
 
Honlap: www.summerfestbatta.hu

Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: