Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a Városligeti Gyereknapra (Budapestre)
Árusok jelentkezését várják a Miskolci Sörfesztiválra
Árusok jelentkezését várják a "Pünkösdi Vásár a Corvin sétányon" rendezvényre
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Első Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál
 
Fertőd, 2013. július 19 - 21.

 

Az Ételfőző Fesztiválon Úri Konyha kategóriában illetve Csárda Konyha kategóriában fognak a profi és amatőr szakácsok versenyezni. A versenyzőknek mind a két kategóriában korhű módon elkészített barokk ételeket kell tálalniuk. Az Ételfőző Fesztiválon hangsúlyt fektetünk nem csak a korhű ízekre, de a korhű megjelenésre is, mely szintúgy a zsűrizés tárgyát képezi. Az Úri Konyha kategóriában a versenyzők kakast, pisztrángot, szűcspecsenyét kapnak alapanyagnak, melyből a rendelkezésükre bocsátott kemencében és takaréktűzhelyen kell 3 fogásos menüt készíteniük. A Csárda Konyha kategóriában pedig marhalábszárból kell barokk ételt felszolgálni bogrács, tárcsa illetve egyéb korhű főzőeszköz használatával. Az Úri Konyha győztes menüsora lesz 2014 évben az Esterházy Kastély gálavacsoráinak menüsora.

Az Első Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál három fő témakör köré szerveződik. A gasztronómia, turizmus és kultúra. Szeretnénk mind a gasztronómia és mind a kultúra területén 1-1 Guinness rekordot felállítani.

Fesztiválunk egy hiánypótló szerepet tölt be a Magyar gasztronómiai események palettáján, hiszen nemcsak az ország nyugati részében nincs hasonló színvonalú rendezvény, hanem a szigorúan szakmai versenyeket leszámítva ennyi mesterszakács máshol egymással nem versenyez.

Az eseményen a Budapesti Kommunikációs Főiskola médiaszakos hallgatói nagy számban segítenek a szervezésben, lebonyolításban, valamint az eseményről készülő film és werkfilm készítésében. Ezáltal is szeretnénk szakmai tanulmányukat és előmenetelüket támogatni.

Az esemény szakmai vezetője Ferenczi István Mesterszakács úr, aki egyben a nemzetközi zsűri elnöke is. Gasztronómiai szakértőnk Zsidek László, az "ízvadász".

Jelentkezesi_lap-Uri_Konyha

Jelentkezesi_lap-Csardakonyha


Program:
A részletes program a plakátra kattintva olvasható.

 
Pontos helyszín:
Esterházy-kastély parkja (Joseph Haydn u. 2.)
 
Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!
 
Információ:
Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál
20/237-9801
info@fertodfesztival.hu
 
Honlap: www.fertodfesztival.hu
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: