Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2020. június 07 - július 07.
Soproni Ünnepi Hetek
Sopron

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Danube Flow - Hív a Duna!
 
Budapest, 2013. március 22 - június 29.

 

A programsorozat lehetőséget biztosít, hogy a Duna-iránt érdeklődő, kikapcsolódni vágyó lakosok különböző Duna-parti helyszíneken rendezett ingyenes eseményeken újra közelebb kerüljenek e páratlan természeti szépséghez.

A Danube Flow program egy eseménysorozat az év tavasztól őszig tartó időszakában. Célja, hogy a Dunát és annak fenntartható használatát népszerűsítse. A program 2012-ben Budapestre fókuszált, de 2013-tól már a teljes magyar Duna szakasz bemutatását és a Duna-partot fontosnak tartó közösségek aktivizálását igyekszik elérni partnerek és támogatók bevonásával.

A Duna több millió ember életének része, elsősorban ivóvíz és energia ellátást biztosít, valamint teret ad a folyami közlekedésnek és szállításnak. A folyó mentén élő magyarok többsége ezt természetesnek veszi, más kontextusban azonban nem gondol a folyóra. Ugyanakkor a folyó Magyarország és Európa egyik legnagyobb természeti kincse, a Duna-part pedig a kikapcsolódás, a sport és családi programok helyszíneként is szolgálhat. Ez a lehetőség a Duna-menti magyar városok nagy részében kiaknázatlan, a lakosok számára sokszor megközelíthetetlen a folyó és annak partja. Mindezek következtében a lakosság mind fizikailag, mind hozzáállásában elszigetelődött a folyótól, minden szempontból elvesztette azzal élő kapcsolatát.

Előzmények: A Duna vízgyűjtő területén elhelyezkedő országokban 2004 óta minden év június 29-én rendezik meg a Duna Napot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a folyóra és annak értékeire. A Danube Flow program a nemzetközi Duna Nap kezdeményezés kiterjesztéséből született, június 29. kiemelt dátum a projekt keretében. Az eseménysorozat célja, hogy a Duna-nap ne csak egy nap legyen, hanem a városi lakosság kapcsolata folyamatossá váljon a Dunával.

A Danube Flow - Hív a Duna! projekt egy vállalati-civil együttműködés a Duna értékeinek népszerűsítéséért és védelméért. A Coca-Cola Magyarország 2004 óta támogatja a Nemzetközi Dunavédelmi Bizottság (ICPDR) munkáját, kiemelten a június 29-i Duna Nap rendezvény sikeres megvalósítását. A vállalat a saját vízvédelmi programja keretében a Danube Flow - Hív a Duna! projekt mellett több természetvédelmi célú projektet is finanszíroz a Duna kapcsán. (Szabadság sziget rehabilitáció)

A Mindspace Nonprofit Kft. és a VaLyo csoport több civil és intézményi partnerrel (WWF, Duna Múzeum) közösen igyekszik felhívni a figyelmet a Dunára Danube Flow - Hív a Duna! projekttel.

Duna - ismerd meg, hogy megszerethesd!

Program:
2013. március 22.
VÍZ VILÁGNAP 2013 - BUDAPEST

Kopaszi gát - Budapest

2013. április 20. 10:00-15:00
A Római-part felfedezése
- Barangolás a napsütés és a hekk hazájában az egyik legszebb budapesti Duna-part szakaszon
Hattyú csónakház - Budapest
Hasonlóan a tavalyi programunkhoz, egy félnapos könnyed történelmi és városismereti játékkal várunk a Római-parton.
Fedezd fel újra a Római-part eldugott érdekességeit a Föld Napja alkalmából egy egésznapos programsorozat keretében! Lesz totó, izgalmas feladatokkal, csónakházi rejtélyekről, Dunával, vízisportokkal és kulináris titkokkal. Persze, csak úgy fejtheted meg az ezekkel kapcsolatos kérdéseinket, ha bejárod a partot. Lehet egyedül, párban, csapatban, gyere gyermekeddel vagy kutyával és természetesen a szépkorúaknak is ott a helye!
A program ingyenes, semmire nincs szükséged, esetleg egy tollra és reméljük, napszemüvegre.
09:00-9:15 Tekerj ki velünk a Rómaira. Találkozó a Batthyány téren a bringaúton.
10:00-15:00 A Hattyú Csónakház előtti parti fövenyen találsz meg minket; jelentkezhetsz a játékra, vagy élvezheted ökoDJ-nk számait a napon.
15:00 Együtt indulunk az utolsó Criticalmass felvonulásra, ami 16:00 órakor kezdődik a belvárosban.

2013. május 11. 15:30
Barangolás a Dunakanyarban

Ha Budapesten szép a Duna, a Dunakanyarban elolvadsz majd.
Közös túravezetéssel egynapos kirándulást szervezünk a Dunakanyarba. A túrára önköltségen bárki jöhet, idegenvezetés és a Dunával kapcsolatos rövid ismeretterjesztés keretében megismerhetsz más, Duna-szerelmes városi lakosokat. Gyere-gyere ki a Dunakanyarba!

2013. május 12. 10:00-17:00
Street fotó hétvége
- Egy nap Kálló Péter fotóssal
Kálló Péter Golden blog győztes fotós segítségével lehet ellesni a fotózás trükkjeit a Duna-parton.

2013. május 18. 18:00-21:00
A Duna színei Budapesten
- Terítéken a Duna - Pantone projekt
Átadjuk a Pantone projekt során a város sok-sok pontján készült szépségeket.
A Duna színeire festünk egy-egy bútorelemet olyan budapesti vendéglátóhelyeken, amelyeknek látszólag nincs kapcsolata a Dunával, és amelyek célközönsége igen különböző, így elérve egy széles társadalmi réteget. A homogén, egy panton kód színére festett bútoron réztáblás feliratot helyezünk el, amelyen jelöljük, hogy a város adott pontjától hány lépésre van a Duna, melyik pantone szín az adott bútor színe, és azt, hogy melyik nap fotóztuk a Dunán ezt a színt.

2013. június 2. 10:00
GYEREK NAP 2013 BUDAPEST
- Meríts a Dunából! – ha szomjazod a tudást
A program során játékos keretek között ismerkedhetsz a Dunával, legyél akár ünnepelt, azaz gyermek, vagy felnőtt korú érdeklődő. A Margitsziget több pontján megvalósuló vetélkedőnk érdekes, tudományos, mégis játékos formában szeretné közelebb hozni az érdeklődőket a folyóhoz. A helyszínek mindegyikét a sziget déli részén alakítjuk ki, ahol az érdeklődő gyerekek(és szüleik) különböző feladatok során ismerhetik meg jobban a Dunát. A tavaly nagy sikert aratott játékok: a Duna-part "mentális térképe", látványos hidrológiai kísérletek és vízipisztolyokkal árvíz szimuláció mellett lehetőség lesz több új játék kipróbálására is, amiket a Meríts a Dunából! vadonatúj "Játéktárából" hozunk nektek!
Közreműködők:
KultúrAktív Egyesület
Jasko Bálint

2013. június 11. 18:00-21:00
Orthofotó játék

Interaktív Ortofotó Játék megvalósítása Budapest belvárosában, melyen a járókelők bejelölhetik kedvenc helyeiket, illetve különböző jelöléseket tehetnek a térképre véleményük kifejezéseként.

2013. június 29.
DUNA NAP 2013 - BUDAPEST

Lánchíd pesti hídfő - Budapest

 
Pontos helyszín:
több helyszínen (lásd program)
 
Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!
 
Információ:
Mindspace Nonprofit Kft.
nincs megadva telefonszám
info@mindspace.hu
 
Honlap: www.hivaduna.hu

Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: