Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2018. June 02 - 03.
VR hétvége - Próbáld ki ingyen a virtuális valóságot, PlayStation 4-el!
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a teljes nyári szezonra Badacsonyba
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Márton-napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal
 
Debrecen, 2012. November 09 - 11.

 

Debrecen Kossuth terén 2012. november 9. és 11. között a Márton-napi Libalakoma az Egri Borcsillagokkal gasztronómiai programsorozat folyamán újra felelevenednek a Márton napja körüli hagyományok.

A negyedik Márton-napi Libalakoma az Egri Borcsillagokkal ingyenes programjai Debrecen és Eger városának, valamint a népszerű Barabás étterem szervezésében valósulnak meg. 
Márton napja alkalmából Debrecen Kossuth terén hagyományőrző libaételek és kiváló minőségű egri borok csalogatják a látogatókat.

A gasztronómiai fesztiválon számos egri borászat borkülönlegességeit és újborait lesz lehetőség megkóstolni, és a magas színvonalú gasztronómián felül rengeteg szórakoztató színpadi program, koncertek és gyerekprogramok szórakoztatják a látogatókat.

Csillapítsuk kedvünkre étvágyunkat és szomjunkat, hiszen az a hagyomány járja, hogy „ki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik" meg aztán „ki Márton Napján újbort nem iszik, egész évben szomjazik”

November 11. jeles dátum a népi kalendáriumokban: ekkora híznak meg a fiatal libák, érik meg az újbor, ez az utolsó vásári nap. Kezdődhetett a vigasság, a püspökfalatról azonban nem illett elfeledkezni! Elterjedt népszokás Márton napján, november 11-én libát sütni. Márton az új bor bírája is, ilyenkor ugyanis már iható az új bor. A Márton-napi lúdpecsenyés vacsora végén már kiforrott újborral szokás koccintani, ezt hívják Márton poharának.
Ennek jegyében 2009. novemberében első alkalommal rendezte meg Debrecen, Eger Városa és a Barabás Étterem közösen a Márton-napi Libalakomát a debreceni főtéren, amely a híres egri borokról és az azokhoz illő ízes libaételekről szólt.

A hagyományteremtő három nap jó alkalom arra, hogy a híres és közkedvelt borvidék még közelebb kerüljön a szép borokat szerető debreceni közönséghez.
A két város ugyanis immár több éve rendszeres résztvevői egymás kiemelkedő kulturális és gasztronómiai programjainak.
Így lesz ez az idén is 2012. november 9-10-11-én Debrecenben a Kossuth téren.

Facebook: www.facebook.com/events/285185721598196

A részletes programot lásd plakáton!

 
Pontos helyszín:
Kossuth tér
 
Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!
 
Információ:
Fanny-Line Kft.
52/502-220, 52/502-231
barabas@barabasetterem.hu
 
info@barabasetterem.hu
Honlap: www.barabasetterem.hu
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: