Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2020. június 07 - július 07.
Soproni Ünnepi Hetek
Sopron

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

A Borfesztivál - 20. Jubileumi Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál
 
Budapest, 2011. szeptember 07 - 11.

 

A Borfesztiválon Magyarország BORÁSZAINAK SZÍNE-JAVA kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.  A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, és készítőik, akik szívesen válaszolnak majd az érdeklődők kérdéseire, és akiknek szakszerű útmutatásait, tanácsait érdemes megfogadniuk mindazoknak, akik értő borfogyasztóvá kívánnak válni.

A Borfesztivál nyitóakkordjaként a kulturális programok kiemelkedő eseménye, a GÁLAKONCERT műsora csendül fel, mely a Művészetek Palotájában, szeptember 2-án kerül megrendezésre az Óbudai Danubia Zenekar, Miklósa Erika, Gulyás Dénes, Massányi Viktor, a Budapesti Stúdió Énekkara és a Magyar Rádió Gyermekkórusa közreműködésével. Az idei koncert egyben ősbemutató is lesz! A koncert második részének, Orff: Carmina Burana művének világhírű közreműködője Cakó Ferenc kiváló és érdemes művész. Megnyerte többek között a Cannes-i Filmfesztivál animációs fődíját, kapott Arany Medve-díjat, Hamu című filmjét Oscar-díjra jelölték. Egyedülálló, szemet és lelket gyönyörködtető élő homok animációját kimondottan erre az alkalomra, erre a műre dolgozta ki, melyet a Borfesztivál Gálakoncertje során láthat először a nagyközönség.

Öt napon át gazdag kulturális és zenei program várja a látogatókat. A közel 50 produkció között a PORT.hu FESZTIVÁLSZÍNPADON fellép többek között a Ghymes Együttes, Bognár Szilvia és Zenekara, a Söndörgő és Tompos Kátya, Benkó Dixieland Band, Hot Jazz Band, Orosz Zoltán és zenekara Bardóczi Attilával, Vivat Bacchus Énekegyüttes, Bartók Béla Férfikar, Borbély Műhely, a Lippentő és a Csillagszemű Táncegyüttes mellett számos más néptánccsoport. Az idei évben a figyelem középpontjába a népzene és a néptánc, valamint a francia vendégművészek műsora kerül.

Aki már belekóstolt, és aki még nem, egyaránt szívesen látott hallgató szeptember 5-6-án a hosszú évek óta megrendezésre kerülő, népszerű BOREGYETEMEN. A kétnapos kurzuson elismert szakemberek, színvonalas, érdekes, borkóstolóval egybekötött naprakész előadásain, hasznos információkkal gazdagodhatnak a borbarátok és a tudásukat frissíteni vágyó szakmabeliek is. Franciaország, szarvasgomba, és még sok más érdekes téma várja a hallgatókat.

Az érdeklődők 2011-ben is ellátogathatnak a VINAGORA SÁTORBA, ahol szakemberek segítségével ötven perces turnusokban hat bort bírálhatnak professzionális módszerekkel és egy órára maguk is borbírává válhatnak. Az öt nap alatt megkóstolt borok közül a résztvevők bírálatai alapján eldől, melyik bor nyeri el a „Fesztivál Bora” címet.

Színes, látványos, táncos-zenés forgatag a szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére, a Budai Várban, szeptember 10-én rendezett SZÜRETI FELVONULÁS - NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC GÁLA igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai, valamint a Szarvasgomba Lovagrend képviselői alkotják.

A Borfesztivál idén is különleges GASZTRONÓMIAI KÍNÁLATTAL készül a hazai minőségi alapanyagokra és a Vendégország ízeire, tájegységek gasztronómiájára épülő kínálatával. Régi receptúrák újragondolva, kézműves hagyományőrző termékek és eleven bisztró konyha egyszerre a Budai Várban. A Vendégország udvarban a Francia Kapcsolat séfjeinek interpretációjában kóstolhatjuk Franciaország ételeit. Hagyományos, kézzel húzott rétesek, kemencében sült kenyérlángosok, klasszikus kürtőskalács, szőlőcsősz pecsenyéje, finomságok mangalicából, magyar, francia és spanyol juh-, kecske-, és tehéntejből készült sajtok, sonkakülönlegességek, házias füstölt ínyencségek várják a látogatókat.

A kisgyermekes fiatal felnőttek, családok számára is jó szórakozást, kikapcsolódást kínál a Borfesztivál. A már megszokott játszóházas gyermekmegőrzőn kívül színvonalas, ingyenes szórakozás várja a kicsiket és nagyokat. Klasszikus gyerek hobbytechnikák alkalmazásával hűtő mágnest és cserépfigurákat, maszkokat készíthetnek a gyerekek szombaton és vasárnap a nagyszínpad mellett 10-16 óra között a Kreatív Hobby közreműködésével, valamint egy rajzversenyen is részt vehetnek, melynek témája a szüret, szőlő. Az alkotások később kiállításra kerülnek.

RENGETEG ÚJDONSÁG a Borfesztiválon! Idén először ingyenes internet  az ACE Telecom jóvoltából! Az újításnak köszönhetően a fesztiválozók folyamatosan kapcsolatba léphetnek barátaikkal és percről-percre megoszthatják élményeiket a közösségi hálón keresztül. Egy programfejlesztés és az IT Ware pedig most lehetőség kínál az okostelefonok célirányos használatára is. A program tartalmazza a Borfesztivál térképét, a kiállító borászok adatait, elérhetőségeit, a színpadműsorokat, a fellépő művészek és együttesek bemutatását, ajánlott bortúrákat, fontos közérdekű információkat és még számos hasznos alkalmazást.

Szintén újdonság a letölthető okostelefon alkalmazás, mely számos hasznos információval látja el a látogatókat, ezen kívül könnyű eligazodást biztosít a Borfesztivál területén, érdekes dolgokat lehet olvasni a színpadi produkciókról, lehet játszani, bortúrákat letölteni, és okosan szórakozni.

Két kategóriában kínálunk kifejezetten a Borfesztiválra látogatók számára KEDVEZMÉNYES SZÁLLÁSLEHETŐSÉGET azok számára, akik több napot tartózkodnak Budapesten a Borfesztivál ideje alatt.

A Budavári Borfesztivál idén lesz 20 éves, melyet a szintén 20 éves SPAR Magyarországgal és a látogatókkal együtt ünneplünk vasárnap délután a nagyszínpadnál. Zenével kísért tortázás, pezsgőzés várja azokat, akik csatlakozni szeretnének. Az ünnep alkalmából a Borfesztiválra érkező első 25 ezer látogatónak egy apró meglepetés ajándékkal kedveskedünk az onlinekupon.hu jóvoltából. Sőt, aki a Borfesztivál 5 napja alatt tölti be 20. életévét, az ingyenes belépésen kívül ajándékcsomagot kap a Borfesztiváltól!

A Budavári Borfesztivál 20. évfordulója apropójából szabadtéri poszter kiállítás kerül felállításra a fesztivál területén. Felvillannak az elmúlt évtizedek sikeres, emlékezetes kulturális produkciói, hangulatos pillanatai, a visszatekintés és egy kis időutazás élményét kínálva.

Mesterségek bemutatása a Népművészeti Egyesületek Szövetsége közreműködésével. A Borfesztivál felé vezető úton, a Szent György utcában népművészek mutatják be elsősorban a borkészítéssel kapcsolatos mesterségeket, a használati tárgyak elkészítésének módját a Borfesztiválra érkezőknek és az érdeklődőnek.

A JÓTÉKONYSÁGI BORÁRVERÉS idén már 13. alkalommal mutat példát, hogy a társadalom sikeres tagjai, a szőlő- bor ágazat jól prosperáló vállalkozói számára fontosak az elesettebbek, a segítségre szoruló embertársaik. A felajánlások és az azok megvásárlása során keletkező közel 3 millió forint felhasználója hagyományosan a Máltai Szeretetszolgálat, akik hitelesen biztosítják, hogy a bevétel megfelelő helyekre jusson.

GASZTRONÓMIA
Bisztró Konyha a Budai Várban, avagy a Francia Kapcsolat és Villány Ízei a Korzón

Idén megújul a vendégország megjelenése a Borfesztiválon! A gasztronómia, bor és étel harmóniája végre térben és időben is együtt jelenik meg 2011-ben. Külön kis udvarban tárul látogatóink elé a  Francia Kapcsolat pazar, szabadtéri bisztró konyhája és a díszvendég öt régiójának boros standjai. Miután megrendelik a francia alapanyagok és hagyományok bűvkörében, világlátott séfjeink interpretációjában elkészített ételkompozíciót, egy lépéssel arrébb a hozzá illő bort is rögtön megízlelhetik hozzá kedves vendégeink.

A tavaly nagy sikerrel debütáló Csirke Osztrigája nyomdokain tovább haladva, még aktuálisabb, naprakészebb kínálattal, a mindennapok rezdüléseire, a borok ízeire azonnal reflektálva, igazi fesztivál-bisztróként, fog működni a Francia Kapcsolat (138-as stand). Egy –egy új nyersanyag megjelenése egyik napról a másikra írhatja át a bisztró étlepját. Az örökké változó világ impulzusaira reagálnak sztár-séfjeink: Takács Lajos- Olimpia, Bernát Dániel - U26, Dudás Fivérek - Anyukám mondta és egy megelepetés chef!

Együtt a villányi gasztronómia is! A villányi borok és a borvidék ízeinek autentikus megjelenéséért a helyi erők felelnek: Mandula Étterem, Tenkes Csárda, Oportó Étterem, Bock Pince Panzió Étterem. A villányi téma budavári adaptációjával Regős Péter - X.O., Merczi Gábor – Gundel és az XXL Catering vendégeli meg a látogatókat.
Esténként a borvidék borászai mutatják be újdonságaikat a fesztivál-gasztrobúvároknak!

Hagyományos, kézzel húzott rétesek, kemencében sült kenyérlángosok, klasszikus kürtőskalács, szőlőcsősz pecsenyéje, finomságok mangalicából, magyar, francia és spanyol juh-, kecske-, és tehéntejből készült sajtok, sonkakülönlegességek, házias füstölt ínyencségek várják a látogatókat.

Személyesen is találkozhatnak olyan neves sztárséfekkel mint Takács Lajos- Olimpia, Bernát Dániel - U26, Dudás Fivérek - Anyukám mondta, Regős Péter - X.O. Merczi Gábor – Gundel, Pauli Zoltán - Mandula.

Mesterségek Ünnepe a Budavári Borfesztiválon
A 2011. szeptember 7-11. között zajló Budavári Borfesztiválon a Mesterségek Ünnepe iparművészeti és népművészeti kirakodóvásárral mutatkozik be, melyek a borhoz, a borkultúrához, a gasztronómiához kapcsolódnak. A látványműhelyekben a fesztiválozók bepillanthatnak többek között az üvegfúvás, kabak-tök faragás és a demizsonfonás rejtelmeibe.

Program:
A PORT.hu FESZTIVÁLSZÍNPAD PROGRAMJA
 
szeptember 7. szerda
17.00 KERTÉSZ TÁNCEGYLET
A Kertész táncegylet 1972-ben alakult Budapesten.Szinte egyidős a táncházmozgalommal. Az együttes a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusán működik, tagjai nagyrészt az intézmény hallgatói közül kerülnek ki. A párhuzamosan dolgozó utánpótlás csoport minden évben új tagokkal frissíti a közösséget. Jelenleg 12 pár alkotja az együttes magját. Repertoárjuk a Kárpát-medence néptánckincséből építkezik.
www.kertesztancegylet.hu
17.30 ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ
19.30 CSÍK ZENEKAR
Mai világunk zenei élete rendkívül sokszínű, nemcsak a műfajok, stílusok, hanem az előadók sokaságát tekintve is. Ennek a színkavalkádnak egyik igazán érdekes és izgalmas színfoltja, a Csík Zenekar, amely elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója. A Csík Zenekar muzsikájában a népzene bekebelezi a rockzenét, megtartva a népzene autentikus értékeit, az emberi gondolatok, érzések szép gyümölcseit, és látva a mai változó világunkat mozgató pop és rockzene sok embert megérintő sodró erejét.
www.csikband.hu

szeptember 8. csütörtök
16.30 SÖNDÖRGŐ EGYÜTTES ÉS TOMPOS KÁTYA
„A Söndörgő együttes az egyik leglendületesebb, legambiciózusabb fiatal zenekar, amely a Magyarországon oly népszerű balkáni zene egyik specifikus ágát, a tambura zenét viszi tovább. A zenekar 1995-ben Szentendrén alakult, az Eredics fiúk a gimnáziumi éveik alatt ismerkedtek meg és kezdtek együtt muzsikálni Buzás Attilával. Részben családi indíttatásból, ahogy Sebő Ferenc mondja: „a Vujicsics -együttes köpenyegéből bújtak elő”, valamennyien szorosan kötődnek és vonzódnak a délszláv népzenéhez. Hitelesen és energikusan görgetik a családi örökséget, további erőteljes színekkel gazdagítva azt. Derűsen, játékosan, fiatalosan. Tompos Kátya varázslatos hangja koronázza meg előadásukat.” www.sondorgo.hu
18.00 BOGNÁR SZILVIA ÉS AZ ETNOÉ – VILÁGZENEI KONCERT
Bognár Szilvia a fiatal népdalénekes generáció egyik legtehetségesebb és legsikeresebb előadója. Számtalan együttes szólistájaként hallhattuk már, az Anima Sound System-től kezdve a Sebő együttesen és a Makámon át a Szájról szájra nagysikerű hármasáig, vagy épp a Sator Quartetben Lovasi Andrással karöltve, legutóbb pedig a Pannon dalokban Rost Andrea oldalán. De találkozhatunk vele az Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes, máskor Nikola Parov, vagy az Etnofon Zenei Társulás vendégeként, csak úgy, mint Kónya István lantművésszel közös produkciókban vagy a Sebő együttes koncertjein. Saját együttesét 2006-ban hívta életre, de idén új világzenei produkciót hozott létre. Továbbra sem lép ki a különféle etnikumok népzenéinek bűvköréből, de csapata határozottan progresszívebb hangzásvilággal jelentkezik. www.bognarszilvia.hu
20.30 GHYMES EGYÜTTES
„A magyar és kelet-európai népzenei gyökerekre épülő muzsikájuk kimagasló sikereket hozott koncertjeik látogatottságában, lemezeik eladásában, műfaji és művészi megítélésükben egyaránt. A művészetben nincsenek garanciák, nincs garancia arra, kinek hány év gyakorlás elteltével mekkora és milyen sikere lesz, ha lesz egyátalán, a befektetett munka visszafelé igazolódik. Csak visszafelé látszik a két évtizednyi kitartó munka eredménye – az a látásmód, mely párosulva tehetséggel és elhivatottsággal költővé érlelte a verskedvelőt, zeneszerzővé a táncházi muzsikust és előadóművésszé csiszolta az egykori pedagógiai főiskolásokat, és ami csak igazán keveseknek jut ki: meghozta a saját, mással össze nem téveszthető hangot, egy egyéni hangzást.” (Malek Miklós)
A GHYMES dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, szerzői zenéje, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. www.ghymes.hu

szeptember 9. péntek
15.00 FRANCIA VENDÉGMŰVÉSZEK MŰSORA
16.30 HOT JAZZ BAND
A Hazánk legrangosabb borseregszemléjén már kilencedik alkalommal lepi meg a közönséget legújabb műsorával a Hot Jazz Band. Magyarország leghíresebb borászainak kedvenc zenekara már megfordult a Bock, Gere, Tiffán hármasnál Villányban, játszott az Év Borásza Díjátadón, a Bikavér ünnepen és a Tokaj hegyaljai fesztiválon. A műsorban kitűnő érlelésű muzsika professzionális zamata mellett érezni a vidámság inetenzív ízeit is. A már ismert és kedvelt dalok mellett a legújabb Halló! Halló! című CD-jükről is felhangzanak slágereik. A műsor vendége Bolba Éva.
www.hotjazzband.hu
18.00 OROSZ ZOLTÁN - EZERARCÚ HARMONIKA
Orosz Zoltán harmonikaművész a harmonika szeretetét édesapjától örökölte, ő volt, ki tehetségére már korán felfigyelt, és az első nyolcbasszusos harmonikát is tőle kapta négy éves korában. A Borfesztivál színpadán a harmonika kiegészül egy gitárral és egy basszusgitárral, így téve a hangzást még teltebbé és izgalmasabbá. A koncerten a legkülönbözőbb zenei stílusokkal ismerkedhet meg a közönség; a francia sanzontól a délszláv népzenéig, a magyar vonatkozású virtuóz dallamoktól Astor Piazzolla argentin tangójáig. Az Orosz Zoltán Trió vendége ezen az estén Bardóczy Attila előadóművész lesz, aki elénekel néhány klasszikus francia sanzont Jacques Brel, Charles Aznavour, Edith Piaf, Juliette Greco és Yves Montand dalai közül. www.harmonika.hu
20.30 BENKÓ DIXIELAND BAND
A világ egyik legjobb, Magyarország legnépszerűbb jazz együttese. Számos kitüntetéssel büszkélkedhetnek. Koncertjeiken olyan világsztárokkal dolgoztak együtt, mint Al Grey, Buddy Tate, Joe Muranyi, Joe Newman, Eddy Davis, Cynthia Sayer, Herry Sweet Edison, Wild Bill Davison, Chris Barber, Acker Bilk. Ők hazánk és a new orleansi jazz utazó nagykövetei.
www.benko-dixie.hu
22.30 BORBÉLY MŰHELY
Az eMeRTon díjas zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán zenei örökségének ötvözése jellemzi. A Borfesztiválon – Európa-szerte és Mexikóban is bemutatott, két nagysikerű lemezük anyaga mellett – megjelenés előtt álló, magyar slágerek és jazz darabok feldolgozásait tartalmazó Hungarian Songbook c. programjukból adnak ízelítőt. Borbély Mihály – szaxofon, tárogató; Szabó Dániel – zongora; Horváth Balázs – bőgő; Baló István – dob. www.mihalyborbely.hu

szeptember 10. szombat
15.00 BODROG TÁNCEGYÜTTES
Sárospatak egyik legnagyobb múltra visszatekintő amatőr művészeti csoportjának legfontosabb feladata lakóhelyük,a Zemplén tánc- és zenei hagyományainak ápolása. Műsoraikon ezen kívül mezőföldi, gömöri, kalotaszegi, Küküllő-menti, moldvai táncokat is láthat az érdeklődő közönség. A Bodrog Néptáncegyüttes évek óta képviseli Tokaj-Hegyalját a Bor- és Pezsgőfesztiválon.
www.bodrog.lapunk.hu
16.00 MATYÓ NÉPTÁNCEGYÜTTES
A Mezőkövesden működő amatőr művészeti csoport 1947-ben alakult. Legfontosabb feladata, hogy a szülőföld és a magyar tájak gazdag folklórját feldolgozza és színpadra alkalmazza. Bemutatásra kerülő műsorukban látványos bükkaljai, matyó és erdélyi koreográfiák szerepelnek. Művészeti vezető: Ágfalvi György és Lévay Andrea, Tánckarvezető: Juhász László és Fitala Judit, Zenei kíséret: Góbé zenekar
www.matyofolk.hu
17.00 A TÖRLEY PEZSGŐREND AVATÁSI SZERTARTÁSA
18.00 KERTÉSZ TÁNCEGYLET
A Kertész táncegylet 1972-ben alakult Budapesten.Szinte egyidős a táncházmozgalommal. Az együttes a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusán működik, tagjai nagyrészt az intézmény hallgatói közül kerülnek ki. A párhuzamosan dolgozó utánpótlás csoport minden évben új tagokkal frissíti a közösséget. Jelenleg 12 pár alkotja az együttes magját. Repertoárjuk a Kárpát-medence néptánckincséből építkezik.
www.kertesztancegylet.hu
18.40 LIPPENTŐ TÁNCEGYÜTTES
A Lippentő Táncegyüttes egy olyan közösség, akik már sok alkalommal ragadták magukkal közönségüket fergeteges jókedvükkel, gyönyörű táncaikkal. Az együttes három évtizedes múltra tekint vissza. Tagjai között nemcsak győriek, hanem a környék falvainak gyerekei is megtalálhatók, akik szívesen vállalják az utazást a jó közösség miatt.
www.lippentogyor.extra.hu
19.20 CSILLAGSZEMŰ TÁNCEGYÜTTES
A „Csillagszeműek” a magyar táncművészeti élet egyik legrangosabb társulata. Magyar Néptánc Örökség című műsorukat a budapesti bemutató után országos turnéra vitték. A Csillagszeműek a világ legkülönbözőbb tájain képviselik hazánkat, Európa nagyvárosaiban éppúgy, mint Brazíliában, Új-Zélandon vagy Japánban.
www.csillagszemu.hu
20.00 TANAC TÁNCEGYÜTTES
A déli égbolt alatt élénkebbek a színek, a szenvedélyek gyorsan fellobbannak, hamar elenyésznek. Az énekekben a többszólamúság furcsa melankóliája, a zenében szokatlan ritmusok. A műsorban Horvátország, Macedónia és a hazai horvátok táncai, dalai és zenéi. Művészeti vezető: Szávai József, zenekarvezető: Vízvári Zoltán.
www.tanac.hu
20.40 ZALAI TÁNCEGYÜTTES ÉS A KÚTYKÖLYKÖK
A Táncegyüttes művészeti tevékenységét szinte a kezdettől fogva a kettősség jellemezte, a hagyományos, archaikus és autentikus folklór mellett mindig helyük és létjogosultságuk volt a Liszt-, Bartók- és más zeneszerzők zenéjére komponált elvontabb, gondolatilag gazdagabb feldolgozásoknak.
www.zalaite.hu
Kutyakölykök: A fiúk a Zalai Táncegyüttesben találkoztak, ahol több mint egy évtizedig táncoltak. Egy éve azonban kiváltak, hogy megalakítsák saját formációjukat. Első koreográfiájuk neve volt a „Kutyakölykök”, de annyira megtetszett nekik, hogy végül az együttes neve is ez maradt.
www.kutyakolykoktanc.com
22.30 ETNOFON ZENEI TÁRSULÁS - VENDÉG: BOGNÁR SZILVIA
Etnofon Zenei Társulás 1994-ben alakult. Kiss Ferenc virtuóz társaival egy markáns, autonóm zenei stílust alakított ki. Zenéjükben egy elementáris, ősibb lét üzenetei sejlenek fel úgy, hogy közben a modern ember bonyolultabb élmény- és érzelemvilágát is hűen tükrözik. Az akusztikus népi hangszerek hagyományos játék- és díszítéstechnikáinak avatott használata, és a meditatív jellegű improvizációik teszik egyedivé és kissé filozofikussá dalaikat. Az archaikus népi szövegeket írott környezetbe ágyazzák, így azok egészen új jelentéstartalmakat kapnak. Dinamikus ritmusvilág, korszerű mondanivaló és hangzás, valamint színházi igényesség jellemzi előadásaikat. Tematikus albumaikról a Folk Roots is közölt elismerő kritikákat. www.etnofon.hu/EZT.htm

szeptember 11. vasárnap
13.00 SZARVASGOMBA LOVAGRENDIB BEVONULÁS, LOVAGRENDI AVATÁS,  JÓTÉKONYSÁGI SZARVASGOMBA ÁRVERÉS – AZ ÉV LEGNAGYOBB FOGÁSA
14.00 BARTÓK BÉLA FÉRFIKAR – „JÓ BOR KELL A MAGYARNAK”
A kétszeres olimpiai bajnok kórus rendszeres vendége a fesztiválnak. A zenetörténet legszebb bordalait magas színvonalon, népdaltól a musicalig hangulatos programban mutatják be. A bordal műfajának újraéledésében úttörő szerepet vállaltak, hiszen ők a házigazdái az Pécsett 1993-óta megrendezésre kerülő európai  bordalfesztiváloknak. Műsorukban új magyar bordalokat is bemutatnak. A kórus vezetője: Dr. Lakner Tamás, Liszt-díjas karnagy. www.bartokbelaferfikar.gportal.hu
15.00 PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA
Szalonna koncertje kitűnő lenyomata személyiségének. A koncerten felcsendülő összeállítások hűen tükrözik karakterét. Kezdésnek felcsendül egy a falusi és városi cigánybandák stílusának határterületéről származó muzsika, amit vagy az egyik, vagy a másik stílus irányába való egymást váltogató zeneszámok követnek Rábaköztől Mezőségig. Mintha visszamennénk az időben, nem is túl sokat, csak pár évtizedet. Emlékképeket idéz fel bennünk. Később palatkai lakodalmi hangulat egy zene- és tapasztaltgyűjtő erdélyi útról. Hangulatosan váltják egymást a zenekari összeállítások, illetve az énekes felvételek is. Nemcsak ez vezérli a számok sorrendjét, de a hangszerek változatossága is. Könnyedén lehet változatossá tenni egy ilyen koncertet, hiszen Szalonna zenésztársait úgy választja meg, hogy minden zenei területen otthonosan mozogjanak, és hangszerük mesterei legyenek. A hegedű mellett egyaránt vezető szerepet játszik a cimbalom és mellette a fúvós hangszerek, amit egy robosztus kísérőszekció egészít ki. Szalonna édesapja tolmácsolásában pedig egy frappáns szlovák harmonikamuzsika is része a koncertnek. www.szalonnaband.com
16.30 JUBILEUMI TORTA FÖLVÁGÁSA, A LEGSZEBB PALACK SZAVAZÁS ÉS A FESZTIVÁL BORA DÍJ ÁTADÁSA. KÖZREMŰKÖDIK A VIVÁT BACCHUS ÉNEKEGYÜTTES
A mindig vidám hangulatot teremtő Vivát Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját  szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba. Hazánk egyik legnépszerűbb és legkedveltebb acapella együttesének repertoárjában fölfedezhető a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll – mint bordal! Ez pedig azért lehetséges, mert dalaik túlnyomó része saját szerzemény. A Vivat Bacchus Énekegyüttes mindig vidám és szórakoztató műsoraival mára elengedhetetlen „tartozékává” vált a magyar borkultúrának. Az együttes tagjai: Balásy Szabolcs, Bognár Szabolcs, Szentgyörgyváry Gergely, Szentgyörgyváry Károly, Szentgyörgyváry Péter. www.vivatbacchus.hu
18.30 MICHERELL MYRTILL ÉS ZENEKARA
Micheller Myrtill neve több mint egy évtizede közismert a hazai zenei életben. A zenei szakma elismert és megbecsült előadója, nevével a minőség és a szakmai felkészültség fonódott össze. Micheller Myrtill és zenekarának vadonatúj műsora a múlt századi nosztalgikus Franciaország hangulatát idézi fel, angol és francia nyelvű dalokkal, gipsy swing stílusban.
www.myrtill.hu
20.00 FARKAS SÁNDOR BÁRZONGORISTA
Farkas Sándor az Első és Harmadik Országos Bárzongorista Versenyek győztese. Kellemes, dallamos zongoramuzsika „édes félhomályban” egy pohár nedű mellett. Szerelmespároknak kötelező, magányosoknak kimondottan ajánlott!
www.farkassandor.com

 
Pontos helyszín:
Budai Vár (I. kerület)
 
Belépő:
Napi karszalag
Ára egységesen 2500 Ft/fő/nap
A belépő tartalmaz:
" 1 db kristály kóstolópoharat;
" 1 kényelmes, könnyen használható pohártartó szütyőt;
" ingyenes belépést a Magyar Nemzeti Galéria, a Budapesti Történeti Múzeum kiállításaira;
" remek szórakozási lehetőséget a nívós Borfesztivál koncerteken, párhuzamosan 2 színpadon;
" színvonalas borászati és gasztronómiai kínálatot;
" varázslatos kilátást és hangulatot Magyarország egyik emblematikus történelmi helyszínén: a Budai Várban;
" egynapos, szabad ki-be járásra jogosító karszalagot.

12 éves kor alatt a belépés ingyenes. A szakadt, ragasztott karszalag érvénytelen, ezért kérjük, vigyázzanak rá.

5 napos jegy
Ára: 7000 Ft/fő
A karszalag mind az 5 napra érvényes, melyhez egy kóstolópoharat, és egy pohártartó szütyőt adunk.

Az egynapos és az 5 napos jegy megvásárolható elővételben a jegymester.hu oldalon!
 
Információ:
Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft.
1/203-8507
info@borkulturakft.hu
 
Honlap: www.aborfesztival.hu

Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: