Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2020. június 07 - július 07.
Soproni Ünnepi Hetek
Sopron

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Dobfesztivál
 
Dévaványa, 2009. július 16 - 19.

 

A közös zenélés és tánc adta közösségi élményre épül, lelkes amatőr zenészek és önkéntes programszervezők hívták életre 2002. nyarán a Dévaványai Termál Strandfürdőn. Az elmúlt hét év során a kezdeti húsz-harminc fős tűz körüli dobolásból több ezer fős, de családias jellegét megőrző összművészeti fesztivállá nőtte ki magát, melyre az egész ország területéről érkeznek látogatók.
A fesztivál gazdag programkínálata minden korosztálynak kínál érdekességeket. Az alaphangulatot a nap 24 órájában innen-onnan hallatszó improvizatív zenélés hatja át, szinte mindig találni valahol egy-egy közösen zenélő dobkört a fesztivál területén.

12 órás dobolás este 8-tól reggel 8-ig!

A helyszín adta strandolási lehetőség mellett workshopok várják az érdeklődőket, akik saját élmény alapján szeretnék megismerni az afrikai, arab és latin ütőhangszerek, közel-keleti és afrikai táncok, brazil capoeira és különböző hagyományőrző képzőművészeti irányzatok és foglalatosságok - íjászat, népi hangszer készítés - világát.

A négynapos fesztivál persze alapvetően a szórakozásról szól, ehhez járulnak hozzá a világzenei koncertek és élőzenés tánc előadások a Nagyszínpadon. A koncertek során az afrikai, arab, ausztrál, latin-amerikai, balkáni és persze magyar népzene, valamint ezek különleges kombinációinak fülbemászó ritmusai teremtik meg az igazi nyár esti fesztivál hangulatot. A zenei produkciókat afro-tánc és hastánc előadások, brazil capoeira és tűzzsonglőr bemutatók színesítik.

Program:
Július 16. csütörtök (0. nap)
12 órás dobolás este 8-tól reggel 8-ig!
A Dobfesztivál „nulladik napján” idén hagyományteremtő célzattal maratoni dobjammelést hirdetünk meg. A nulladik napon igazából a napközbeni megérkezést és táborverést követően az elmúlt években is egész éjjel szóltak a dobok és az improvizativ dallamkiséretek kisebb-nagyobb pihenőkkel, de idén először célozzuk meg a 12 órás folyamatos közös zenélést, az egymásra hangolódás jegyében. Minden kedves perkás kollégát, spontán improvizációra kapható dallamhangszerest és lelkes hallgatót szeretettel várnak a csatlakozott szervezetek és formációk:
Dobfesztivál Egyesület
Dobszerda Egyesület
Humann Bamboo együttes és a szegedi djembések
Afrobreakz együttes és a budapesti djembések

Csatlakozz te is!

Július 17. péntek
Megnyitó
- Pap Tibor, Dévaványa város polgérmestere

Fesztivál Nyitó Dobolás (a Humann Bamboo, Dobszerda Egyesület, Dobfesztivál Egyesület dobosainak közreműködésével)

Zeneprés együttes
A legrégebbi fesztivállátogatókból alakult Zeneprés egy improvizatív zenei klubból kialakult zenei társulás, tagjai népzenészek és zenepedagógusok. Repertoáron főként moldvai, csángó népdalok, és megzenésített versek szerepelnek, modernebb hangszereléssel. A tagok a klubjellegű összejöveteleken a spontán közös zenélésnek hívei, a színpadon is ennek hangulata hallható. Koncertjeiken a népdalének mellett megszólal gitár, tilinkó, citera, derbuka, kanna.

Transznomád
A Transznomád egy új korszak nomád zenéje és élni-vágyásának ereje. A vissza-visszatérő dallamok, a lüktetés és az itt-ott forrásként felbukkanó archaikus népi énekek azok, amelyek megnyitják a belső és külső kapukat az univerzumban. Ez a transz! A bennünk ébredező világok érthető zenéje
Kardos Rita - szaxofon,kaval
Varga "laró" István - basszus, didgeridoo
Kobza Vajk - keleti pengetősök (oud, saz)
Malom Dániel - dob, ütősök
Tálas Anna - hegedű
Timár Sára - ének
http://www.myspace.com/transznomad
http://www.transznomad.hu/

Szilaj Dobkör
„A dobkör azzal a céllal alakult, hogy az ősi honfoglalás – népvándorlás kori dobzene hívását újraélje. A ritmusok, a régmúlt időbe vesztek ugyan, de a tagok saját készítésű hangszereiken felidézik a harcra hívást, a táltos tüzét, a csata zaját.. a lüktetést. Az ütősök a közös dobolásokban, az együttzenélés örömében az ősi időkbe révülnek át. A dob, mint a legősibb hangszer mindenütt jelen van. Ez a zene a meditációból elvisz a háború hevületéig – a változatos táncba hívástól, a fricskázó őrült dallamos játékokig. Az archaikus dobok, hangkeltők, az ősi dallamok és hangok megszólalására alkalmas eszközök, kiegészülnek más kultúrkörből átvett ütős és dallamhangszerekkel.”
www.szilajdob.hu

Afrobreakz djembe koncert - vendég: Mariama Ndiaye és a N'Dombolo

A koncertek után közös zenélés és tánc a tűz körül hajnalig!

Július 18. szombat
Csirmaz Gábor didgeridoo

Csirmaz Gábor jellegzetes, dinamikus és feszes ritmikájú didgeridoo játéka inditja a szombat esti programot.
Egy kis izelitő: http://www.youtube.com/watch?v=O3_5xQOi6Xs
Vendég: Németh Szabolcs, a tradicionális úton járó didgeridoo játékos
http://www.traditionalway.minima.hu/

Kisfóka együttes (Fókatelep trió) + Gurumenta együttes
www.myspace.com/kicsifoka
www.reverbnation.com/gurumenta
Vendég: Virág Judit törzsi hastáncos

Gozlan Fatima és Tomor Barnabás
Napjainkban egyre népszerűbb a világzene és a nyugati  irányzatok (jazz, blues, funk) házassága. Utazás mindez olyan bolygókra ahol a modern és az ősi összefonódása a harmónia alapja.
Tomor Barnabás a hangeffektezés professzora, basszusgitárjából hol szitárt hol nagybőgőt varázsol. Ehhez a hangorgiához párosul Gozlan Fatima egzotikuma, aki az afrikai a latin és a közel-keleti hangszereken egyaránt otthonosan mozog. (Balafon, bongó, derbuka, djembe) A muzsika így lesz groove-osan érzéki és pezsgő, ugyanakkor elszállós és mégis táncolható. Zenéjük nem ismeri a szabályokat és a határokat, a hangok és ritmusok sokszínűsége hol a Szaharába, hol egy New Yorki klubba repít minket.
www.bassloco.com
www.fatimagozlan.extra.hu

Bornemissza Kata - Miss Hastánc Hungary 2008.
www.jadeprodukcio.hu

Borostyán Euro-Mediterrán Zenei Műhely
11 különböző országból érkező fiatalok improvizativ koncertje, a Fekete-Sereg Ifjúsági Egyesület nemzetközi ifjúsági projektje keretében.
Az európai és mediterrán országokból érkező fiatalok néhány napos magyarországi kreativ zenei workshop együttlét után érkeznek a Dobfesztiválra, szombat délután kötetlen interkulturális beszélgetőkört tartanak, majd este egy improvizativ világzenei performance keretében mutatják be, amit az előző néhány nap alatt közösen megalkottak.

Capoeria bemutató - Senzala Capoeira Csoport
www.senzala.hu

A koncertek után közös zenélés és tánc a tűz körül hajnalig!

Workshopok

 
Pontos helyszín:
Dévaványai Termál Strandfürdő
 
Belépő:
Felnőtt: 660 Ft
Diák: 480 Ft
"Ottalvós" jegy (strand+kemping+idegenforgalmi adó) 1320 Ft/nap
Diákoknak 1170 Ft/nap

Autóval lehet parkolni a strand területén a sátor mellett, ennek díja 170 Ft/nap
 
Információ:
Zatykó Krisztián
20/214-3679
conga_6@msn.com
 
Honlap: dobfesztival.hu

Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: