Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. augusztus 23 - 25.
Burger II Blues II BeerFest
Budapest

2019. augusztus 20 - 24.
STRAND Fesztivál
Zamárdi

2019. augusztus 24.
DŰLŐRE FUTUNK – Fusd körbe a Hegyet!
Badacsonytomaj

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják Nagykőrösre
Árusok jelentkezését várják Valkóra
Árusok jelentkezését várják a Corvin sétányra
Árusok jelentkezését várják 4 napos Augusztus 20-ai rendezvényre Budapestre, a Városligetbe
Árusok jelentkezését várják a Miskolci Sörfesztiválra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Nyugat találkozása a Buddhizmussal
 
Pécs, 2008. december 06.

 

Magyarországra látogat Láma Ole Nydahl.
A Gyémánt Út Buddhista Közösség szeretettel meghívja Önt  Láma Ole Nydahl „A Nyugat találkozása a buddhizmussal" című előadásaira Szegedre és Pécsre. (Mindkét helyszínen 18.00 órakor kezdődik a rendezvény.)

A buddhista tanító 20 éve járt első alkalommal Magyarországon, azóta a Gyémánt Út Buddhista Közösség Magyarország legnagyobb buddhista egyházává nőtte ki magát, országszerte összesen 27 városban, településen található világi buddhista központ.

A dán származású Ole Nydahl és tavaly elhunyt felesége, Hannah Nydahl a hatvanas években ismerkedtek meg a buddhizmussal nepáli utazásaik során. Miután a tibeti buddhizmus karma kagyü iskolájának feje, a 16. Gyalva Karmapa első személyes nyugati tanítványaivá fogadta őket, intenzív tanulóévek következtek a Himalájában. A hetvenes évek közepétől Karmapa kérésére Ole és Hannah meditációs központokat kezdtek létrehozni a nyugati országokban, hogy a buddhizmus értékei minél több ember számára elérhetővé váljanak. Ma már több mint 550 ilyen centrum létezik szerte a világban Oroszországtól Brazíliáig, Kanadától Ausztráliáig, így Pécsen és Szegeden is. Ezekben a centrumokban az érdeklődők találkozhatnak a buddhizmus hiteles, tiszta tanításaival, megismerkedhetnek különféle meditációs gyakorlatokkal és amennyiben felkeltette érdeklődésüket e látásmód, a centrumokban létrehozott könyvtárak, illetve a rendszeresen meghívott utazótanítók által közvetített információk révén mélyebb ismeretekre is szert tehetnek.

A láma egy év alatt kétszer utazza körbe a Földet, szinte minden nap más városban ad 5-6 órás, sőt sok esetben egész napos tanításokat, megosztva tapasztalatait minden nyitott emberrel.  Az általa több mint harminc éve fáradhatatlan munkával közvetített szemlélet már eddig is rengeteg ember hasznára vált, amit bizonyít a minden alkalommal megjelenő ezer-ezerötszáz fős hallgatóság is.

Láma Ole Nydahlt a közösség pécsi csoportja a szegedi csoporttal közösen hívta meg hazánkba, mivel Szeged a Pécs által benyújtott „Határtalan város" című pályázatban kiemelt partnervárosként jelenik meg. Az eseménynek különleges aktualitást biztosít, hogy az Európai Unió a 2008-as évet a kultúrák közötti párbeszéd európai évének nyilvánította. A pécsi buddhisták a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programsorozatra is különleges rendezvényekkel készülnek, melyek már 2007-ben megkezdődtek, és céljuk, hogy 2010-ig, és az ezt követő időszakban is folyamatosan elérhetővé tegyék a buddhizmust az érdeklődők számára.

 
Pontos helyszín:
Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
 
Belépő:
1500 Ft.
 
Információ:
Császári Flóra
30/210-4663
flora@buddhizmusma.hu
 
Honlap: www.buddhizmusma.hu
 
Plakát: 


Vissza
Új keresés
FIGYELEM!
Indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni az információs elérhetőségeken a pontos időpont felől, mivel az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: