Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Galériák
 
Látogatók által feltöltött galériák.
Új galéria létrehozásához jelentkezz be, keresd meg az archívumban a rendezvényt, és a részletes infó oldalon kattints a "Galéria feltöltése" linkre.

Szelim-napi Regélő

Nekünk a tegnap nem elég! – Speciális Művészeti Fesztivál

IX. Nagyrédei Nyitott Pincék Napja
Ismét kitárulkoztak Nagyréde pincéi. A Nyitott Pincék Napja e Heves megyei településen sosem az országos rendezvényhez kötődött. Most is így adódott. Ugyanis a nagyrédei borosgazdák mindig valamilyen egyedi alkalom gyanánt várták vendégeiket egyedi boraik kóstolására. Persze így a vendég is egyedinek, különlegesnek érezhette magát. Nem csak a kiszabott dátum miatt, hanem például azért is, mert a már több mint egy hónapja tartó rossz idő ezen a napon visszavonulót fújt, s egy kis zuhit leszámítva hétágra sütött a nap. A szerencsés időjárás-választás azonban kevés lett volna. A Nagyrédére betérőknek kitűnő borok, remek ételek, magával ragadó programok és fergeteges zene szolgálta a jó hangulathoz valót.
VII. Rácalmási Tökfesztivál

Kadarcs Napforduló 2010

Agria Nyári Játékok
Az Agria Nyári Játékok Eger város kiemelt szépségű helyszínein zajló nyári fesztivál, mely főként zenés színházi- és koncert produkciókat mutat be. Minden évben műsoron: Egri csillagok történelmi musical az egri várban.
VI. Rácalmási Tökfesztivál
Akik a tökfesztivál ideje alatt a település utcáin sétáltak egyik ámulatból a másikba estek és csodálták, hogy a rácalmási lakosok ennyi utcai dekorációt készítenek. Ötletesebbnél ötletesebb dekorációkat készítettek és szinte egymással versengve Rácalmást kidekorálták. Csattanós választ adtak ezzel a Dunaújvárosi Hírlap sanda cikkére, mely még a címében is kétségbe vonta a rácalmási lakosok kapcsolódását a tökfesztiválhoz.

Körülbelül 250 porta előtt készült el az utcai dekoráció, nem csak a főutcán, hanem az eldugott kis utcákban is tökfigurákkal találkoztak a látogatók. A fesztivál résztvevői rengeteg fényképet csináltak és vitték el Rácalmás hírét az ország minden részébe.
XIX. Csángó Fesztivál, Európai Kisebbségek Folklórfesztiválja és Kézműves Vásár
drmakula@kvantitas.hu::::Jászberény augusztus 7-9 között már 19. alkalommal ad otthont a Csángó Fesztiválnak. A három napos program közel 40 programmal, 15 zenekar, 10 jászberényi együttes és 25 moldvai, gyimesi és erdélyi hagyományőrző együttes részvételével kápráztatta el a részt vevőket.

A rendezvény célja, hogy bemutassa a magyar nyelvhatár legkeletibb peremén, fojtogató légkörben élő magyar kisebbségnek, a csángó magyaroknak a sajátos kultúráját, életét, ezzel segítve őket a fennmaradásukért, hagyományaik megőrzéséért folytatott küzdelmükben. www.digitalalbum.hu
HAJDÚÉP Építési és Lakberendezési Szakkiállítás

Hétrétország - a szerek és porták fesztiválja
Az Őrség a fazekasság történelmi emlékeit tárja elénk. A táj az Örség Nemzeti Park részét képezi, klímája az Alpok Alját idézi. A csapadékos idő és a földrajzi elhelyezkedés miatt olyan növényekkel is találkozhatunk itt, mint az ország más részein nem, vagy csak ritkán: orchidea, agárkosbor, sömörös kosbor, őszi füzértekercs. Alpesi gombafajokat is felfedezhetünk. Az Őrség az ország legnyugatibb csücskében található, a tájegység központja Őriszentpéter. Az őrség települései a fazekas hagyományok legszebb őrzői.
Lásd: www.digitalalbum.hu


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: