Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. november 30.
XVI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál
Budapest

2019. november 30.
XIX. Tatai Vadlúd Sokadalom
Tata

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják Örkényre, a Forraltbor Fesztiválra
Árusok jelentkezését várják a Corvin sétányra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Szekszárdi Szüreti Napok- 2019. szeptember 12-15.
Szekszárd város legnagyobb, országosan ismert és elismert fesztiválját, 15. alkalommal rendezte meg a Babits Mihály Kulturális Központ. A gazdag programkínálat több mint 70.000 látogatót vonzott, így a városközpont mind a négy napon zsúfolásig megtelt. A 65 féle programból és 40 színpadi produkcióból mindenki kedvére tudott válogatni. Kiállítások, színházi előadások, 23 koncert, gyermek- és hagyományőrző programok várták a vendégeket.

Legnépszerűbb programok: Szent István téri nagykoncertek, szüreti felvonulás, az Experidance A gyöngyhajú lány balladája című előadása volt. A koncertek közül a legkedveltebb a Repuplic, Kowalsky meg a Vega, Charlie, Ákos és a Follow the Flow voltak.

Az idei évben a szüreti felvonuláson társadalmi zsűri értékelte óvodák és általános iskolák, középiskolák, civil szervezetek és egyesületek kategóriákban értékelte a felvonulók öltözékét, eszközeit, a csoport összhangját. Ennek megfelelően Nívó Díjban és pénzjutalomban részesült a Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda, az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, illetve a Szekszárdi Betyárok.

Egyedi programelem volt a Szeretet lángja című szemléletformáló, érzékenyítő műsor is, mely a Tolna Megyei Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete szervezésében valósult meg.

A Szüreti Napok társrendezvénye az Örökség Országos Gyermektánc Fesztivál, melynek péntek délutáni gálaműsora is több száz érdeklődőt vonzott a Béla király térre. Az országos bemutatót tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közreműködésével. A fesztiválra összesen hat gyermekcsoport érkezett országhatáron belülről és azon kívülről is.

A szombat esti folklórműsorban a társadalmi zsűri megválasztotta (Dr. Kajos Nikolett Szekszárd MJV aljegyzője, Kerekes Balázs a TARR Kft. marketing vezetője, Honti Balázs a Tolnagro Kft. marketing osztályvezetője, Ganczer Flóra és Kulisity Mátyás a 2018-as év „Szüret táncos párja” cím tulajdonosai) a 2019-es év Szüret táncos párját. A 2020-as Szekszárdi Szüreti Napok arcai Wirth Krisztina és Horváth István lesznek.

A Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület több mint 10 000 adag ételt adott el az Ízek utcájában. A borudvarban 8 888 db pohár fogyott az idei fesztiválon.

A kézműves vásárban 58 vásáros képviseltette magát, így igazán szép és különleges népi-, és iparművészeti termékekből válogathattak a vásárlók. Köztük volt 14 népi iparművész, 28 kézműves,8 egyéb árus, 8 őstermelő és 10 civil és/vagy közszolgáltató is.

Találkozzunk jövőre is a Szekszárdi Szüreti Napokon, 2020. szeptember 17-20-án.

Babits Mihály Kulturális Központ

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: