Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. March 28.
Bsides BUD2019 IT Konferencia
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják az Újbudai Húsvéti Vásár idejére
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Sikerrel zárult a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál
Gálakoncerttel ért véget vasárnap a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál. A háromnapos eseménysorozatnak a Zeneakadémia adott otthont, ahol mesterkurzusok és koncertek várták a közönséget.

A klasszikus gitárnak 2014 óta különleges ünnepe van Budapesten: a Zeneakadémia falai közt évente egyszer a hangszer legtehetségesebb fiataljait, legnagyobb művészeit láthatjuk és hallhatjuk. A rendezvény szakmai irányítója Eötvös József Liszt- és Artisjus-díjas gitárművész, a Zeneakadémia tanszékvezető egyetemi tanára.

A szervező Eötvös Zenei Alapítvány a Zeneakadémia Nagytermébe és Solti termébe várta az érdeklődőket, ahol a hangszer szerelmeseinek lehetőségük volt nemzetközi művészek koncertjeit és mesterkurzusait hallgatni.Az eseménysorozatra évről évre a világ minden tájáról érkeznek fellépők – az idei programban német, argentin, spanyol, kubai művészek adtak koncerteket. Az idei fesztivál vezérfonala a páros játék volt: mindhárom napon hangszeres duók kerültek reflektorfénybe.

Az első napon, november 9-én a spanyol AnabelMontesinos délelőtti és délutáni mesterkurzusán vehettek részt fiatal muzsikusok, este pedig Anja Lechner (cselló) és Pablo Márquez (gitár) meghitt Schubert-estjét hallhatta a közönség, amin legújabb lemezük anyagát mutatták be. A második napon az argentin Pablo Márqueztől tanulhattak a mesterkurzusok résztvevői, az esti koncerten pedig egy művészházaspár,AanabelMontesinos és Marco Tamayofergeteges gitárkoncertje hangzott el – a két művész a ráadásban egy hangszeren játszott egyszerre.

A fesztivál utolsó napján MarcoTamayo tartotta a mesterkurzusokat, lezárásképpen pedig a kínai BeijingGuitarDuo mutatkozott be a hazai közönségnek. A MengSu és YamengWanggitárművészekből álló női formáció bejárta Európát, Ázsiát, valamint Észak-Amerikát. Első magyarországi hangversenyükön elsősorban virtuozitásukkal nyűgözték el a Nagyterem közönségét.

A fellépő művészeket elvarázsolta a Zeneakadémia épülete. Egymás koncertjeit is nagy örömmel hallgatták meg, a hangversenyek után pedig dedikálás mellett beszélgettek a résztvevőkkel.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: