Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2020. február 29.
Boszorkány Szombat
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a XI. Debreceni Mangalica Fesztiválra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Sikerrel zárult a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál
Gálakoncerttel ért véget vasárnap a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál. A háromnapos eseménysorozatnak a Zeneakadémia adott otthont, ahol mesterkurzusok és koncertek várták a közönséget.

A klasszikus gitárnak 2014 óta különleges ünnepe van Budapesten: a Zeneakadémia falai közt évente egyszer a hangszer legtehetségesebb fiataljait, legnagyobb művészeit láthatjuk és hallhatjuk. A rendezvény szakmai irányítója Eötvös József Liszt- és Artisjus-díjas gitárművész, a Zeneakadémia tanszékvezető egyetemi tanára.

A szervező Eötvös Zenei Alapítvány a Zeneakadémia Nagytermébe és Solti termébe várta az érdeklődőket, ahol a hangszer szerelmeseinek lehetőségük volt nemzetközi művészek koncertjeit és mesterkurzusait hallgatni.Az eseménysorozatra évről évre a világ minden tájáról érkeznek fellépők – az idei programban német, argentin, spanyol, kubai művészek adtak koncerteket. Az idei fesztivál vezérfonala a páros játék volt: mindhárom napon hangszeres duók kerültek reflektorfénybe.

Az első napon, november 9-én a spanyol AnabelMontesinos délelőtti és délutáni mesterkurzusán vehettek részt fiatal muzsikusok, este pedig Anja Lechner (cselló) és Pablo Márquez (gitár) meghitt Schubert-estjét hallhatta a közönség, amin legújabb lemezük anyagát mutatták be. A második napon az argentin Pablo Márqueztől tanulhattak a mesterkurzusok résztvevői, az esti koncerten pedig egy művészházaspár,AanabelMontesinos és Marco Tamayofergeteges gitárkoncertje hangzott el – a két művész a ráadásban egy hangszeren játszott egyszerre.

A fesztivál utolsó napján MarcoTamayo tartotta a mesterkurzusokat, lezárásképpen pedig a kínai BeijingGuitarDuo mutatkozott be a hazai közönségnek. A MengSu és YamengWanggitárművészekből álló női formáció bejárta Európát, Ázsiát, valamint Észak-Amerikát. Első magyarországi hangversenyükön elsősorban virtuozitásukkal nyűgözték el a Nagyterem közönségét.

A fellépő művészeket elvarázsolta a Zeneakadémia épülete. Egymás koncertjeit is nagy örömmel hallgatták meg, a hangversenyek után pedig dedikálás mellett beszélgettek a résztvevőkkel.

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: