Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. March 28.
Bsides BUD2019 IT Konferencia
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják az Újbudai Húsvéti Vásár idejére
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Szekszárdi Szüreti Napok

Szekszárd város legnagyobb, országosan ismert és elismert fesztiválját, 13. alkalommal rendezte meg a Babits Mihály Kulturális Központ 2017. szeptember 14-17-ig. A gazdag programkínálat több mint 60.000 látogatót vonzott, így a városközpont mind a négy napon zsúfolásig megtelt. A 65 féle programból mindenki kedvére tudott válogatni. Kiállítások, színházi előadások, 27 koncert, irodalmi-, gyermek- és hagyományőrző programok várták a vendégeket.

Legnépszerűbb programok: Szent István téri nagykoncertek, szüreti felvonulás, Must jön a java folklórműsor, Süsü és barátai kiállítás, az Experidance Fergeteges című előadása, a Band Of StreetS zenekar utcazenéje és a Dongaverda játszóház volt. A koncertek közül a legkedveltebb a Magna Cum Laude, a Wellhello, a Firkin, az Anna and the Barbies, a Group and Swing, a The Biebers-, az Intimtorna Illegál, Zoltán Erika, a Talamba és Tóth Vera volt.

A rendezvény különleges eseménye a csütörtök esti Esszencia Produkció előadása volt, a Magyar Küvé, mely a tájegységünk zenei világát a népzene, a komolyzene és a jazz ötvözetén keresztül mutatta be. Egyedi programelem volt a Szeretet lángja című  szemléletformáló, érzékenyítő műsor is, mely a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében valósult meg. Az oroszágban egyedülálló, hogy egy fesztiválon több irodalmi produkció is van. A Szüreti Napokon Darvasi László író-olvasó találkozóját, Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés irodalmi előadását, valamint a PAD Irodalmi, Művészeti és Kulturális Egyesület műsorát is nagy érdeklődés fogadta.

Igazi szekszárdi kuriózum volt Kis Pál István „Háry vagyok az angyalát” című zenés színpadi játéka, melyben a főszerepet Mikó István játszotta. A darabban közreműködött a Szekszárdi Muslinca Kórus, így lett igazán „hazai ízű” a produkció.


A Művészetek Házában a MAOE Képzőművészeti Tagozatával közösen rendezett, Boron innen, boron túl címet viselő kiállításon 31 művész munkáját tekinthették meg az érdeklődők.

A triennálé formájában, későbbiekben tovább élő kiállítás első állomásán, Szekszárd Megyei Jogú Város jóvoltából Guti J. Soma festőművész és Móder Rezső festőművész vehetett át díjat művészeti tevékenységük elismeréseként. A tárlat október 22-ig várja látogatóit.

A szombat esti folklórműsorban a társadalmi zsűri megválasztotta (Dr. Molnár Kata Szekszárd MJV jegyzője, Kieszné Huszár Dóra, az MNVH Tolna megyei területi felelőse, Nyárai Miklós a Tolnagro Kft. beszerzési osztályvezetője, Nemes Krisztina a Tesco Áruházak Zrt. régiós HR vezetője, Bozsó Rita és Tihanyi Dániel a 2016-os év Szüret Táncos párja cím tulajdonosai) a 2017-es év Szüret táncos párját. A 2018-as Szekszárdi Szüreti Napok arcai, a nagymányoki Gungl Brigitta és Zsók Máté lesz.

Az időjárás miatt, a szombat esti színpadi programokat félbe kellett szakítani. A Szüret Táncos Párja verseny eredményhirdetésére később, de még aznap sor került. Szombat este csak a „Szekszárd, ahogy én szeretem” videó pályázat eredményhirdetése maradt el, de vasárnap a Kulturális Központban ezt is pótolta a pályázat kiírója, a Pixel TV. Vasárnap 10-14 óráig minden színpadi programot le kellett mondani, de a műsor 15 órától már zavartalanul folytatódhatott.


A Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület több mint 10000 adag ételt adott el az Ízek utcájában. A borudvarban 10058 db pohár fogyott az idei fesztiválon. A kézműves vásárban négy hazai népművészeti egyesület is képviseltette magát, így igazán szép és különleges népi-, és iparművészeti termékekből válogathattak a vásárlók.

Találkozzunk jövőre is a Szekszárdi Szüreti Napokon, 2018. szeptember 13-16-án.


Babits Mihály Kulturális Központ
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: