Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2018. June 02 - 03.
VR hétvége - Próbáld ki ingyen a virtuális valóságot, PlayStation 4-el!
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják Budapestre, a Városligetbe
Árusok jelentkezését várják a teljes nyári szezonra Badacsonyba
Árusítási lehetőség Pomázon május 12-én
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Red Bull Air Race: Német bajnokot avatnak a hétvégén Las Vegasban

Nigel Lamb búcsúzik a világbajnokságtól


Utolsó állomásához érkezik a Red Bull Air Race: a hétvégén
Las Vegasban avatják az idei szezon bajnokát. Mind a Master Class, mind a Challenger Class mezőnyben már most biztos, hogy olyan pilóta áll majd a dobogó tetejére, aki élete első Air Race világbajnoki címét viheti haza. Az október 15-16-i futam a brit rajongók számára azonban nem csupán az idei szezon végét jelenti majd, hiszen a közönségkedvenc, többszörös világbajnok Nigel Lamb utoljára áll majd rajthoz.

 

Las Vegas (USA) – Ezen a hétvégén minden a száguldásról és az adrenalinról szól majd a Las Vegas-i Motor Speedway felett, amikor a világ legjobb pilótái idén utoljára szállnak versenybe a másodpercekért.

 

Az eredmény előre borítékolható, hiszen a német Matthias Dolderer egész évben bravúrosan szerepelt, így már Indianapolisban bebiztosította aranyérmét. Ez lesz Dolderer és a németek első Red Bull Air Race világbajnoki címe, és az első alkalom a sport történetében, mikor egy pilóta a szezon utolsó állomása előtt magáénak tudhatja a győzelmet.

 

A dobogó második fokát az ausztrál Matt Hall biztosította be magának, de a harmadik helyért még nagy küzdelem folyhat Las Vegasban. Egy biztos, Nigel Lamb élete utolsó Red Bull Air Race futamán mindent belead majd, hogy a szezont és karrierjét egy bronzéremmel zárhassa. Azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen a jelenleg negyedik helyen álló brit pilótát, és a kilencedik helyen álló Kirby Chambliss-t mindössze 7,5 pont választja el egymástól. Így nekik és a közöttük álló 4 másik pilótának is egyforma esélye van a dobogós helyezésre.

 

A Challenger Class mezőnyben is izgalmas futamra számíthatunk. A verseny nagyon szoros az élmezőnyben, mivel a tabellát vezető, feltörekvő tehetségek között senki nem végzett még az összesített pontlista legelején, így bárki lesz is a nyertes, Doldererhez hasonlóan élete első világbajnoki címét nyerheti meg most vasárnap.

 

Mielőtt 2016-ban végleg leeresztik a pilonokat, a Las Vegas Motor Speedway lelátói még utoljára megtelnek nézőkkel, akik testközelből figyelhetik, ahogy a versenyrepülők 370 km/órás sebességgel száguldanak a 25 méter magas kapuk között.


Jegyek már kaphatók a 2016-os Red Bull Air Race Világkupa Las Vegas-i szezonzáró állomására. A jegyekkel, és a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkért látogasson el a www.redbullairrace.com weboldalra.

 

A Red Bull Air Race versenyről:

A Red Bull Air Race 2003-ban alakult, 2005-ben hivatalos világversennyé nyilvánították. Időről időre rajongók milliói követik figyelemmel a világ legjobb versenyzőit, akik gyorsaságuknak, precizitásuknak és hozzáértésüknek köszönhetően válhattak a világ legjobb pilótáivá. A pehelykönnyű, gyors versenygépekkel a pilóták akár a 370 km/órás sebességet is elérhetik, és 25 méter magasságú szlalom pályákon kell megküzdeniük az esetenként 10 G terhelést is meghaladó nehézségi gyorsulással. 2014-ben debütált a Challenger Kupa, amely újonc pilótáknak nyújt lehetőséget arra, hogy fejleszthessék tudásukat alacsonyrepülésű versenyeken. Több mint 10 éves fennállása óta a Red Bull Air Race Világbajnokság jelenti a csúcsot a légi versenyzésben.

 

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: