Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. október 25 - 26.
Hacktivity Biztonsági Fesztivál
Budapest

2019. október 27.
Zöldgömb Fesztivál
Budapest

2019. október 23.
Whole Hog Barbecue és az 1. BBC Workshop
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják Örkényre, a Forraltbor Fesztiválra
Árusok jelentkezését várják a Corvin sétányra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Szüreti Fesztivál és Kakaspörköltfőző Verseny
Beküldte: nap-tar.huEvett-e már tőkéről csipegetve szőlőt úgy, hogy a homok sütötte a talpát? Vissza tud-e emlékezni arra a hangra, amit egy alma hallat a harapás pillanatában? Ilyen és ehhez hasonló, az érzékszerveinkre is ható kérdésekre kaphat választ, ha elfogadja invitálásomat és meggyőződik a leírtak valódiságáról! Csak itt helyben tapasztalhatja meg, hogy van Magyarországnak egy "szigete", amit a gyümölcs, a zöldség, a szőlő, a bor és a sok-sok virág kapcsán az "ÍZEK - ZAMATOK és SZÍNEK" SZIGETÉNEK NEVEZNEK! Programjainkkal és vendégszeretetünkkel várjuk Önt és családját, barátait, szeretteit, - hiszen ami jó, azt az ember szívesen megosztja szeretteivel!

Minden év szeptember harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre Pusztamérgesen a Szüreti fesztivál a bor ősi kultúrája előtt tisztelegve. A Kakaspörkölt-főző versenyben csak az itt élő - egész évben a falusi vendégfogadásba bekapcsolódó - vendégfogadók vehetnek részt. Az ÁNTSZ előírásainak megfelelő körülmények között a saját udvarukon főzik meg bográcsban a pörköltkülönlegességet és csodásan megterített asztalokkal várják a vendégeket. A házigazda ízletes homoki borával, a háziasszony pedig frissen kisült borkorcsolyával kínálja a megérkező embereket. A felkért szak- és sztárzsűri / mesterszakács, turizmusban jártas egyéniség, valamint közismert sztárvendég alkotja a zsűri összetételét / hintón érkezve betér minden főzőház udvarába, megkóstolja az ételt és bírálja a vendégfogadás módját, minőségét, valamint a terítés és tálalás módját is, az ízek harmóniájának figyelembevétele mellett. Díjazza az egyéni ötleteket - gyümölcstál, kakasos étkészlet, citerazene, stb.-hiszen ezek mind - mind vonzóbbá teszik a rendezvényt és a vendégfogadást.
A vendégek szintén hintón ülve vagy gyalogos sétával bejárhatják a falu virágos belterületi utcáit, illetve a külterületen lévő 100 ha-s természetvédelmi terület egy részét. A nyitott pincéknél megállhatnak borkóstolóra, betérhetnek a nyitott otthonokba, ahol megkóstolva a készülő ételt kiválaszthatják a házat, ahol ebédelni szeretnének.
Betekinthetnek a kíváncsiskodók a hagyományos szüreti munkálatok és szőlő feldolgozás fortélyaiba, megkóstolhatják a frissen préselt mustot.A főtéren népművészeti árusok kínálják portékáikat, míg családi vetélkedők, játszóházak és szórakoztató műsorok csalogatják közelebb a vendégeket a főtéri színpadhoz.
Este a művelődési házban történik meg a verseny eredményhirdetése, díjazása, majd reggelig tartó mulatozással - Muslinca Bállal - zárul a nap, ahol a nap jelképéhez igazodva éjfélkor férfiláb-szépségversenyt hirdetünk a megmaradt "kakasok" között.

A fesztivál napja Szeptember 3. szombat. A rendezvény azonban három napos program, hiszen a messziről érkező vendégeinket se előtte nap, se utána nap nem hagyjuk unatkozni nálunk!Jöjjön el hozzánk Pusztamérgesre, lássa hagyományainkat, ünnepeljen és koccintson velünk egy pohár mérgesi borral a szőlőlugas hűsében!


Sólya Zoltánné
Programszervező és Turisztikai előadó

A fesztivál adatlapja
Élménybeszámolók

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: