Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2020. június 07 - július 07.
Soproni Ünnepi Hetek
Sopron

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Szüreti Fesztivál és Kakaspörköltfőző Verseny
Beküldte: nap-tar.huEvett-e már tőkéről csipegetve szőlőt úgy, hogy a homok sütötte a talpát? Vissza tud-e emlékezni arra a hangra, amit egy alma hallat a harapás pillanatában? Ilyen és ehhez hasonló, az érzékszerveinkre is ható kérdésekre kaphat választ, ha elfogadja invitálásomat és meggyőződik a leírtak valódiságáról! Csak itt helyben tapasztalhatja meg, hogy van Magyarországnak egy "szigete", amit a gyümölcs, a zöldség, a szőlő, a bor és a sok-sok virág kapcsán az "ÍZEK - ZAMATOK és SZÍNEK" SZIGETÉNEK NEVEZNEK! Programjainkkal és vendégszeretetünkkel várjuk Önt és családját, barátait, szeretteit, - hiszen ami jó, azt az ember szívesen megosztja szeretteivel!

Minden év szeptember harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre Pusztamérgesen a Szüreti fesztivál a bor ősi kultúrája előtt tisztelegve. A Kakaspörkölt-főző versenyben csak az itt élő - egész évben a falusi vendégfogadásba bekapcsolódó - vendégfogadók vehetnek részt. Az ÁNTSZ előírásainak megfelelő körülmények között a saját udvarukon főzik meg bográcsban a pörköltkülönlegességet és csodásan megterített asztalokkal várják a vendégeket. A házigazda ízletes homoki borával, a háziasszony pedig frissen kisült borkorcsolyával kínálja a megérkező embereket. A felkért szak- és sztárzsűri / mesterszakács, turizmusban jártas egyéniség, valamint közismert sztárvendég alkotja a zsűri összetételét / hintón érkezve betér minden főzőház udvarába, megkóstolja az ételt és bírálja a vendégfogadás módját, minőségét, valamint a terítés és tálalás módját is, az ízek harmóniájának figyelembevétele mellett. Díjazza az egyéni ötleteket - gyümölcstál, kakasos étkészlet, citerazene, stb.-hiszen ezek mind - mind vonzóbbá teszik a rendezvényt és a vendégfogadást.
A vendégek szintén hintón ülve vagy gyalogos sétával bejárhatják a falu virágos belterületi utcáit, illetve a külterületen lévő 100 ha-s természetvédelmi terület egy részét. A nyitott pincéknél megállhatnak borkóstolóra, betérhetnek a nyitott otthonokba, ahol megkóstolva a készülő ételt kiválaszthatják a házat, ahol ebédelni szeretnének.
Betekinthetnek a kíváncsiskodók a hagyományos szüreti munkálatok és szőlő feldolgozás fortélyaiba, megkóstolhatják a frissen préselt mustot.A főtéren népművészeti árusok kínálják portékáikat, míg családi vetélkedők, játszóházak és szórakoztató műsorok csalogatják közelebb a vendégeket a főtéri színpadhoz.
Este a művelődési házban történik meg a verseny eredményhirdetése, díjazása, majd reggelig tartó mulatozással - Muslinca Bállal - zárul a nap, ahol a nap jelképéhez igazodva éjfélkor férfiláb-szépségversenyt hirdetünk a megmaradt "kakasok" között.

A fesztivál napja Szeptember 3. szombat. A rendezvény azonban három napos program, hiszen a messziről érkező vendégeinket se előtte nap, se utána nap nem hagyjuk unatkozni nálunk!Jöjjön el hozzánk Pusztamérgesre, lássa hagyományainkat, ünnepeljen és koccintson velünk egy pohár mérgesi borral a szőlőlugas hűsében!


Sólya Zoltánné
Programszervező és Turisztikai előadó

A fesztivál adatlapja
Élménybeszámolók

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: