Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2019. október 25 - 26.
Hacktivity Biztonsági Fesztivál
Budapest

2019. október 27.
Zöldgömb Fesztivál
Budapest

2019. október 23.
Whole Hog Barbecue és az 1. BBC Workshop
Budapest

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják Örkényre, a Forraltbor Fesztiválra
Árusok jelentkezését várják a Corvin sétányra
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

Európai Mobilitási Hét - Autómentes Nap 2011
Beküldte: Cica

Szeptember 22-én (csütörtökön) került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét keretében az évek óta nagy sikert arató Autómentes-nap Kőszegen. A rendezvény mottója a „Közlekedj ÖKOsan” volt. Számos kisdiák vett részt a programokon, amelyeken felmérhették tudásukat, bizonyíthatták ügyességüket.

12.00 órától gyermekprogramok, játékok, csapatverseny iskolásoknak a Fő-téren: Kresz - totó, kerékpáros ügyességi verseny, vetélkedők az ÁNTSZ, az ÍNE, a Vöröskereszt és a Vas Megyei Bűnmegelőzés standjain tehettek számot tudásukról.

Három iskola képviselte magát a rendezvényen: Bersek József Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat, Béri Balogh Ádám Általános Iskola, Dr Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A játékos szellemű nebulók 3 fős csoportokban nevezhettek a játékokra illetve több korcsoportban volt lehetőség a részvételre: óvodás csoport, alsó tagozat, felső tagozat, család. A rendezvényen összesen 29 csapat regisztrált, köztük 3 család is képviselte magát. A teljesítendő feladatok a következők voltak: szellemi feladatokban vehettek részt az ÍNE és az ÁNTSZ standjainál (totó), rátermettségüket pedig gyakorlati feladatokban bizonyíthatták a kőszegi rendőrkapitányság által felállított biciklis akadálypályán, a LOGO-MOBIL furfangos játékainál valamint a Vöröskereszt által bemutatott baleseti szimulációnál.

Óvodás kategóriában sajnos nem volt jelentkező, az iskolás korosztályban  a felső-alsó tagozatosok aránya 3:1 volt. A rendezvényen összesen megközelítőleg 250-300 gyerek vett részt.

A kategóriák legügyesebb versenyzőit tárgynyereményekkel díjazták, de a rendezvényről senki sem tért haza ajándék nélkül. Mindenkire gondoltak a rendezők, hogy legközelebb is örömmel térjenek vissza az érdeklődök.  Minden korcsoportban az első 3 helyezett volt a díjazott. Jutalmakat az ÍNE, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium biztosította, valamint a Kőszegi Rendőrkapitányság is ajánlott fel díjakat a gyakorlati feladatokban legjobban teljesítő résztvevők számára. A nyeremények között szerepelt matrica, fényvisszaverő karkötő, mellény, sapka, toll, az Európai Mobilitási hét illetve Autómentes-nap jegyében póló, színező. Az egészség nevében az egész program alatt minden résztvevő számára almát biztosítottak a szervezők.

A rendezvény sikeréhez hozzájárult Kőszeg Város Önkormányzata, az Írottkő Natúrparkért Egyesület, a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Vöröskereszt, a LOGO-MOBIL Ifjúsági szakszolgálat, a Vas Megyei Bűnmegelőzési Osztály, és a  Kőszegi Rendőrkapitányság.

 2011-es év Autómentes napi programja a következő volt:
•    Egészség megőrzési programok a Vöröskereszt segítségével: vércukormérés, vérnyomásmérés, egészségvédelmi tanácsok, baleseti szimuláció, elsősegélynyújtás alapfokon
•    Drogprevenciós információs stand-tesztek, játékos feladatok
•    ÁNTSZ tesztek, totó
•    Kerékpáros ügyességi feladatok
•    LOGO-MOBIL Ifjúsági Szolgálat kisbusza
•    Natúrpark és természetvédelmi totó

A fesztivál adatlapja
Élménybeszámolók

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: