Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  
A jövő hétre ajánljuk

2018. June 27 - 30.
Double Rise Fesztivál
Torockó

2018. June 30.
36. LIDL Balaton-átúszás
Révfülöp-Balatonboglár

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják a teljes nyári szezonra Badacsonyba
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

"Atilla-nap" Tápiószentmárton
Beküldte: Vándor

"Tüzesen süt le a nyári nap sugára..." kezdhetném a beszámolómat a tápiószentmártoni Atilla-napról, mert olyan rekkenő nagy meleg van már a kora délelőtti órákban is, amikor megérkeztünk a rendezvény helyszínére.
A rendezvényről tudni kell, hogy minden évben május 20. előtti utolsó szombaton rendezik. Ezen a napon belépődíj nélkül látogatható a mágneses kisugárzásával gyógyító hatásáról elhíresült domb, illetve a Kincsem Lovasparknak nagy része. Sajnos, a pazar gyermekjátszótér ezen a napon is fizetős volt. Kár érte! Mert mi és több család is három, vagy több gyermekkel érkezett, és bizony így már "húzós" lett volna a belépődíj. A gyermekek kissé szomorúak voltak, de egy-egy fagyival rövid időn belül megvigasztalódtak.
A rendezvény területén látnivaló volt bőven. Lövészverseny, sportrendezvények, szép gondozott parkok, épületek. Végignéztük az őshonos magyar állatokat, majd elsétáltunk a mini golfpályát is megmustrálni.
A "gyógyító domb" körül színes forgatag fogadott bennünket. Pecsenyesütés, birkagulyás illata csiklandozta orrunkat. A sátrakban szebbnél szebb portéka kínálgatta magát eladásra. Voltak csodaszép hagyományőrző nyári ruhácskák, Bocskai-felöltők, sapkák. Vattacukor és törökméz árusok.
Káprázatos napsütésben megnéztük még Atilla vezér szobrát és a mögötte méltósággal sorokozó kopjafákat.
Itt szomorú volt látni, hogy az előző napok vihara, mennyire megtépázta, romba döntötte a vendégek fogadására, pihenésére épült fedett csarnokot.
Az Atilla-domb szomszédságában, a szabadtéri színpadon nívós kulturális műsor szórakoztatta a vendégeket. Mi magunk is belefeledkeztünk az előadások sokaságába.
Szabó Gyula színművész úr gyermekkori meséibe, Papp Gábor történész, Atilláról szóló beszámolójába és a fergeteges néptáncbemutatókba.
A sok-sok programot nem is lehetne felsorolni, ami széppé, kellemessé tette ezt a napot. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el ide - bármikor - hiszen nyáron, az Atilla domb mellett, egy kellemes fürdőzést is beiktathat kikapcsolódásként a faluban lévő termál- és gyógyfürdőben. Nem fog csalódni!
Üdvözlettel: Vándor

A fesztivál adatlapja
Élménybeszámolók

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: