Linkcsere |
Kezdőlap|Fesztiválkereső|Fesztiválregisztráció|Élménybeszámolók|Galéria|Híreink|Linkek|Nyereményjáték|Cégkatalógus
  

Kitekintő
Környező országok rendezvényei


 

 

Felhívások

Árusok jelentkezését várják Pécelre
Árusok jelentkezését várják a szervezők a Miskolci Sörfesztiválra
Árusok jelentkezését várják Kóspallagra
Árusítási lehetőségek Lakitelken
Kereskedők, kézművesek, vendéglátósok jelentkezését várják fonyódi és badacsonyi rendezvényekre
Árusok jelentkezését várják Egerszalókra
Kereskedők, kézművesek és árusok jelentkezését várják nagykőrösi rendezvényekre
Rendezvényszervezők figyelem!
Árusok, büfések FIGYELEM!

RSS

"Atilla-nap" Tápiószentmárton
Beküldte: Vándor

"Tüzesen süt le a nyári nap sugára..." kezdhetném a beszámolómat a tápiószentmártoni Atilla-napról, mert olyan rekkenő nagy meleg van már a kora délelőtti órákban is, amikor megérkeztünk a rendezvény helyszínére.
A rendezvényről tudni kell, hogy minden évben május 20. előtti utolsó szombaton rendezik. Ezen a napon belépődíj nélkül látogatható a mágneses kisugárzásával gyógyító hatásáról elhíresült domb, illetve a Kincsem Lovasparknak nagy része. Sajnos, a pazar gyermekjátszótér ezen a napon is fizetős volt. Kár érte! Mert mi és több család is három, vagy több gyermekkel érkezett, és bizony így már "húzós" lett volna a belépődíj. A gyermekek kissé szomorúak voltak, de egy-egy fagyival rövid időn belül megvigasztalódtak.
A rendezvény területén látnivaló volt bőven. Lövészverseny, sportrendezvények, szép gondozott parkok, épületek. Végignéztük az őshonos magyar állatokat, majd elsétáltunk a mini golfpályát is megmustrálni.
A "gyógyító domb" körül színes forgatag fogadott bennünket. Pecsenyesütés, birkagulyás illata csiklandozta orrunkat. A sátrakban szebbnél szebb portéka kínálgatta magát eladásra. Voltak csodaszép hagyományőrző nyári ruhácskák, Bocskai-felöltők, sapkák. Vattacukor és törökméz árusok.
Káprázatos napsütésben megnéztük még Atilla vezér szobrát és a mögötte méltósággal sorokozó kopjafákat.
Itt szomorú volt látni, hogy az előző napok vihara, mennyire megtépázta, romba döntötte a vendégek fogadására, pihenésére épült fedett csarnokot.
Az Atilla-domb szomszédságában, a szabadtéri színpadon nívós kulturális műsor szórakoztatta a vendégeket. Mi magunk is belefeledkeztünk az előadások sokaságába.
Szabó Gyula színművész úr gyermekkori meséibe, Papp Gábor történész, Atilláról szóló beszámolójába és a fergeteges néptáncbemutatókba.
A sok-sok programot nem is lehetne felsorolni, ami széppé, kellemessé tette ezt a napot. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el ide - bármikor - hiszen nyáron, az Atilla domb mellett, egy kellemes fürdőzést is beiktathat kikapcsolódásként a faluban lévő termál- és gyógyfürdőben. Nem fog csalódni!
Üdvözlettel: Vándor

A fesztivál adatlapja
Élménybeszámolók

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtett jelszó?
Nincs felhasználóneve? Regisztráljon
 
Hírlevél
Feliratkozás a Fesztiválkalauz hírlevelére.
:

: